ÖSK - betongborrning - Reflektion

Jahapp!


Gårdagskvällen bestod av fotboll. Började med att gå förbi Olearys och snacka lite skit med dom som jobbar där, bland annat Rille, sen vidare till mitt andra hem där Kubanerna hade uppladdning. Rätt mycket folk och bra stämmning. Träffade en gammal bekant som åkt ända från Luleå (tror jag det var) för att se matchen. Förra året hade han åkt 4 gånger från London till Sverige för att se ÖSK. Tungt!

Efter att mött Glenn så gick vi ner till arenan och väl där träffade vi Linda och Elias, så vi såg matchen ihop med dom. Trevligt.


Kubanerna hade fixat ett fett tifo med stor overhead på västra stå med texten "Ett sekel av svartvita legender. Länge leve SportKlubben!" och 10 avbildade ÖSK-legender. På norra sittplats så var det mosaik (ark hålls upp och bildar ett mönster) där siffrorna "1908" skapades. Snyggt. Närmare 11 000 pers på plats. Starkt.

http://www.svenskafans.com/fantv/clip.asp?id=6708

http://na.abcdn.net/abPlayer2/default.html?path=na.abcdn.net/TV-ARKIV/Lokalt&playfile=12270_Monstertifo_nar_OSK_jubilerade_61442.pls


Bra drag på läktaren, men spelet var sådär. Andra halvlek klart bättre än den första.
Trevligt match i alla fall!


Blev väckt i morse av att dom började rusta lägenheter i huset. Väsnas gör dom, borrat i betong i 4 timmar nu!
Har ni varit med om det så vet ni att det ljudet sprider sig fint genom huset i vad som tycks vara otappad styrka. Fan. Dessutom verkar dom ha satt nån tokstolle att hammra loss med en slägga. Jag mötte några av dom i trappen. Skäggiga med vilda blickar. Förmodligen något i det där jobbat som triggar dom.


Just ja, tänkte passa på att, inte gnälla, men reflektera, över saker jag stör mig på:

 Bilar som kört in till vägkanten och sen står där med bilen på, utan blinkers. Blir alltid lite nervös när jag ska köra förbi en sån, ska han köra ut? Ska han stå kvar där? Tycker gott man kan slå på blinkersen när man står sådär tillfälligt för att visa att man inte tänker köra ut.


Stör mig även på cyklister och personer som ska korsa vägar. Bara för att dom har "företräde" så behöver man inte springa ut i vägen. Är människor inte rädda om sina liv? Själv skiter jag iofs i om dom blir hjälkörda av en tunglastad timmertransport (då dom uppenbarligen är lågbegåvade och inte borde avlas på då dom säkerligen skulle föra över sitt idiotiska uppförande till sina barn), men fattar dom inte att det förmodligen gör förbannat ont att få smalbenet söndersmulat eller knäckt i 90 graders vinkel av en bil, och att det troligtvis, sådär i efterhand när man ligger med ben och armar i konstiga vinklar mitt i körbanan medans dom andra fotgängarna och cyklister som fint stod kvar och väntade på en lucka i trafiken fotar en med sina mobilkameror, känns jävligt onödigt?

Att ligga månader på sjukhus inte bara kostar förbannant mycket pengar, utan även innebär en hel del smärta och tristess? "-Men jag har ju företräde, det har staten bestämt och regler är till för att följas, bilarna SKA stanna" ojar sig med all säkerhet nån hjälmbeklädd miljöpartist om denne skulle råka läsa det här. Bra så, som skrivet så händer det ju att såna som alltid ska kliva rakt ut i trafiken får sota på ett eller annat vis, och vad jag bryr mig om det läste ni längre upp =). Bara för att jag har rätt att gå lite halvberusad i Sveriges osäkraste område med värdesaker fullt synliga betyder inte att jag gör det. Man gör bäst i att göra egna bedömningar vad som är bra för en själv, om det så handlar om övergångsställen eller fallskärmshoppning.

