Örebro - Sundsvall

Skitmatch av Örebro igår mot Sundsvall. Blev dock seger till slut med 4-3 i sudden. Örebro klara för kvalserien till elitserien. Örebro, Växjö, Rögle och ett lag till från allsvenskan kommer möte dom lag som kommer sist och näst sist i elitserien. Ur den gruppen går 2 lag upp i elitserien. Jag tror inte att Örebro kommer att gå upp, men det blir ju en del roliga matcher och säkert kul för spelarna i laget!

Efter matchen hade vi bord på Kungsgatan 1. Det var okey.

Bilder:



Ola i målet



Örebro gör mål





Norgren

Thomas Enström. Enström är liten, men jobbar som en pitbull!



Inne i kiosken  i periodpaus för en hockeyburgare. Daterad skylt.

Tim Sandberg i Sundsvall

Utlånad från Djurgården, kunde ses på hans mask

Mål!





Ryan Gunderson och Weinstock!

Stallbacken


Stora hotellet

Strömpis

Segermiddag på Kungsgatan 1!

dsc05240 (MMS)

Segermiddag på Kungsgatan 1!


På hockey, Örebro - Sundsvall. 1-0 till Ör...

dsc05236 (MMS)

På hockey, Örebro - Sundsvall. 1-0 till Örebro innan jag ens hunnit börja frysa!


Strike ...

dsc05230 (MMS)

Strike..


Kockar on the run - ett bord fullt med käk...

dsc05228 (MMS)

Kockar on the run - ett bord fullt med käk, bärs och en lina med shots. Hade man fortfarande fått röka på lokal så hade askfatet haft sin givna plats.


After workar på stallyktan!

dsc05224 (MMS)

After workar på stallyktan!


Bilder från Örebro Leksand

Jag har gått på hockey jävligt länge. Farsan tog med mig till Toyotahallen när jag var liten valp, fick sitta i hans knä på sittplatsläktaren och kollade på ÖIK i slutet av 80-talet.
Minns när jag fick min första puck som sköts ut i publiken och som en kille generöst nog gav till mig. Jag kommer fortfarande ihåg lukten av puck, en speciell gummilukt är det. Vi gick alltid på clock, som låg där burger king ligger nu på drottninggatan, innan matcherna.
Sen började jag själv spela hockey runt 1988-89. Först ÖIS (Örebro ishockeyskola) och sen, stoltheten Örebro IshockeyKlubb - ÖIK.

Så ofta man kunde hängde man med farsan på hockey, jag började få gå ifrån sittplatsen under matcherna och drog då iväg direkt till klackhörnet och ställde sig nedanför, på räcket framför handikapplatserna, och kände sig rätt tuff, men inte kaxig nog för att ställa sig i själva klacken.
När somliga i klassen virkade grytlappar och handdukshållare så sydde jag en snygg ÖIK-flagga jag släpade med mig ibland på matcherna. Sen när man kom upp i 14-årsåldern gick man med i klacken, Red Vikings. Åkte länsbuss och lokaltåg till Arboga och Kumla med flaggan nedpackad i ryggsäcken. Man började åka suporterbuss till bortamatcher med andra supportrar och engagerade sig i matcherna. Jag fick vänner då som jag fortfarande har kvar, som man ibland snackar gamla hockeyminnen med - en rak höger av en gubbe i surahammar 1998, dricka starköl på maestro i Kumla som 17-åring, en handfull grabbar på en galen resa till Gävla i början av 2000-talet, påskafton 2001, osv. ÖIK i konkurs 1999 var en katastrof för oss supportrar. En 10-årsperiod med division 1-spel och besök i orter som Hammarö, Nor, Grums, Munkfors, Sunne varvat med något år i Allsvenskan tog vid, snålt med folk på matcherna, men bra supportrar var dom som gick, något annat går inte att säga.

Igår på matchen for en puck ut i publiken. En grabb som satt med sin farsa på sittplats fick tag på den.
Hoppas pojken blir örebrohockeyn trogen.

