Bra dag: Lugn Hemmakväll på fredagen, vakn...

img_3637 (MMS)

Bra dag: Lugn Hemmakväll på fredagen, vaknade vid 7 på morgonen, promenad med hund och införskaffning av färskt bröd till frukost, fika med syster och systerdotter på vasakonditoriet, iväg på att kolla på en etage- trea på stans absolut bästa läge som jag kanske slår till på (!!), och ikväll blir det middag på brasserie rendes-vous! Att rödvitt manglar Timrå i kvalet till elitserien är pricken över i:et! En TYPISK Niclas-lördag!


Mickan är här. Vi ska se Djurgården mot Ör...

img_9619 (MMS)

Mickan är här. Vi ska se Djurgården mot Örebro i kvalet till elitserien. Det blir lite plock med ostar, kex, friterat och så. Och så hemmagjord pizza som "varmrätt". Jag ska göra MIN variant av min favoritpizza, "pizza pazza med lök" från kungen. Pizza med champinjon, räkor, strimlad skinka, och lök. Sen kanske jag toppar med lite mozzarella! Det är som en pub här, fast hemma! Kom igen nu Örebro, tvåla till Djurgården!!


Lite uteliv ikväll!

img_5788 (MMS)

Lite uteliv ikväll!


Städa!

Jag städade häromdagen. Blev bra va?

Före

image description

Efter!

image description


Wok!

Kycklingwok idag på jobbet. Vitkål, gul lök, purjolök, morot, strimlade bambuskott och broccoli, allt strimlas och steks i het panna, blandas med nystekt marinerade strimlad kycklinglår och kokta nudlar.
Sen är det bara att blanda med en kryddad sojasås!


Gratäng!

Idag blev det fiskgratäng på jobbet, inga problem! Ungarna gillade det!


Det låter ju jävligt "lyxfällan" att "unna...

img_0093 (MMS)

Det låter ju jävligt "lyxfällan" att "unna sig", men det är precis vad jag gjort idag. 3 sköna skjortor, 2 sommarshorts och en extremt snygg jacka,  supernöjd! .. Och jag slipper nog att lyxfällan kommer och vänder ut och in på mig framför tv-kamerorna.


Jag är och uppgraderar garderoben. Bra att...

img_6963 (MMS)

Jag är och uppgraderar garderoben. Bra att ha Morsan med att hänga kläder på!


Jobbat 8-15. Nu blir det att osa av sig nå...

img_2250 (MMS)

Jobbat 8-15. Nu blir det att osa av sig nån timme på gymmet, efter en extremt nöjesfylld vecka där jag haft fantastiska kvällar i stort sett varje dag!


Utmärkt middag hemma igår, attack-somnade ...

img_6176 (MMS)

Utmärkt middag hemma igår, attack-somnade vid 23, upp med hjälp av vackning.se (som fungerade utmärkt) och iväg på morgonen för lite extrajobb i ett hotellkök. Skön helg!


Imorgon är det dags att ställa fram klocka...

img_0981 (MMS)

Imorgon är det dags att ställa fram klockan för sommartid. Eftersom jag ska upp och jobba imorgon, på plats 08, måste jag ställa klockan. Problemet är att jag inte litar helt på att min mobil VERKLIGEN kommer att ställa om sig av sig själv. Resultatet kommer bli att jag kliver upp för tidigt eller för sent. Efter att ha googlat mitt problem i 1 minut hittade jag lösningen. Nu är jag bara orolig att tjänsten inte ska komma att fungera. Men det är inte hela värden, det är inget plan jag ska med.


Klart! Perfekt.

img_4076 (MMS)

Klart! Perfekt.


Sådär, potatisgratängen klar för ugnen!

img_2441 (MMS)

Sådär, potatisgratängen klar för ugnen!


Det hålls middag här hemma. Skalas räkor o...

img_3751 (MMS)

Det hålls middag här hemma. Skalas räkor och kokas potatisgratäng. Kockar kokat gratängen, och kör den sen klart i ugnen istället för att bara köra den i ugnen. Lättare att få den krämig och perfekt i smak och konsistens.


På lokal. Nåt live-tjosan från Skåne. Kvin...

img_7729 (MMS)

På lokal. Nåt live-tjosan från Skåne. Kvinnlig sångare, plus för det!