Naturligtvis så ska trafikregler följas och bilarna ska släppa fram gångarna, olyckorna skulle förmodligen minska drastiskt, men dom jag beskriver ovan är såna som skyndar sig ut i trafiken, segar sig över övergångsställen, och mammor som använder sina barnvagnar som plog: rakt ut i tafiken med barnvagnen bara! Skadat.

Pics:

Sandra snodde Attis soffa

Attis vill ha märgben

Rille

Toa på M2H

Alla som såg skumme ut kollades, dvs Glenn, men inte jag =)

Linda & Elias

Norra läktaren


Västra ståplats:


Tvätt - Örebro SK - Vita Hästen

Hej hej!

Helgen bjöd i princip enbart arbete och inget nöjesliv vid sidan av, fanns inte tid för det. Hann dock med att träffa Sandra en sväng i lördags (?) och igår kväll efter jobbet åkte jag och hämtade min kamera som T hade lånat.
Mer spännande än så blev det inte. När jag kom hem så väntade Attis på mig. Hon har varit hos min mamma hela veckan, så det var skönt att få tillbaka henne.
Vi gick en tur vid I3 och igenom Rynninge. Träffade en katt..

Idag: Vaknade vid 10-tiden och gick en promenad här på sköna norr med Attis, sen iväg till ica maxi för inhandling av sköljmedel, mjölk och lite annat lull-lull, snabbt hem och ner i tvättstugan för tvättning av sängkläder, and so on..


Resten av dagen har jag inte direkt skrivit körschema för, men snart kommer Sandra för en fika, fortsatt tvättning till kl. 17, spela nån timme vill jag hinna med, promenad med Attis, och klockan 19: Anrika Örebro SportKlubb möter bottenlaget IFK Norrköping.
Igår kväll på jobbet ringde en representant från just IFK och bokade in sig så dom kunde komma till mitt jobb och äta efter matchen. Jag passade på och snacka lite fotboll med honom och han lät inte allt för optimistisk och tyckte att ÖSK gott och väl kunde släppa till då dom i princip redan är klara för fortsatt spel i högsta ligan nästa år, medans Norrköping nog får spela i superettan om dom inte skärper till sig å det grövsta.
Jag svarade med att jag höll på ÖSK och på sin höjd kunde acceptera att Norrköping höll sig kvar med minsta möjliga marginal, men inte att dom skulle få några lättförtjänta poäng av ÖSK =)
Jag tror på 4-0 till ÖSK!


Kubanerna ska tydligen köra ett rejält tifo ikväll för att fira att ÖSK fyller 100 år i år. Synd att man inte ser så mycket av det när man står på läktaren, skulle gärna vilja se det inifrån plan! Det kommer med all säkerhet komma över 10 000 åskådare till kvällens match, och uppmuntrar alla som kan att gå ner =)
Film från ett par gamla tifon:
http://www.youtube.com/watch?v=BGBfhP3HBKQ


På onsdag möter Örebro Hockey Vita Hästen borta, en match jag gärna hade åkt iväg för att titta på. Vita Hästen är även dom från Norrköping, och när dom mötte Örebro IK på 80- och 90-talet så var det rena hatmatcher.
En kompis har berättat att han en gång blev träffad i huvudet av en golfboll på en av matcherna, men det var tydligen en "förlupen kula" från Örebroarna mot vita hästens supportrar, det kastades även dartpilar, och själv minns jag när Vita Häsen var här och mötte ÖIK i mitten (?) av 90-talet och deras supportrar satte eld på bildäck(!) inne i Toyotahallen, rök förjävla mycket.
Örebros supportrar, Red Vikings, tyckte jag jag iaf var mycket tuffare än vita hästens dito.
Örebro IK, laget i mitt hjärta, gick i konkurs tidigt på året 1999. Vita hästen likaså några år senare.
Minnessida till ÖIK: http://www.orebroik.se/

Ha det!


Attis träffar katt:

I morse när jag vaknade låg Attis och sov i sin soffa bredvid min säng, eller hon sov nog räv, tror hon var vaken men låg och drog sig:


Rynningeviken + frukost + T = Trevligt

Hej!


