Dag 1 Örebro - Karlsborg


Våran semester. Mopedsemester med utgångspunkt Örebro, runt vättern med stopp och övernattning i Karlsborg, Hjo, Jönköping (2 nätter), Gränna, Vadstena, Motala, Askersund och sen hem till Örebro. Ca 60 mil med den packning vi fick med på mopparna..!

Dag 1. Etapp Örebro - Karlsborg, en fin tur på ca 13 mil.
GPSen satt på, så vi kunde undvika dom störtsta vägarna.
Körde genom fantastiskt fina Tiveden, genom skogar och vägar bredvid sjöar.

Vi kom fram utan större problem till Sveriges reservhuvudstad Karlsborg, och checka in där vi skulle bo för natten, Idas Brygga.
Gick och lämnade grejerna på hotellrummet som låg en bit bort från hamnen, och promenerade sen till kajen och Idas uteservering.
Tog en öl, promenerade runt, och på kvällen gick vi ut och åt thai och tog sen en rätt lång promenad utmed Vätterns strand.
Dagen efter åt vi en jättebra frukost på Idas brygga,  besökte fästingen som fortfarande är i bruk med museum, militärer, och små affärer.
Imponerande storlek på fästingsområdet.
Steden var mycket mindre än vad jag trott, centrumet bestånd av några få affärer och ett par restauranger, och dessutom går riksväg 49 rakt genom stan vilket gör att det ständigt åker tunga transporter - långa lastbilar genom centrum. Men det var fint och en bra start på resans första dag.

Sen ställde vi in GPSen mot Hjo!
Bensinpåfyllning i Askersund


Fantastiskt fina vägar på väg mot Karlsborg


Framme på Idas brygga
Karlsborg Centrum

Vall runt Karlsborg fästning

Flera meter högt stup rakt framför oss. Inget staket eller liknande. Huva.Kungens reservbostad vid krig.

Mot Hjo!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0