Dawit Isaak

Hjärtligt trött på snö. Även hjärtligt trött på tidningarnas frige Dawit-kampanj. Media i Sverige rapporterar inte från den politiska agendan, dom sätter den.
Han kom till Sverige för att han kunde råka illa ut i sitt hemland Eritrea. Ändå, som en ko som springer tillbaka till den brinnande ladugården,  lämnar han sin familj kvar i Sverige och reser tillbaka och använder sig av sitt eritrianska pass för att komma in i landet och väl där kritiserar han regimen.
Eritrea, precis som många andra länder, erkänner inte dubbla medborgarskap och ser Dawit som sin medborgare och är naturligtvis främmande för att låta några namninsamlande chefsredaktörer i Sverige bestäma vad dom ska göra eller inte göra med sina fångar. Lika lite som Sverige ska lägga sig andra länders styre, vill jag att andra länder lägger sig i hur det här landet styrs.
Eritriea har sina lagar, Finland, Norge, Irak, osv har sina. Följer man inte lagen så kan man hamna i trubbel, och inte kan man då förvänta sig att svenska staten ska lägga sig i vad som då sker med en?
Har man för vana att skita i dom olika ländernas lagar och enbart följa svensk lag varhelst i världen man än befinner sig är man inte vidare klok. Det spelar ingen roll vad vi tycker om riktigheterna i ländernas lagar.

Eritrea är ett svajigt land med tveksamt styre. Det är inget att bli förvånad över att journalister råkar illa ut i oroshärdar.

Media hänger ut politiker som inte tycker så som tidningen tycker att dom ska tycka: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1511497/de-har-inte-skrivit-pa-uppropet

I Sverige rapporterar media inte från den politiska agendan,  dom sätter den, som sagt.

Apropå sakfrågan anser jag att han bör ställas inför domstol eller släppas.


Bra klipp, med Dorsin:!

http://www.youtube.com/watch?v=qBLmpMsuQTM


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0