Jag vaknade av att det ringde på dörren, "förbannade byggarbetare" tänkte jag, eftersom jag ska få lägenheten rustad och jag trodde att det var dom som kom, och försökte somna om. Men då jag tyckte att det lät som dom började skramla med nycklar och drog då på mig morgonrocken och gick och öppnade. Där var Teresia! Hon hade varit och köpt frukostbröd på mitt favoritbageri.
Vi åt frukost, och sen drog vi på "äventyr" neråt Rynningeviken.

Vi tog 4-hjulingen dit och åkte på grusvägar i kohagar. Plötsligt stod en from ko på vägen och längre än så ville inte "äventyraren T", utan hon blev rädd och ville vända, men jag körde förbi den och sen vidare så långt vi kunde.

Tittade på lite kor, sen fick T köra tillbaka till hjälmarens strandkant, där vi fotade lite, matade en anka och pratade.
Rätt var det var så kom en hund förbi. Han bar på en sten.. kan inte vara så gott.

Det var trevligt nere vid Rynningeviken, rätt fint och kul att åka bland kossor. Min hjuling behöver dock spolas av, sitter koskit på däck och skärmar..

Vi åkte sen till ica maxi, T handlade och vi åt korv med bröd i vanlig ordning.

Träffade Danne och Matte utanför maxi, trevligt!


Thats it för now!


Dags att spela!


Frukost

Kor


Den "farliga" kon..


Rynningeviken

Husbonn!

T!


Stor fågel, ser liten ut..

Koskit

Vi fruktade inte!

Uppehöll oss extra länge i farozonen t.o.m!

Alla kor nonchade oss, men den här stirrade hela tiden


T kör hjuling!Rynningeviken


Vi hade skoj!

ATV!

"Hmm"

Min ena ring

Hunden med stenen..

Ankmatning


Korv med läsk

Poliskontroll: Dom stannade en långtradare, varpå efterföljande bilar inte kör om, utan ställer sig i kö för att bli kontrollerade. He-re-gud. Muppar. Gå till kanten på polismans tecken, annars kör förbi!

Frukost - aftonh*ran - Call of duty 4!

Igår kväll så träffade jag T, vi tog en promenad och gick hem till mig och flummade lite, och efter ett tag somnade vi.


Vaknade i morse och gick ner och tvättade, låg i sängen och kollade lite på tv och pratade med T.
2 maskiner tvätt hanns med, efter att T vaknat åt vi sen frukost, runt 13-tiden, så det blev lite stressigt i och med att skulle börja jobba kl. 14. Men jag hann.


På jobbet var det jag och Glenn. Fick ett sms av Danne att jag skulle få en bock i svarta boken om jag inte dök upp på förpepp hos Olearys och sedan Frimis ikväll för öldrickeri och dans till Arvingarna! Fick ta den bocken =/

Åkte hem efter jobbet och tänkte nu spela lite Call of Duty 4!


Morgondagen är ledig för mig, ska "sova tills jag vaknar" och sen får jag se vad jag hittat på. Kanske ska till Rynningeviken med T?


Just ja, jag "avskyr" skitmedia som aftonbladet, ett utmärkt exempel varför är den här artikeln där artikelförfattaren skriver att en spelare satsade 200 000:- och vann 280 000:-. Enkel matematik ger vid handen att han då borde inkassera 480 000:-, en ganska behaglig summa.
Men aftonbladet gör en fuling, oddsett var 1.40, och hann vann alltså 80 000:-, inte 280 000:-.

http://www.aftonbladet.se/spel/article3366540.ab


NU ska jag spela! Förresten ska jag nog försöka recensera mitt favoritspel nån dag. Rådet är i alla fall: KÖP! Bästa onlinespelet.

Ha det!

T på min balkong i morse

Skönt brännmärke!


Teidioti - barnkalas - och ?