Låt som spelats kanske 1000 gånger i hallen: http://www.youtube.com/watch?v=BVgM7qeAlko

Bilder

Sambon gjorde en plocktallrik med räkor, toast, lax, osv!



Christoffer Norgren

Jonas Karlsson

C.S

Fullsatt hall, över 3500 pers.





Gillar inte Leksand. Deras supportrar är säkert äkta, men deras klack känns som en välsmord kör mer än en klassisk hockeyklack. Alla klappar perfekt, och sjunger välregiserat, färdigt koncept - matchtröja och klappkeps. Jag gillar mer old school-supportrar.
Dessutom stod dom på sittplats. Sitt ner för tusan, ni är inte "passionerade-fotbollsgreker-som-inte-kan-sitta-för-ni-är-så-jävla-engagerade-i-matchen-så-ni-inte-vet-vad-ni-gör", för fan.

Weinstock. Ser alltid ut som han druckit Wein dagen innan. Men bra lirare.

Zacke fick vakta båsdörren, Ola Nilsson stod.









Många Leksandssupportrar på plats

Örebro gör 1-1

2-1



3-1



4-1






Nöjd Mozart

Kung Strömberg

Segerburgare på pitchers efter matchen, Ör...

dsc05212 (MMS)

Segerburgare på pitchers efter matchen, Örebro tvålade dit Leksand med klara 4-1!


På clarion med sambon innan hockeyn, Örebr...

dsc05208 (MMS)

På clarion med sambon innan hockeyn, Örebro - Leksand!


På pitchers (olearys var fullbokat) med Gl...

dsc05198 (MMS)

På pitchers (olearys var fullbokat) med Glenn. Väntar på att derbymatchen Västerås - Örebro ska dundra igång. 5-2 till Örebro?


Lördag

Lördag. Jag gjorde en "Niclas-tur" på stan och gick till lite olika affärer. Började på kinabutiken på Vasatorget, upp till Rosengrens skafferi http://www.rosengrensskafferi.se/ , vi handlade en bit Bredsjö blå sen till en antikaffär som ligger inne på samma innergård som Rosengrens. Där hittade vi inget. Sen lunch på Kungsgatan 1, en god kålpudding tog jag, trevligt ställe, första gången jag varit där.

Sen gick sambon till svärmor och jag gick till Olearys. På kvällen käkade vi lammytterfilé med potatisgratäng. Äckligaste potatisgratäng jag nånsin gjort. Fel potatissort och för lite vätska i, skyller jag på.

Länktips: Under stortorget finns ett skyddsrum med plats för 2500 människor. Många tror inte att det stämmer. Men det gör det, här kan ni se bilder: http://home.no/bojo/stortorget_orebro/index.htm

Vi håller fortfarande på att fixa i extrarummet här hemma. Där har Attis sin soffa. När vi skulle gå och hon förstod att hon inte skulle få följa med på stan fick jag den här blicken. Man får lite dåligt samvete då, även om det inte gå någon nöd på henne när hon är hemma.













Xing tung an trading.

Inne i butiken finns masssa olika förpackningar med allt möjligt. Rätt svårt att handla när man inte känner igen sakerna eller vet vad dom passar me/ska användas till. Fick hjälp med att välja nudlar av snubben i butiken.

SE - KNL ute och far

Teliahuset

NA-borgen

Platta i väggen vid konditori vasa. Lite svårt att se vad det står då det verkar fattas bitar



Runt hörnet vid mollys bar







Musfälla!



Gårdagens middag, grym Caesarsallad!

dsc05184 (MMS)

Gårdagens middag, grym Caesarsallad!


Ikväll åt jag groda. Rolig liten bakelse!

dsc05178 (MMS)

Ikväll åt jag groda. Rolig liten bakelse!


Bilder från Örebro - Bofors IK

Okey match som Örebro vann mot Bofors med 4-3, avgörande på straffar. Örebro ångar på mot elitseriekvalet!