Jag och Atletico sitter på stan, nedre hal...

img_9236 (MMS)

Jag och Atletico sitter på stan, nedre halvan av stortorget. Atletico ÄLSKAR att ligga ner såhär bland folk och bara iaktta vad som sker. Ibland lägger hon huvudet platt mot backen och tittar under lugg, men rätt vad det är höjer hon huvudet och tittar intensivt på nån människa eller fordon som passerar. Hon hade hon kunnat uttrycka sig i skrift hade hon skrivit, med ett romantiserat skimmer, om hemlösa hundar i europas sydländer och deras sorglösa leverne, inslinkningar på tavernor för att tigga till sig en bit mat, och dagar på stranden.  Men Attis har inte mycket av en penna, det har hon inte.


Fortsatt satsning!

Även om Örebro förlorat lever fortfarande hoppet.

Och jag har sett flera positiva saker kring hockeyn senare 2-3 åren som jag ska försöka plita ner mina tankar kring när tid finns.

Men när man läser Mikael Falanders twitter och ser det här så känns det rätt bra!


Det här lagar jag på jobbet den här veckan...

img_0614 (MMS)

Det här lagar jag på jobbet den här veckan! Personlig favorit på fredag! Kroppen har dessutom anpassat sig till rätt dag. Nu vet den att det är måndag (uppstigning strax efter 05.00 påminde den brutalt tydligt).


krogsöndag



"Vandrat över stan. Upp till krämaren, köpt en ny baklampa till cykeln, den gamla hade gett upp.

Blev hungrig och vankade fram och tillbaka, tvekade var jag skulle äta. Tycker att det är extremt tråkigt att laga mat och äta själv hemma.
Går förbi wongs och fundera på att gå in och ta en sen 300:- lunch där. Går vidare och kommer till stortorget, vikar av mot stora hotellet och 10 meter från bishop arms stannar jag och GOOGLAR deras öppettider. Sjukt.

Smiter in och beställer en krusovic. Ber om meny trots att jag vet vad jag ska ha, en burgare.
Det känns alltid mer sofistikerat att äta ensam i en hotellrestaurang, eller som här: en grabbig restaurangbakficka. Jag väntar nästan på att servitören ska komma fram och diskret lämna över en sån där uppvikningsbar tändsticksask med en för mig okänt nummer antecknat i, och så ska jag hastigt svepa upp ur glaset, veckla ut ett par sedlar på bordet och i steget slita åt mig min rock och skyndsamt lämna lokalen. Men så kommer nog inte att ske, TROR JAG!!

2 bord bakom mig grälar en man och hans thailändska kvinna. Dom gjorde tydligen slut igår och nu diskuterar dom vem det egentligen var som gjorde slut, dom skyller på varandra. Hon är inte så vass på språket. Men dom verkar trivas med varandra och talar sansat, han pratar snällt till henne. "

Det här skrev jag vid 16-tiden, la ut och raderade sen i all hast. Anledningen var att jag efter att ätit upp maten, tagit ett par öl till, satt och spelade wordfeud där en motståndare la 198 poäng, och skrev att det gjort hennes söndag. Jag rättade henne och skrev att det var lördag, som jag trodde, men hon sa söndag.
Jag blev helt kall i kroppen, tog snabbt upp mobilen, kollade mitt armbandsur, och fick det svart på vitt, SÖNDAG!
Förmodligen har jag blandat ihop dagarna för att jag bara var hemma på fredagen och gick och la mig tidigt på kvällen, och upp tidigt på lördagsmorgonen, och att jag var på lokal igår, vilket jag inte brukar vara på lördagar.

Idag var jag till livsmedelsaffären på förmiddagen, och sen upp på stan strax efter 16, och då hade ju affärerna redan stängt. Gick till hälls för att jag tänkt ta en fika, men dom hade slut på mackor och sa att dom strax skulle stänga, på vägen ut kollade jag dörren och där stod det kl. 18, men jag tänkte inte mer på det.
När jag satt där på krogen kom en stor det av Harrys personal in och slog sig ner med öl och vin, "konstigt, ska dom inte jobba ikväll?" tänkte jag, men struntade sen i det.

Inte under hela dagen reagerade jag på någonting som kunde skänka mig tanken att det var söndag och inte lördag. Undrar hur länge jag skulle fortsatt tro att det var lördag om jag inte fått reda på det där på Bishop arms.
När jag blev varse att jag blandat ihop dagarna där jag satt så svepta jag ölen, rafsade ihop snusdosa och telefon, slet med mig min tröja och betalade snabbt och skyndade därifrån lätt skamsen att sitta där helt obrydd en söndag.
Meddelandet på wordfeud blev min tändsticksask med en nummer i.

Jag är på konstutställning. Men jag vet in...

img_8311 (MMS)

Jag är på konstutställning. Men jag vet inte jag.. "inte värt en omväg".