Liten snabbsumering av senaste dagarna (då "ingenting" har skett så kan det inte bli lustigare än såhär):


I söndags, the verry same kväll som jag kom hem från Götet, så kom Teresia och hennes kompis förbi. Dom skulle till Björnstugan, men jag var helt off och satte mig och spelade medans dom satt och drack vin och "tjejpratade". Sen drog dom och jag gick och la mig.


I går så jobbade jag, senare på kvällen så tog jag och T en promenad, sen hem till mig där vi mest satt och pratade, skrattade, drack honungsvatten (låter otroligt mesigt, som taget ur ett avsnitt av "ensam mamma söker"), jag försökte spela lite men det gick dåligt, och sen sov vi.
Förresten..
T(eresia) och jag pratade te (drycken), och så skulle jag kolla vilket utgångsdatum det stod på förpackningen jag hade hemma (jag dricker aldrig te): Och hittar följande: "bäst före: se gaveln". En helt onödig text! Antingen borde dom göra så att bäst före-datumet hamnar där efter "Bäst före:", eller så borde dom ta bort den texten what så ever.
Nu när jag letade efter den riktiga bäst före-stämpeln så kändes det nästan som jag blev "lurad" när jag hittade hänvisningen. Tog mig säkert längre tid att läsa den lilla texten än det hade tagit att fortsätta snurra på på teboxen och hitta 22/11/06..


Vaknade i morse av att min hatade larmsignal ringde. Snosade lite, sen hej då till T, och iväg till arbeit. Måste byta larmsignal på mobilen, känner nästan ilska när jag hör min nyvarande signal. Jag kan vara sur på morgonen, och den signalen gör det inte bättre.


Gick bra på jobbet, brände mig lite i vanlig ordning, sen åkte jag hem, fräschade till mig, och blev upphämtad av min far i hans grymt fina bil.

Resan bar mot Kumlas utkant där det var kalas för min systerson Oliver som blev 4 år.

Smörgåstårta, kladdkaka, kaffe och läsk. Farmor och farfar var närvarande, härligt att dom fortfarande är pigga när det vankas kalas.


Oliver hade ritat massa teckningar, dom flesta på sk. "huvudfotingar", vilket är teckningar där benen sitter direkt på huvudet, ingen kropp. Lite konstigt tyckte jag, varför ritar dom så? Skumt. Ser ju inte klokt ut.

Farsan och farfar skulle åka till Lidingö kommande helg, pappa för att springa Lidingöloppet, farfar för att "vara coach" som dom sa, dvs bära runt på farsans, mobil, nycklar och andra värdesaker.

Ikväll ska jag nog inte göra nåt speciellt, spela, kanske träffa T, och sen vid 23-tiden göra klassikern "springa-ner-och-norpa-tvättstugenyckeln-så-jag-kan-sova-länge".


Ha det!

Smörgåstårta, ser lite ut som packman! Gurkan är den som äter kulorna (tomaterna).

Kaffe, cola, och smörgåstårta. I kinda like it.


Efter:


Bildextra från Göteborgshelgen!

Sådär ja!

Då var helgen över och vi var väl hemkomna till Örebro. Vi hade det väldigt bra, fanns inget att klaga på!

Stämningen i Göteborgs nattliv var mer avlappnad och inte så kaxig som örebros kan vara, skönt.

Fredagar i GBG betyder "after work". Folk var som tokiga i buffér och lite billigare öl.

Seglarskor är "the shit" bland den välekiperade göteborgsungdomen, gärna med trenchcoat-liknande rock och åtsmitande jeans.
Jag blev faktiskt lite sugen själv på att skaffa mig såna skor, har inte sett nån i Örebro bära såna på kanske 15 år!

Hotellet, scandic Rubinen, mitt på avenyns övre del kan verkligen rekomenderas. Fräscht och trevlig personal, allt från frukostflickorna till servisen och receptionspersonalen.På tåget mot västkusten

Vån. 6


Rummet


Utsikt


Örebro hockey alltid representerade =)

Buffen, hehe!

Vi högg in!

