Gott nytt år!

Ätit och druckit riktigt riktigt gott!

Gott nytt år på er!


Första dagen på nya jobbet..

..för mina skor, mycket bra!

Ledig idag: Ica maxi ca 2 timmar.. promenader, frukost, tvätta, och ikväll har jag och Michaela lagat mat rätt länge. Toast skagen, fläskfilé/kycklingfilé, potatisgratäng, tsatziki, rödvinssås, klyftpotatis, fetaostsallad, glass med blåbärssås, osv har fixats ikväll. Kommer bli fint!
Dom smäller rätt duktigt redan här i stan, men Attis bryr sig inte alls så länge vi är inomhus. Skönt. Lite musik och nåt att tugga på vid 23:30-tiden så kommer inte det bli några problem. Jobba imorgon 10-23:30.. mm..

Nya skorna

Koka upp pastavatten

Glenn spelar "mio min mio"! Eller inte..

Personalmat: Pannbiff med gräddsås & kokt potatis. Fint!

Mycket sköna!

Attis på morgonpromenaden. Hon såg en hund på håll och satte sig ner och såg ut att drömma om att den skulle komma och busa. Inga hundar vill komma fram och busa med Attis trots att hon är snäll =/

Morgonpromenad + förbi Malins för brödinhandling. Fint väder runt 10:30-tiden!

Frukost

Attis får en bit leverpastejsmörgås

Besök på polisstationen och skyddsspecialisten

Jag gick upp rätt tidigt idag, promenarade med Attis, åt frukost och stack sen iväg till polishuset för att leta i deras källarkulvertar efter min cykel som försvann för ett par månader sen. Skrev även in en förlustanmälan.
Åkte sen till skyddsspecialisten och köpte nya skor för jobbet. Ett par "Arbesko 2000". Raffigt namn.. har haft såna förut, mycket sköna.

Bilder från gårdagen:

Oxfilé.. "kill date" låter brutalt

Personalmat: Korv stroganoff

Glenno fixar med grovdiskmaskinen

Gav Attis mat när jag kom hem

Sen ville hon busa


Idag:

Polishuset

Massa cyklar, mopeder och nån jordfräs..

SS

Attis "egna" rum..

Nya jobbarskor

Ledsen hund när jag sa att det var dags att klippa klorna

Nya dammsugaren!

Far Cry II - Attis - Måndag

Vaknade sent och gick på morgonpromenad med Attis. Läste sen nyheter och tog sen en längre promenad med Attis igen. Nu ska jag strax åka till jobbbet..

Musiktips:  Aldrig hört bandet förut, brukar inte ens lyssna på sån här musik men låten är grym!
Summoning - Marching Homewards
http://se.youtube.com/watch?v=iUepWH3xf4I

Ha det.

Promenad

Bild från igår när jag spelade Far Cry II. Jag åkte på en väg där det stod en bil som kört på en zebra (till vänster i bild)). Jag stannade för att se hur det såg ut, och blev då beskjuten från byn nedanför. Som tur var så hade jag en pistol som skjuter ett skott som sätter eld på det den träffar, så jag satte eld på byn från säkert håll med den och pricksköt dom som försökte fly elden med mitt gevär. Far cry II har fina miljöer, men är rätt trist faktiskt.

Gammal bild på Attis

Bilder från fredag & lördag.

Riktigt behagligt att vara ledig. Söndag imorgon, ska bli en lugn skön dag, kanske en promenad med fika till Rynningeviken?

Hoppas ni också har det bra, och hade en bra jul! Jag fick lite allt möjligt, en ny dammsugare som jag verkligen behövde då min var trasig, en ny klocka, lite pengar och nån fin bok. Bra bra.


Fick badskum när badrummet var klart..

Fredag lunch

Pressgurka..

Fredag middag, porterstek!



Jag & Glenn hos mig innan utgång fredag kväll

Lördag frukost





Lördag lunch: Lök & potatissoppa med honungsbröd.



Lördag middag: "Pasta Michaela": Färsk pasta med champinjoner, lök, vitlök, purjolök, ädelost, persilja & sweet chili-marinerade räkor. Hemgjorde vitlöksbröd till. Sjukt gott.



Bilder!

Spenderar den här lediga veckan med Michaela, har även hunnit med att fira jul!

Slutet av förra veckan

Riva potatis

Splash

Vattenbad

Julklapp från jobbet



Efter julklappshandlandet

Körde hem Michaelas resväska









Plockade undan bilbanan.. tröttnade










Julveckan
"dan före dan"







Fick ny klocka av Michaela!

Inslagning av julklappar.. 2 timmar..

Mammas hund!



hos mamma

Hos farmor & farfar

Tis - Tors

Hej & hå..

Jobbat, spelat, ätit, umgåtts, sovit - inga märkligheter.


