En julsaga: Reine firar jul!

Jag har skrivit en julsaga. Om Reine. Vet inte riktigt hur den ska sluta, lycklig eller olycklig? Vad tycker ni?
Reine är en ensam rätt olycklig man, men nu är det ju jul! Ja, ni får läsa vidare, så får jag se hur jag gör med slutet! Det här är bara ett utkast.


Det var igentligen en helt vanligt svensk landsort; villor, hyreskaserner och insatslägenheter om vartannat,  fyllt med helt vanliga svenska familjer med en studsmatta på var och varannan bakgård som det skulle hoppas och härjas på året runt.
Reine visste, för han kunde se dom lyckliga barnfamiljerna när han stod och rökte ut från sin franska balkong, även om det var en bit, det låg enallmänning emellan, så kunde han både se festligheterna och känna lukten av grillfest och gemenskap om sommarhalvåret. I Reines lägenhet luktade det mest katturin, lite svagt av folköl och inpyrd cigarettrök.


Reine vaknar av att ett ljudligt "GOD JUL!" och gemytliga skratt som ekar i trapphuset utanför hans tunna hyreslägenhetsdörr. Familjen Andersson i dörren bredvid har fått julfrämmande - paket, granar, ungar med rosiga kinder, julmat och folkgemenskap.
God jul muttrar han för sig själv där han ligger och drar sig i sin smala 90 cm säng, inköpt på en brandrea på jysk för några år sedan. Den stickande brandlukten från sängen gör att han ständigt vaknar med svår huvudvärk i pannan.
Han sätter sig mödosamt upp och låter sina fötter med tubsockor från intersport träffa golvet. Julafton. Reine drar sig till minnes hur jularna såg ut förr, när han och hans fru Monica skördade livets frukter tillsammans.
Det är 30 år sedan hon lämnade honom för Reines arbetsgivare - åkeriägaren Mårten Kuhla. Då bodde Reine och Monica i en villa i exakt samma område som han nu kunde se från sin 1-rumslägehet.
Monica bor kvar i villaområdet, i en mexitegelvilla och lever pensionärsliv med Mårten, barn, barnbarn samt vinterboende på Teneriffa. Hon är ständigt solbränd och ser yngre ut än vad hon är. Reine är grå, stel i kroppen och ser betydligt äldre ut än sina 62 år.
Lutade han sig ut från badrumsfönstret kunde han se Mårten och Monicas sovrumsfönster. Reine knöt näven och spände käkmusklerna.

Det var julaftonsförmiddag och sittandes vid frukostbordet såg han genom fönstret hur familjer packa sin bilar fulla med väskor och inslagna julklappar, på väg mot släkt, vänner och familj. "-Hur jävla mycket övertid har dom jobbat för att ha råd med det där? Idioter".. fnös han.
Reine satt ensam och drack en kopp kaffe och åt smörgås, sirapslimpa med falukorv och senap på. Han borstade bort smulorna från bordet, sköljde kaffekoppen och ställde den upp och ner på diskbänken.


Idag klockan 13 skulle han på basar i Wadköping.
Lions och andra nykterhetsförbund hade välgörenhetsförsäljning och Reine  hade lovat sig själv att gå dit och ställa upp. Han ville helst sköta grillningen av hamburgare och korv. Basaren var givetvis nykter och Reine hade tänkt gå dit mest för att själv få känna av någon slags gemenskap. Han duschade, rakade sig, skvätte på rakvatten och gjorde en sidbena i det grånade håret.

Det var tyst, som vanligt sånär som på radions tysta ljud, i lägenheten och ett par timmar kvar innan det var dags att ge sig av till Wadköping. "Jag såg tomten kyssa mamma jag" sjöng nån näbbig ungjävlen på radion, radion som hela december spelat jullåtar till Reines förtret, inte ens när han ringde in och i direktsändning lyckades få ett totalt vansinnesutbrott på programledare Bosse Jadler hade det blivit bot och bättring. Snarare värre.

Reine hade inte kysst någon på länge, varesig tomtar eller kvinnor.
Han kände ilskan komma farande. "-Vad i helvete har jag gjort för att vara ensam?" tänkte han samtidigt som han gick och öppnade kylskåpsdörren.
Överst stod en tät rad med bellman 6.2%. En pappförpackning Findus jultallrik hade han också köpt. "-En öl eller två kan jag väl ta innan julmarknaden, det kommer ingen märka av. Dessutom brukar min jävla munhäfta i sociala samanhang släppa då!". Reine uppfattade sig i berusat skick som rolig, världsvan och charmig trots att hans fyllehumor mest bestod av dåliga imitationer av Stefan och Kristers skämt från "bröllopp och jäkelskap".
Att Reine inte varit utanför socken sedan en charterresa till Mallorca med Monica för 32 år sedan spelade mindre roll. I fyllan tyckte Reine att hela världen skrattade med honom åt hans brölande bondhumor trots att den samlade publiken mest bytte besvärade och skamsna blickar med varandra.