Vid brand är det viktigt att man snabbt tar sig ut. Jobbigt om man i en paniksituation har beslutsångest och blir ståendes vid den här skylten.. =)


Hotellets bar och skön göteborgare!

Sticky fingers

Bryggeriet. Jag skrek att Örebro hockey vann sin match, och ni ser  ju själva folkets reaktioner..

Sticky fingers

Killen som jobbade vid black jack-bordet var sjukt lik Glenn!

Klockan är väl runt 03:30..

Lördag förmiddag: Göteborgs turistfällor ligger och väntar..

Feskekörka och paddan på samma bild. Kan ju inte bli bättre! Jo, det hade väl varit om Oldsberg satt och tjölade på en en bänkarna..


Rolig kinakrog i helriktig anda, som jag skrev om i förra inlägget!

Träffade min barndomskompis Larch också!

Nu ska jag spela!

Ha det!

Litet göteborgsupdate!

Tja!

Först kvällen kvällen i GBG avklarad! Tågresan gick bra, konduktörskan charmade jag så hon ägnade ingen större uppmärksamhet åt biljetten =)
I vår kupé satt en "kändis" som vi kände igen, men inte kunde placera. Tjuvtog en bild på honom!


Efter att vi kommit fram till rikets andra stad så gick vi till bolaget och sen till hotell rubinen och checkade in hos den trevliga receptionspersonalen och gick sen upp på våra rum där en liten vip-korg såklart väntade.


Vi duschade och gick sen ner till hotellets restaurangdel där vi åt en minst sagt torftlig "buffe"
Sugna på utgång som vi var så frågade vi lite olika infödningar om var stans bästa utgång fanns att tillgå, men blev bara hänvisade till "avenyn". En skön göteborgare blev till sist vår räddning och gav oss några tips om vart vi skulle ha roligt.

Vi drog ut och hade en bra kväll! Blev nekad på några ställen pga Glenns ålder och att jag hade luvtröja - tydligen bara huliganer som har det här :O
Bilder kommer förhoppningsvis upp på söndag!


Jag vaknade rätt tidigt dagen efter (idag alltså) och gick en morgonpromenad på avenyn. Sen till hotellet där jag åt en skön frukost, och strax innan jag var klar så behagade Glenn dyka upp.


Jag pratade med Larch och mötte sedan han och hans trevliga sambo (första gången jag träffade henne) för en fika i nordstan.
Efter det så gick jag och Glenn i flera timmar och kollade in olika turistfällor, åt nån kinabuffé och tog en öl för 35:- på en klockren kinakrog med pling-plingmusik, porslinskrukor, drakar och en magerlagd kinapojke i "standardfrisyr".


Ikväll blir det utgång, när och vart har jag ingen aning om :D


Fullskalig bildextra förhoppningsvis på söndag, som sagt =)


Eventuella stavfel beror på Glenns konstiga tangentbord :p


Nu ska jag ta en hof!


Ha det


Göteborg - Fel biljett - arlako - saltnödnummer

Jobbade 14-22 idag, sen hem och packade inför Göteborgsresan i morgon! Kommer hem på söndag eftermiddag, så det blir nog inget bloggande förens tidigast då, vilket lär bli ett mustigt bildinlägg!


Glenn, "researrangören", har bokat fel biljett åt mig. Han köpte ungdomsbiljetter åt oss båda, men jag har ju, trot eller ej, passerat sj:s gräns för vad som är ungdom.
Hoppas bara inte kunduktören upptäcker det, vette fan vad som händer då? Slänger dom av mig? Jag kommer skylla ifrån mig på ansvarig (Glenn alltså) alternativt spela dövstum! Eller göra rätt för mig, kanske är enklast.. Vi pratade igenom ett par upplägg på jobbet: att jag inte skulle ha leg med, låtsas sova, gå på toa, osv, men tror inte det kommer funka. En rutinerad konduktör lurar man inte så enkelt..


Ska bli kul i Götet - turista på dagtid och festa på kvällstid! Ska förmodligen träffa Larch också!