Var på efesos igår med Michaela,  sen gick vi vidare till "Lilla Örebro" (gamla fula sub city) för att kolla hur det såg ut och tog ett par öl där =)

Idag: 14-22.
Imorgon: Ledig (tvätta, städa, handla julklappar, kanske ut & äta)

Pix!

Ellinore



Brysselkål

Kladdkaka

Onsdagens personalmat: Fläskkarré. Like.



Förklädena på perfekt höjd ;)

Efesos, onsdag kväll



Torsdag frukost

Färjan - bilder

Så!

Tillbaka från kryssningen med Cinderella!


Det var en trevlig tripp, men gick ganska fort vilket kanske inte var så konstigt då det var en 24-timmarsresa..

Resan började med att jag och Glenn tog bussen från fredsgatan. Busschauffören gjorde klart för alla att det var förbjudet att dricka alkohol ombord på bussen då det var sååå mycket problem förut.
Det satt redan ett riktigt inavlat bondgäng från nån avbefolkad värmländsk lantort på bussen.. riktiga bönder som uppförde sig som en obs-klass från ett högstadie - skräniga, vulgära, ett par bokstavsdiagnoser och en förkärlek till att inmundiga alkohol redan innan lunch. Undrar hur såna människor lever?
Hur känner dom sig dagen efter när dom vaknar upp ensamma i sin 90-säng och tittar på sin spartanskt inredda 30 kvm lägenhet och tanken på att det snart är måndag och dags att ta bockstyrecykeln ner till det nedläggningshotade bruket igen? Ångesten sopar dom bort med en micrad Findus jultallrik och en rumsljummen lidl-folköl framför den genom sms-lån bekostade platt-tvn. Vill dom inget mer?
Det här är människor som i val röstar efter hur mycket sprit och öl dom olika partierna tycker att man ska få hämta hem från Tyskland. Sådana människor borde EJ få rösta. Det här är människor som tycker att danskar är ett "härligt folk" som dricker starksprit redan till smörebrödet vid lunch och fortfarande tillåter rökning inne i köpcentrum, sjukhus och dagis.
"-Tänk att hämta Timmie och Melissa från dagis med en hof i ena näven och en filterfri John Silver i den andra, det är frihet det!" brukar dom skråla runt 01:00-tiden fredag och lördag utanför pizzeria Pim-Pim innan dom vinglar hemåt i sina snedslitna träskor.


Skitsamma, vi kom till färjeterminalen och träffade Emmelie och Michaela, och hade problem med att veta vilket port vi skulle kliva på färjan genom. Ingen som jobbade där visste heller. Otroligt.
Men på kom vi, och hittade våra små hytter. Lite uppfräschning och sen förbi taxfreen och sen blev det ut att äta, tillbaks till hytten för att festa och sen utgång. Var roligt! Melody club spelade, helt ok. Mycket folk och så.
Dagen efter sov jag och Michaela så länge att frukosten missades, så vi fick köpa varsin baguette i ett café på båten. Mackan var så torr så den gick inte att äta. Men kaffet smakade bra. Vi snurrade runt lite på båten och gick sen till hytten och packade klart det sista.
Sen for vi med samma buss hem till Örebro igen.
Samma pöbel på bussen, nu utrustade med alkohol. You do the math, att det inte blev slagsmål på bussen är nästan märkligt.
Vi stannade mitt i skogen vid ett wärdshus av något slag och jag fick slänga i mig min hamburgertallrik för att hinna. Var ju hungrig efter att bara ätit en burgare, lite ost och skinka och en rejäl mängd godis på båten.

Men hemresan gick bra, jag och Michaela gick till jinjin på kvällen och köpte med oss mat hem, och sov riktigt gott sen.


Lyft aldrig på lakanet i hyttens säng. Usch..


Jodå, vi såg lite personal från "färjan".


Många många olika orginal på båten. I vänthallen så tyckte jag att det mer såg ut som ett gäng arbetare som skulle ut och skotta snö än några som skulle ut och roa sig.


Två saker som gjorde mig lite extra glad var att när M tappade bort sin handväska så hade någon tagit hand om den och lämnat in den med värdesaker och allt i receptionen. Och en kille frågade om jag behövde hjälp med min rullväska. Snällt.


Nu ska jag snart till jobbet..


Ha det.


Hytten





Ordning & reda!







Emmelie

Michaela





På ett wärdshus nånstans..



Jinjin

Onsdag - Fredag

Så, veckan har rullat på. Inget särskilt har hänt.


Jag var ledig idag fredag, och mamma var här och hämtade min hund.
Drog sen upp på stan för att leta jacka och skor. Ville ju ha ett par nike basketskor, men hittade inga. Däremot en jacka, en enkel svart. Mycket nöjd.

Passade även på att tvätta medan jag var ledig, och for en sväng till ica maxi.