7 bellman och 3 jäger senare är Reine på väg genom staden.


Pippi är död

Pippi är död. Hon finns inte längre.

Mamma ringde i morse. Pippi hennes älskade hund har dött. Igår kväll hade hon hostad lite och mamma hade gått ut med henne på tomten. På väg in satte Pippi sig på grusgången lite trött men sen gick dom in och mamma la sig med Pippi i sängen och klappade henne. Pippi drog en djup sista suck och dog där och då. Pippi visade ingenting innan, kom helt oväntat.

Pippi blev 8.5 år. En fantastisk hund. Hon har varit med mig en tredjedel av mitt liv och jag är otroligt ledsen. Ville ha henne kvar mycket längre!

Pippi bodde med mamma och hennes karl på landet. Lider med mamma som haft Pippi som sällskap varje dag. Mamma älskade Pippi. Pippi älskade mamma.

Attis och Pippi har alltid varit bästa vänner. Aldrig någonsin bråkat med varandra, man har verkligen sett hur dom njutit i varandras sällskap. Slut med det nu.

Vet inte vad jag ska skriva, känns så overkligt.

Älskar dig Pippi!
Pippi och jag 2002

Pippi och Attis januari 2002, Attis kanske 9-10 veckor, och Pippi nåt halvår äldre, delar på en skål spaghettiHundarna sover tillsammans 2002

Pippi, Mamma och Attis 2004?Pippi i  toppform 2004

2008-2009Pippi här hemma för några veckor sedan

Mamma matar hundarna med tomatSystersonen md PippirullBrorsan med PippiI Kilsbergen

Bus!

Hundarna sover tillsammans 2009Pippi och Attis i Kilsbergen sommaren 2009

Min Pippi-tatuering, 2002


Jag och åsnan sitter i väntrummet

0-51de9bec5bd12cc74d91293a89b38033.png

Kolla varifrån!

Jag och åsnan sitter i väntrummet hos kotknackaren..


Glenn och jag sitter på jobbet och

0-31984d5620e0ff327e4df1170947bc69.png

Kolla varifrån!

Glenn och jag sitter på jobbet och planerar julschemat!


handlar på ica maxi efter jobbet!

0-4b87dc434f9b8d66a59cfdc3633220cf.png

Kolla varifrån!

handlar på ica maxi efter jobbet!
Mickan har bestämt att vi ska äta quorngratäng ikväll..hmm.


Tar rökpaus efter att ha ätit dage

0-7cc5f180456fb162de42327e7b9afa80.png

Kolla varifrån!

Tar rökpaus efter att ha ätit dagens lunch på jobbet - kålpudding med gräddsås och lingonsylt :)


testar att mobilblogga med min nya

0-668e1cf7537d3247995618715bf9ca9a.png

Kolla varifrån!

testar att mobilblogga med min nya mobil!


Bilder från hummerfesten och maskeraden!


Kanpndag igår! Först var jag och Mickan på hummerfest hos hennes mamma och hennes karl. Mycket trevligt och gott med svensk hummer! Riktigt stora!Mickan

Enorm, kolla klon!


Sen åkte jag till Beckas maskerad! Mycket roligt!

Becka!


Danne =)Linda och jag

Magda

UllisDanne, jag och Anna!

Hummer och maskerad

Ikväll ska jag och Mickan till Mickans mamma och äta dagsfärsk hummer! Har inte ätit det sen jag var i USA! Mums!

Sen direkt efter ska jag på Rebeckas avskedsfest, hon ska flytta till Australien. Det är maskerad. Jag ska klä ut mig till Onda dockan - Chucky! http://images.google.se/images?hl=sv&q=childs%20play&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Återkommer imorgon med bilder!

Under tiden kan ni digga den här! http://www.youtube.com/watch?v=DAgDvtP9zQI&feature=relatedIFK Göteborg - AIK Streaming!

Här är länk om ni sitter hemma och inte vill betala för att se matchen som avgör var SM-guldet hamnar!

http://www.ustream.tv/channel/tanke


RSS 2.0