Vi har ett litet projekt vi tänkt ro i hamn, får se om vi lyckas!


Nu ska jag spela en kortis, sen sova! Tidigt frukost med Teresia i morgon verkar det som! Alltid trevligt.


Ha det!Putsa potatis. Inte sååå kul, och tar tid!
Bad Glenn att slunga körsbärstomaterna och oliverna a la Jamie Oliver. Gick
Bad Glenn slunga körsbärstomater och oliverna a la Jamie Oliver. "Gick sådär"..
Personalmat: Kotlettrad med potatisgratäng, bea & rvs! Smakade fint.
Personalmat: Kotlettrad, potatisgratäng, bea och rödvinssås.
Nån tjuvfotade mig :O
Snål-arla: Istället för ett färgfoto på kossan som pryder mjölkförpackningen så har dom klottrat dit
Snålarla: Istället för ett färgfoto på kossan som pryder mjökförpackningen så har dom skrivit dit "Röd-brun färg" så att ungarna  får föreställa sig färgen på kon. Ser dessutom ut att vara gjort i paint. Kon ser ledsen ut också.
Glenn hittade det här larmnummret på saltförpackningen. Frågan är varför det finns där? Är det när man har slut på salt man ska ringa, eller om lille Noel vräkt i sig ett par rejäla grabbnävar?

Tvätt & frisörbesökning

Jag hann med att tvätta 2 maskiner tvätt. Perfekt.

Sen kom mamma och hämtade Attis - hon (attis) får vara hos henne (mamma) medans jag (jag) är i Göteborg.


Klippte mig idag hos min frisör i förmiddags:

"Skillnaden är hårfin" (Utmärkt praktexemplar på Göteborgshumor, passande nog)Frukost
Före

Frukost, Lokko, jobb, tvättid!

Jahapp!

Jag vaknade, i gammal fin anda, sent! Tog min hund och gick förbi ica och handlde lite, sedan till bageriet här på norr för inhandling utav frukostbröd. Sen, skön frukost (även om det är lite trist att äta själv), klockan var nog runt 13:45 innan jag fick i mig dagens första kopp java och smörgås.

Medans jag åt så läste jag lite i en tidning jag prenumerarar på, Gourmet. Jag ögnade igenom en artikel skriven av Anders Lokko om mat- och krogutbudet i ett område i London.
Artikeln var väl okey, men mest larvigt name-droppande utav Lokko. Tänkte  recensera hans artikel vid senare tillfälle - ett litet "the hunter becomes hunted"-scenario, s.a.s.

Iaf, iväg till jobbet, och det rullade på. Precis när jag skulle äta middag strax innan kl. 18 (fil + flingor!) så kom det första PM-gänget (förbokade gäster) så det var bara att strunta i min mat så länge och köra ut gästernas mat - helstekt biff med potatiskaka, rvs, och bea.
När vi var klara med dom och jag skulle äta klart filen så hade flingorna blivit helt mjuka. Me dont like =/


Hade mina nya jobbarskor på mig för första gången, och dom kändes lite hårda jämfört med mina gamla nedslitna skor, men KP sa att dom säkert mjuknar efter att jag använt dom ett tag, så det får jag väl hoppas på.


Jag måste tvätta imorgon, och framförhållning som jag har, så var jag nere vid 00-tiden idag och kollade hurvida det fanns nån tid. Jodå, 07:00-12:00. Jag bokade den, och norpade med mig tvättstugenyckeln.
Använder man inte sin tvättid inom 1 timme så har dom andra ulvarna som bor här i hyreskasernen rätt att ta tvättiden, vilket dom inte brukar vara sena att nyttja, så därför tog jag med mig nyckeln redan ikväll, då kan jag stiga upp vid den lite skönare tidpunkten ca 09.15 och då glida ner och tvätta. Dom andra hyresgästerna (som säkert hade snott min tvättid vid 08-tiden) blir s.a.s "ägda" utan att dom ens vet om det! 