Biljard

img_8232 (MMS)

Igår var det helkväll, först kolla hockey hos Klatten, sen biljardspel på videobiljarden (som kanske skulle snegla på hur strike har det på helgkvällar) och sen afton på Pitchers, Pitchers som blivit riktigt bra med renoveringen och utbyggnaden av nedervåningen och öppnandet av övervåningen. Vi har nu 2 stycken riktigt stora sportkrogar här i stan, kul!


Jag och Klatten kollar Rögle - Örebro hemm...

img_8549 (MMS)

Jag och Klatten kollar Rögle - Örebro hemma hos Klatten. Det ser "sådär ut". Blev precis 4-1. Uppförsbacke..,


Örebro - Leksand

Revbenssmärtan + ny tatuering som inte tål nötning gör att jag ser matchen på Pitchers Örebro. Första parkett iaf, gissar på 5-3!


Kocktatuering

Igår gjorde jag min kocktatuering! mycket nöjd. Lägger upp en bättre bild om några dagar..


Live-bild!

Idag blev det lite sånt här! Återkommer med bättre bild när skyddsplasten är borta..


Typiskt Atletico. Jag binder henne utanför...

img_6315 (MMS)

Typiskt Atletico. Jag binder henne utanför, går in och tar take away, kommer ut 4 minuter senare och då står hon och VRÄKER i sig jord! Oskyldig blick, men man ser ju där till höger hur hon grävt och ätit!


Idag blir det ugnsbakad kummel, täckt med ...

img_2897 (MMS)

Idag blir det ugnsbakad kummel, täckt med en blandning av CF, dill, senap och riven ost. Inga konstigheter.  Potatissallad med bas från recept härifrån http://www.annarsdorman.se/ till, blir fint! Efter lunch blir det rocken på kocken och kocken på kocken, typ. Bild kommer ;)


Kvällens middag! Ni ser vad det blir, anta...

img_9819 (MMS)

Kvällens middag! Ni ser vad det blir, antar jag.. Men med savoykål istället för ris! Och tabasco är självklart till!


Atletico "gör stan".

img_9213 (MMS)

Atletico "gör stan".


Det här lagar jag den här veckan, på ett u...

img_4810 (MMS)

Det här lagar jag den här veckan, på ett ungefär. Jag har ju varit borta ett par veckor och har inte full koll på vad som finns hemma här i köket.


Stort bildextra från länsmuseet

Idag blev det en tur till länsmuseet här i stan. Jag har inte varit på museeum sedan 2010, och då var jag på motormuseeumet i Motala, och det får väl mer sess som en "Harrys-människor-variant" av museum, om ni förstår vad jag menar. ( http://nilsis.blogg.se/2010/august/dag-7-vadstena-motala.html )

http://www.orebrolansmuseum.se/


Jag rekomenderar er verkligen att gå på museeumet. Intressanta utställningar, foton och föremål. Det är gratis entré och bara att knalla in.

Jag gick igenom hela museeumet och fotade, det enda som inte var alls intressant och därför inte blir några bilder på var Elisabeth Olsson Wahlins prylar med citat från bibeln och sen bilder på olika saker - män som har sex i en grusgrop och liknande, helt ointressant för mig. Dels fotona, och dels frågan som sådan. Jag har inte orkat tänka igenom tanken och man måste ju för fan inte tycka något om allt.

Det var sannerligen en blandning i museets lokaler, från bilder från krig, till rasbiologi med människodelar, till lantbruk, otroligt fina föremål, vikingagrejer till utställning om lokal sport.

Lite halvsvårt att fota då flera utrymmen var väldigt mörka, och det är glas monterat runt många av grejerna, men det blev ok tycker jag! Jävligt skoj var det iallafall, ofta behöver man ju leta efter motiv när man är ute och fotar, här hade jag motiv framför mig hela tiden!

Jag får väl lägga in en liten varning att vissa grejer säkert är obehagliga att se.








Eddy van Wessel "War - my personal story"






Hemsk bild med en hängd människa.


(O)mänskligt
Om rasbiologi, skelettsamlare och normer.









Träskulptur överdragen med människohud, från Kameerun. Inkom till Sverige 1919


Skalp av ashlusay-indian, Bolivia. Kom till Etnografiska museet 1913.


Om patienterna på Västra Mark här i Örebro inte ville bada, fick dom göra det ändå i den här.

Om dom inte höll fingrarna i styr tvingades dessa på händerna.