Ikväll har jag tittat på tv och spelat. Skulle ha packat också, men orkade inte.


Imorgon drar jag på kryssning! 24-timmars! Bussen till Stockholm går 11:40 (tror jag) så det gäller att komma upp i tid. Ska bli roligt, jag har inte varit på kryssning sen jag var liten och var på något fotbollsläger på Åland. Och då var det väl ingen regelrätt kryssning av det slag jag ska på nu. Jag tar med kameran, lovar ett riktigt mustigt bildinlägg på söndag/måndag!



Wallenbergare

Slog vad med Björn. Skulle vilDsvinet sälja mer än 10 portioner så skulle han bjuda på tårta. Sålde 30.

Pannbiff



Tårtan

Skorna har gjort sitt. Jag kastade dom, får skaffa nya på måndag.

Köpte en bilbana! Men loop 2 blev för svår, så jag fick bygga om den.

Ny jacka!

Nyklippt. Frisören vräkte i klibbigt vax..

..and that's that

Så..


Måndagen avklarad. Jobbade och åkte sen hem och träffade M, och även Attis är hemma nu!
Vi åt mackor på kvällskvisten, jag våffelmackor och M varma mackor.
Pratade lite med några på jobbet och dom hade aldrig hört talas om våffelmackor! Toast, visst, men inte våffelmackor. Trodde det var allmänt känt! En gång jobbade jag med en tjej som sylt i filen var främmande för =) (våffelmackor är som toast fast man krö dom i våffeljärnet istället. Mycket krispigare och godare).


Idag åt jag naturligtvis frukost och jobbade sen. Jag skulle hälla av 45 liter rätt krämig kokande soltorkad tomatsås och fick en skvätt på rigfingret. Blev ett skitfult vitt brännmärke omedelbart! Krämiga såser känns alltid varmare än exempelvis sky att få på sig =/


Jenny hade kommit hem från Thailand och var riktigt brun!


Åkte iaf hem efter jobbet och tog en långpromenad med Attis i den friska luften, mycket skönt.

Nu ska jag inte göra nåt speciellt, spela lite och kolla på en film, Felon, jag hyrde igår. Hoppas den är bra.

Imorgon börjar jag nog 14, ska försöka hinna upp på stan innan och handla ett par nya skor. Lutar åt ett par Nike i basketmodell.





Jag och en av diskarna, Feran

Våffelmacka!





Dagens personalmat





Fil, jordgubbssylt & knäckebröd

Inköpslista.. smart att alltid ha liggandes..

13.15: Frukost med mig själv





"Det är när jag äter ensam som ni bör göra ert allra bästa. Det är då Lucullus äter med Lucullus".

/ Romerska militären Lucullus, känd för sina storslagna middagar,  efter att hans kökspersonal bjudit honom enklare mat vid ett tillfälle då han inte hade några andra vid bordet.

Helgen

Så! Då var helgen över. Den gick rätt snabbt faktiskt.


Minns inte vad som hände riktigt dom olika dagarna (lät att blanda ihop när man jobbar mycket), men igår jobbade jag 8-18 och åkte sen och hyrde film "Barnhemmet" och hem till mig och träffad m.
Vi lagade tacos, tittade på tv och film. Båda somnade till filmen även om jag verkligen försökte hålla mig vaken då jag tyckte att den hade potential. M väckte mig med "Vakna.. Niclas du dregglar.." :O haha!

Sjuk tur förresten när jag hyrde film. Jag snurrade runt lite inne på maxim och letade efter filmen, men det var så mycket folk så jag kunde inte leta ordentligt.
Efter 10 minuter ställde jag mig i kön till kassa för att kolla om dom hade den hemma. När jag kommer fram så frågar jag efter den och hör att en mamma med tonårsdotter bakom mig viskar "den ska vi ju också ha!".
Tjejen i kassan har ett exemplar liggandes framme hos sig och jag börjar knappa in pinkoden för att betala samtidigt som hon frågar dom bakom mig om dom har nåt fodral så att hon kan lägga i filmen medans jag håller på att betala, men dom säger att dom också vill hyra "barnhemmet".
Kassatjejen slår lite i på datorn och säger "Tyvär, det där var sista exemplaret, alla är uthyrda.." Otur, sa jag till dom och dom höll med.

I morse åt vi en sömnig frukost, sen for M till sitt jobb och jag strossade runt lite här hemma och kollade klart på filmen och åkte till jobbet. Lugn kväll.


Nu ska jag sova, jobbar 14-22 imorgon!


Ha det!


Lördag:

Till äggsås


Biffen (som fanns med på bild igår)

Fatservering



Personalmat: Köttgryta, fint!

Glenn kallaskänkar

Ena frysen frostade igen varpå vi fick flytta över allt till en annan frys därav oredan



Nån hade knivstuckit Jocke!