När jag gick på hockey på 90-talet så satt det klistermärken lite här och var i hallen. "ÖIK mot eliten" stod det. Man log lite när man såg dom då, "Örebro mot eliten" kändes onekligen rätt orealistiskt. Ibland berättade någon som varit med lite längre om att ÖIK minsann spelat i elitserien och kvalat till den flera gånger. Det kändes, som sagt, overkligt. Nu är Örebro 6 matcher ifrån att ha en elitseriekvalplats. Otroligt.

Kom igen rödvitt!

Hemmastå

Proppfullt



Marcus Jonasén. Fick matchstraff ganska direkt



Sjödell-Wiklander och Jide

Ola Nilsson

Periodpaus och hockeyburgare!







Martin Filander









Sjödell-Wiklander har precis avgjort matchen!


Ryan Gunderson

Conny!

Hallen några minuter efter att matchen tagit slut.





På Virus, innan matchen..

dsc05167 (MMS)

På Virus, innan matchen..


Ok, kvällens krogtips! Själv är jag ledig,...

dsc05165 (MMS)

Ok, kvällens krogtips! Själv är jag ledig, sitter på virus bar med en drös örebrosupportrar inför matchen!


Senaste nytt inför kvällens derby är att l...

dsc05166 (MMS)

Senaste nytt inför kvällens derby är att löwdahl är sjuk, och även assisterande tränaren Lars "Mozart" Andersson är sjuk.


Köksbongen från måndagsmatchen som slutade...

dsc05163 (MMS)

Köksbongen från måndagsmatchen som slutade 6-1. Jag var riktigt nära. Spelbong för kvällens match kommer..


Rävgången

Efter lunch idag blev det tur till Rävgången. Perfekt väder, ca 2+, och klarblå himmel. Utmärkt. Packade picnicväskan och drog dit med sambon och hunden.




Smart grej ansvarig har monterat på bänkarna för att slippa brännmärken.




När vi kom ner till hjälmaren och den fina raststugan var dom där. Barnvagnsmaffian.








Attis gör en av hennes klassiska rullningar, hon lägger sig på rygg och vickar på hela kroppen


En snubbe som åkte på snowboard eller liknande efter en fallskärm. Såg ut att vara riktigt kul!

Picnic








Något slags fordon dom plogade isen med






Jag och Attis tävlar

Extremt gult hus

Rävgången, inga fel!

dsc05162 (MMS)

Rävgången, inga fel!


Snart: utflykt till rävgången med sambo oc...

dsc05160 (MMS)

Snart: utflykt till rävgången med sambo och hund. Självklar matsäck, äggmackor och bryggkaffe i ståltermos! / Hoppas isen håller


Bilder från Örebro HK mot IK Oskarshamn

Jag och Jocke knallade ner till hallen igår för att se om Örebro kommit ur sin formsvacka med 4 förluster på 5 matcher eller något liknande. Var segern mot Mora i Fredags vändningen? Och jodå, Örebro besegrade IK Oskarshamn med klara 6-1 i en helt okey match där Örebro när dom trampade på och kom med fart påminde om hur laget i princip spelade hela hösten: full fart och oerhörd styrka och beslutsamhet.

Ni är säkert trötta på att läsa om Conny här och överallt annars. Jag är allt annat än trött på Conny.
Igår gjorde han 2 mål och passade fram till 2. Hans pass till 6-1 var lysande, flippade pucken skickligt över motståndarnas backs klubba rakt på Per Edholms klubblad som bara hade att smälla in pucken. Lysande! Bara att få se en sån passning är värt hela entrépengen.
Dessutom fick han sånär igenom en "strömbergare": Conny åker ner bakom motståndarnas målbur och när målvakt och back förflyttar sig för att täcka upp bakom den stolpsida där Conny fram efter att åkt bakom målet med bra fart så passar Conny bakåt vid första stoplen där en Örebroare kommer farande och då alltså får öppet mål. En fenomenal inövad variant som gav Örebro många mål förra året. Kruxet är att passningen måsta slås med oerhörd precision, för annars träffar man ju målburen bakifrån istället för att få fram den framför mål.