Tvångströja






Övervakningsklocka. Innanför rullar ett papper, och den anställda personalen skulle vara kvart sätta sitt namn i glipan. Dagen efter kunde ansvarig kolla så att personalen inte sovit på sin post.

Bollnäsindianen med en pilspets i tinningen. Spetsen har dock visat sig kommit dit på efterhand.












Vita rävens tröja




Utställning om vikingarnas historia. När man läser runorna så får man lätt en rysning i kroppen när man tänker att det faktiskt bott människor här väldigt länge, på just samma plats som vi går och lever. Att dom också älskat och levt sina liv och att det nu finns så otroligt få spår kvar. Undrar vad som kommer påminna om oss om 1000 år?








Bland smycken och finare föremål. Helt otroliga hantverk!





Smycken från vikingatiden. Otroligt vackra













Snoffsiga lårhöga stövlar




Lokalsportsutställning

En bänk från gamlaträläktaren som stod på Eyravallen. Revs efter säsongen 2003, om jag minns rätt.







Lite lustigt att Peter Andersson och Mozart finns med under hockeyns del, dom var ju med på mina bilder från igår. ( http://nilsis.blogg.se/2012/march/orebro-hockey-traning-103-12.html )















Örebro Hockey träning 10/3-12

Något hundratal supportrar hade tagit sig ner till toyotahallen för att visa spelarna sitt stöd under lördagens träning. Verkade uppskattat av spelarna!





















































Jared Aulin filmar supportrarna!



Jag har nyss varit och kollat på Örebro Ho...

img_2908 (MMS)

Jag har nyss varit och kollat på Örebro Hockeys träning. Det var trevligt, lägger upp lite bilder sen!


Man går ut, äter middag, snackar, tar någr...

img_3718 (MMS)

Man går ut, äter middag, snackar, tar några öl, går hemåt. Tycker att det är "en bra idé" att ta med en kundkorg jag hittar på vägen.  /vägkon


Happ, vad vare jag sa..

img_2729 (MMS)

Happ, vad vare jag sa..


Attis har en en stor bia-bädd, ett dubbelv...

img_4995 (MMS)

Attis har en en stor bia-bädd, ett dubbelvikt täcke, och övriga ytor i lägenheten att ligga på.  Men naturligtvis ska hon tränga sig upp i den soffan jag ligger i.  Det är alltid såhär, jag har hela soffan, hon står och glor på mig tills jag låter henne hoppa upp, då  har jag 2/3 av soffan. Efter ett tag puttar hon på mig och jag drar in mina ben mot mig. 45 minuter senare sitter jag rakt upp medans hon har vinklat ut sig och har 2/3 av soffan och ligger och snarkar.


Bilder..

Inget att bry sig om..














Pippi

Jag gick tillbaka i bloggen några år för att leta reda på några bilder. Och hittade massa bilder på Pippi, familjens fantastiska hund. Redan 2.5 år sedan hon dog. Bland det värsta jag varit med om i mitt liv.
Saknar henne väldigt mycket, hon var otrolig.

http://nilsis.blogg.se/2009/november/pippi.html


Senaste dagarna

Har jag:
Gått på stan (och hämta ut min nya halskedja till min guldbricka med "Niclas" ingraverat
Köpt ny keps
hållt på med min nya dator - en Sony vaio !
Gjort en tacos-omelette
Blivit sjukskriven en vecka till
Lagt personbästa i wordfeud
Klippt mig
Lagat kalkonbröst!

Plus lite annat. Nästa vecka börjar jag jobba igen efter sjukskrivningen på 2 veckor. Skönt!

 


Vilken LYSANDE bild jag har när solen speg...

img_9586 (MMS)

Vilken LYSANDE bild jag har när solen speglar sig i huset på andra sidan gården..


När man gör sig till

Jag somnade vid 01.30 inatt, och vaknade vid 04 av att jag hade för jävla ont i revbenen. Kändes som någon smugit sig på mig och gett mig ett knytnävsslag.

Somnade efter en stund om och vaknade vid 08. Gjorde mig ingen brådska, eftersom jag tänkte handla mig färskt frukostbröd på Willys, och dom ju öppnar 09 på söndagar.

Låg och drog mig en stund och gjorde mig klar och tog med mig hunden till Willys. Det visar sig att jag mindes fel, det öppnar 10 på söndagar. Och uret visade nu 9.15. Ingen idé att gå hem, svettas i hallen och sen gå tillbaka, så jag och Attis gick en sväng över stan istället, förbi strömpis, rundade slottet och Drottninggatan bort tills vi återigen kom till Stortorget. Nån kvart kvar, betade av tiden med lite wordfeud och handlade sen brödet.

