Oxsvans och rostas

Oxsvansen häromdagen blev.. bra. Väldigt gott kött, som välkokt högrev blev det. Mer kött än jag trott att man skulle få ut fick man också.

Igår skulle det lagas pannbiff med champinjonsås och potatismos. Dock hade färsen blivit dålig (innan utgångsdatumet), så vi fick göra helstekt rostas istället. Rostas är riktigt gott, kan användas istället för biff och är ofta 20-30:- billigare per kilo. Helt klart ett bra kött.

Sambon visade en oväntat talang, att binda kött!



Köksbiträdet kontrollerade

Champinjonsås

Perfekt. Brynte köttet runt om, salt och svartpeppar från kvarn och körde i ugn, 160 grader till innertemperatur på 55 grader, lät det vila 10-15 minuter och skar sen upp det rätt tunt. Sambon sa att det var topp 3 på rätter jag lagat åt henne..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0