Redan imorgon är det möjligt att få se lirarnas lag igen. Då mot ärkerivalen Bofors IK. Jag tål inte med förluster mot Bofors, allra minst då jag är på plats i hallen. Blir fysiskt illamående. Det brukar bli heta matcher, och Boforssupportrar i Örebro brukar bjuda på mer än ett rejält garv, så jag ser fram mot matchen, dessutom är jag rätt säker på att Örebro vinner.
Så här såg det ut senast när laget möttes i Karlskoga. En match domaren blåste av innan den ens var färdigspelad.
http://www.ctvplay.se/video/1963/Örebro-Hockey-skämmer-ut-sig

Har ni dessutom hängt med något sånär i hockeyn senaste årtionden så vet ni att det alltid är irriterat och varken lag eller supportrar till vardera lag har så värst mycket till övers för varandra.
http://nilsis.blogg.se/2009/december/bilder-fran-senaste-tiden-niklas-lihagen.html

Lite musiktips!
Dawn Of Oblivion!
Xenophobia http://www.youtube.com/watch?v=1bwFh1n97Bw

Body Electric http://www.youtube.com/watch?v=IAaW-MO64q0

Faith http://www.youtube.com/watch?v=eZulOTb6gq8

Bilder från igår då! Som vanligt är skyddsnät, stolpar och skit i vägen när man ska fota, men men..!

Entré



Muskig typ till höger









Ola Nilsson stod i Örebro





Mål!

Pucken går faktiskt inte in, utan tar i stolpen













"Conny äger"





Matchens lirare

Hemsk snöoväder utanför när matchen var slut.. Behrn arena på bilden

På hockey, med Jocke! 0-0 efter första per...

dsc05156 (MMS)

På hockey, med Jocke! 0-0 efter första perioden. Örebro - Oskarshamn.


Kvällens hockeytips från kök/servis. Kom i...

dsc05145 (MMS)

Kvällens hockeytips från kök/servis. Kom igen rödvitt!


Brasseri, Hockey & Lilla Örebro

Gårdagen började på bästa sätt: Ledig.
Sov ganska länge, vaknade på morgonen, gick upp och satte igång diskmaskinen och gick och la mig och somnade igen. Underbar frukost med sambon.

På eftermiddagen gick vi till brasserie rendez-vous och käkade, jag åt biff och sambon tog rödingen. Mycket gott. Landslagsmannen Michael Almebäck satt bordet bredvid ( http://www.svenskafans.com/fotboll/Michael-Almeback-uttagen-till-riktiga-landslaget-390873.aspx )

Sen drog vi ner till hockeyn. I tipstävlingen på jobbet så hade jag tippat på 7-2, så jag var hyffsat säker på en störtskön match med dominant örebrospel. Men Icke. Matchen slutade med förlust 2-5, nästan omvända siffror mot vad jag hade trott.  Jag orkar inte ens skriva en resumé.
Men man ska ha klart för sig att i princip alla lag har en svacka, Örebro har sin nu, och vi ska vara glada för att den inte kom i början av serien i höstas. Vi får hoppas att dom tar sig ur svackan och hittar tillbaka till det lysande spel dom hade de första 30 omgångarna.
Kom igen rödvitt!

Efter matchen gick vi till Lilla Örebro, tog en bärs och bara tog det lungt. Bra ställe för sånt.

Musik: The Cranberries - Zombie http://www.youtube.com/watch?v=6Ejga4kJUts

Lite bilder

Gräsand

Hund, Atletico 9 år!



Ryan Gunderson



Stefan Warg

Conny Strömberg

Örebrospelare sprutar is på Borås målvakt

Marcus Weinstock

Efter andra perioden, spelarna ser inte helt nöjda ut. Publiken buade

Taket i korridoren man handlar läsk, burgare och kaffe i i paus är uppstyltat. Känns lite osäkert

Ännu mer osäkert när plötsligt en av stolparna ger vika och ramlar omkull..









Warg och Christoffer Norgren



Jon Palmebjörk

På hockey, Örebro - Borås, 1-1 efter först...

dsc05142 (MMS)

På hockey, Örebro - Borås, 1-1 efter första perioden. Haffsigt spel, kanske 1400 på matchen, inte så bra.. Men Borås är ju ingen publikdragare.


RSS 2.0