Käkade kaffe, hade bryggt extra mycket. När frukosten var klar och hunden rastad plockade jag ihop mobil, kaffe och snus och sjönk ner i soffan och tänkte kolla på Vasaloppet.
Perfekt med en snus på morgonen efter frukost. Satan vad sur jag blev när jag märkte att dosan jag plockat med mig var tom. Helt otroligt att jag kan bry mig om en sån bagatell.

Vackert väder idag, otroligt skönt.
Imorgon ska jag besöka vårdcentralen för att kolla mina revben.
Jag hade framförhållning och ringde dit i onsdags för att boka tid på måndagen, men fick inte det, utan jag fick ringa på söndag eftermiddag eller måndag morgon för att boka ny TELEFONTID.

Herregud, bokningssystemet på VC känns så efter.
Hade ju aldrig funkat inom ett privat företag att inte kunna ringa på onsdagen för att boka sig en tid kommande måndag.
Eller vad säger ni privata krögare och frisörer..?


Min stationära dator har kärvat hela höste...

img_8569 (MMS)

Min stationära dator har kärvat hela hösten och vintern. Nu startar helvetet inte ens. Köpte en ny idag, min första bärbara någonsin!!  Vi får se om vi kommer överens..


Idag Köpte jag en ny 1-liters kastrull. Bl...

img_5623 (MMS)

Idag Köpte jag en ny 1-liters kastrull. Blev en Anders Petter. Min gamla 1-liters som jag köpte när jag flyttade hemifrån när jag var 18 år fick möta sitt öde i soppåsen. Handtaget i bakelit (?) hade börjat lossna. Fick ett sms förut från en kompis om hur det var med mig, jag svarade att det var ok och att smärtan var på ett så begränsat område. 10 minuter senare smärtade det värre än någonsin, trots att jag låg stilla i sängen. Kändes som jag fick kramp i revbenen och jag spände överkroppen i smärta och "arrrg-ade" och blev yr, så jävla ont gjorde det. På akuten förra helgen sa dom att den RIKTIGA smärtan skulle komma efter 1-2 veckor..


Fyra bilder från min kväll

Helt neutral fredag. Hände inget av värde. Tvättade, lagade lite enklare käk och tittade på tv, gick på stan. Blend.

4 bilder. Ena är på kvällens plocktallrik. Jag tog det jag hade i kyl/frys/skafferi. Vårrulle bl.a.
Andra är på hur Attis stökar till här hemma. Soffkuddar åker ner på golv och mattor stökas till.
Tredje är på tabletterna jag äter mot revbenssmärtan. Dom SER verkligen knarkiga ut. Och dom är ju narkotikaklassade.
Den fjärde är min armbåge 1 vecka efter olyckan.


Stek köttet först, och medans det vilar sl...

img_2501 (MMS)

Stek köttet först, och medans det vilar slå i lite olja i pannan, stek grönsakerna på het värme värme! Blir godare  om man inte diskar ur pannan mellan köttet och grönsaksstekningen!


Dagens middag blir: svensk ekologisk entre...

img_1123 (MMS)

Dagens middag blir: svensk ekologisk entrecote, rödvinssky, wokad kål/lök/sugarsnaps/purjolök och en het kall sås på majo, turkisk yoghurt, sweet chili, tigersås, cayenne, s&p!! Blir nog perfekt!


Idag blir det sängläge. Och tvätta. Är rät...

img_3174 (MMS)

Idag blir det sängläge. Och tvätta. Är rätt öm över revbenen idag.. Träffade ett gäng vänner igår och hade en fantastisk kväll. Skönt att göra nåt och inte bara hasa mig fram här hemma medan jag är sjukskriven.  Idag tog jag en promenad på stan med kameran. Fanns inget att fota. Och min dator har pajat så jag kan ändå inte lägga upp bilder via den. Den startar, men kommer inte igång, den står bara och varvar, det där pipet som brukar ljuda när man startar en dator låter inte. Jävligt surt.  Får se om jag kan komma iväg och köpa ny i helgen.


När jag letade efter mitt kvitto på min tr...

img_3921 (MMS)

När jag letade efter mitt kvitto på min trasiga jacka så hittade jag förutom omdömen från högstadiet den här lilla saken! En liten guldbricka med "Niclas" ingraverad! Ingen kedja dock, så det får jag införskaffa! Blir dagens projekt! Den väger ju ingenting, som ett frimärke, så det får bli en tunn kedja.


RSS 2.0