Tacos, sjukt gott




Söndag:

Söndags frukost

Lunch



Fredag kväll


Jobbade 14-23:30 idag. Var rätt lungt. Ska strax sova, upp 07:15 imorgon lördag.. jobbar 8-18..

Ha det!

Ny kniv på jobbet

Biff med kappa

Personalmat

Hassan styckar kött..

Skala 90 ägg (dom ligger i vatten)

Väckt II - Metallica - Gn'R

Fantastiskt! Strax efter kl. 07:00 så börjar min mobils sms-ljud pipa flera gånger i rad.
Comviq säger god morgon genom en rad märkliga sms om att uppdateringarna är klara att installera. Häromdagen så skickade dom ett sms efter kl. 23:00. Varför skickar dom sms kockan 7 på morgonen?
Dom måste ju kunna ställa in så att alla utskick går ut kl. 13:00?! (mobilen är på utifall nåt viktigt händer och jag behöver nås).

Hur som, igår 14-22 jobbade jag, var rätt lungt och inget särskilt hände. Hade stormöte 14:30 med lite genomgång av ekonomin, framtiden, osv.


Idag ska jag spela lite, sen jobba 14-23:30..


Musiktips: Guns N Roses - November rain. Fantastiskt bra låt! Även om jag själv gillade Metallica bättre då det begav sig i början av 90-talet, tack vare Klatten som spelade Metallica flitigt.
Uppfattade inte alls Gn´R som bra då. Fortfarande tycker jag att Metallica är bättre över lag och deras 80-talsplattor är bra allihopa. Sen bar det utför, The black Album från -91(?) som väldigt många som har nån uppfattning om Metallica tycker är deras bästa skiva ser jag inte alls storheten i.
Guns: http://se.youtube.com/watch?v=f8ARpGUX1w4

Torsdag:



Städa kylar..

Middag..

Gästfoto: Nån i servicen lånade kameran.. :


Idag:
Vid mina 3 senaste besök på maxi har Stureosten varit slut. Fick köpa prästost nu för att ö.h.t ha ost hemma..  Äggen köpte jag av en på jobbet, "hemodlade" av dennes höns.

Min kaffebryggare har ett vrede så jag kan ställa in hur starkt kaffet ska bli. Jag kan ju tycka att det är bättre att reglera det via mängden kaffepulver man har i..

Mån - Tis

I måndags var det jobb som gällde. Jag kände mig rätt krasslig och var inte på topp, kändes som en förkylning var på gång. Sov bara ett par timmar natten mellan måndag och tisdag pga att jag ständigt vaknade av att jag hostade.
Som tur var så var jag ledig igår tisdag och var bara hemmma och försökte "hålla mig frisk".


Inatt sov jag rikitigt bra, vaknade nyss och ska strax iväg och handla frukost.


14-22 idag.. ledig torsdag nästa vecka.. känns långt dit..


Tomater fyllda med timjan, vitlök, rödlök, salt & balsamicosirap, körs i ugn "tills dom är klara".

Middag/kvällsmat


Överlämningslapp


Väckt

08:10 plingar det på dörren. En snickare har gåttt fel, skulle till lägenheten ovanför mig.. irriterande.

I novembers sista timme..

Fredagen jobbade jag, hyrde film och handlade lite mat, och åkte sen och träffade  M. Var sen med henne hela helgen. Bland annat var vi uppe på stan på lördagen och handlade ett par nya spel, ett av dom var Far Cry II som jag längtat efter i ett par år eftersom Far Cry I är ett av mina favoritspel.
Har inte hunnit spela tvåan så mycket ännu, men är rätt besviken på det. Miljöerna är grymma, men jag tycker stridsscenerna i ettan är bättre än i tvåan faktiskt. Känns som dom lagt att krut på att göra spelet snyggt istället för roligt. Lite trist.
Det andra spelet jag köpte är även det en gammal favorit: Medan Of Honor - allied assault. Jag har inte spelat det på kanske 2 år, men körde det mycket förr och tycket det var skitbra. Återstår att se vad jag tycker nu.


Söndagen så var det julbord på Grand Hotel. Smakade fint! Sen efter det till Olearys för en öl, och vidare hem för julskinkekok! Blev perfekt.


Mycket skön helg.


Nu jobbar jag Måndag - torsdag näste vecka (ledig onsdag den här veckan) sen sticker jag på kryssning. Ska bli roligt och skönt.


Ska även sätta mig och kolla på eventuell resa i slutet av vintern/början av våren. Skulle nog behövas.



Fredag

Prakitkant-Alfred jonglerar

Lunch, fläskfilé med potatisgratäng



Handla


Lördag

Frukost

Spel






Söndag


Köksmästare Carl ute på buffén







Centralparken var fylld med marchaller

RSS 2.0