Det är nån som har klottrat vid nyckelhuset förresten. Så här står det: "Snälla lämna nyckeln! Efter tvätt". Jag stör mig lite på det, funderar på att skriva dit "tillbaka" mellan "lämna" och "nyckeln" samt sudda ut utropstecknet efter "nyckeln" så att meningen blir lite mer korrekt i alla fall.

(säkert har det här inlägget massa stavfel, bara för att jag anmärker på någon annans meningsbyggnad)


Nu ska jag spela en liten stund!

Ha det!

Frukost
Middag (inte räkmackan dock)
Räkmacka!

Nyckelhuset

ÖSK - Gefle - Olearys - Satin

Sådärja!

Skitkul dag igår, jag hann med att köpa ny tröja, mycket nöjd, sen hem och äta "italienskt", träffa T, G och hanses bror på Olearys, vidare ner till Behrn Arena för att kolla på ÖSK - Gefle. Det blev 1-1 i en okey match, runt 8 000 på läktarna. Domaren var sådär, precis när ÖSK skulle slå sin hörna så blåste han av matchen =/

Träffade lite trevliga människor på fotbollen, bland annat Julia, Elias & Linda, och Rickard!
Teresia tyckte att det var kallt att gå på fotboll och bävade sig inför vintern.

Vi gick vidare till olearys, sen en sväng till Satin där vi hade trevligt!

Lunch
Ny tröja

Såg inte vad det stod på banderollen..
Norra läktaren


Mycket folk på västra stå!
Matchen precis avblåst. Förvirring

wtf?Vakten blev suris för att jag fotade ute på gatan och portade mig från satin, haha! Muppen till höger sa att det var olagligt att fota (skitsnack)
Vakten blev suris för att jag fotade ute på gatan och portade mig från satin, haha! Muppen till höger i vit jacka sa att det var "olagligt att fota" (skitsnack). "Pick of the week", grattis!


Tisdag lunch


Hej

Hittills idag så har jag varit i Kumla och handlat nya arbetsskor på Arbesko, hälsat på mamma, varit förbi jobbet en sväng, och varit ute med Attis.


Hade tänkt åka upp på stan och handlat en ny tröja, men tror inte riktigt att jag hinner. Får se..


Fotboll ikväll!
Frukost
Tjusig lagerbyggnad..
Arbesko
mamma
Altan
Pippi!
Säbylund. Snackade med gubben som fiskade, han hade inte fått nått napp.
Mosjö kyrka. Här hade jag skolavslutningar i åk 1-6.

Måndag 15/9 -08

Dagen började med att jag gick ut med Attis i vanlig ordning, strax efter att vi kommit hem igen så kom Sandra föbi på en fika.

Efter det så åkte jag till Ica maxi med Teresia och handlade, hem igen och dumpade av varorna och sen ut med attis och iväg till jobbet.

Det var rätt mycket att göra på jobbet - jag, Jenny och Ellinor. Gick bra.


Jag läste att en "folkkär artist" blivit gripen för att pryglat sin 20 år yngre fru till den yttersta gränsen. Undrar vad som krävs för att bli kallad folkkär i skittidningar som aftonbladet och expressen? "Folkkär" tycks man bli om man ställer till det för sig.
Förhoppningsvis slipper jag i alla fall tönten Papa Dee i riksradion för ett par år framöver och han får istället ägna sig åt ytterst lokal radio på nån anstalt.


Resa till Göteborg över helgen är bokad! Ska bli sjukt kul! Jag har ju varit i Göteborg ett flertal gånger, men eftersom jag inte reser oförberedd så passade jag på att leta reda på lite fakta:


"Alla heter Glenn i Göteborg" har jag ju hört sjungas i samband med fotbollsmatcher. Kommer sig väl av att det i IFK Göteborgs framgångsrika lag anno 1982 så fanns inte mindre än 4 Glennar. Och 1 Benno.

Via hitta.se så får jag fram att där finns 420 Glenn registrerade, medans det i Stockholm bara finns 311! Stor seger(?) till Göteborg.


Jag vill inte bli skjuten, och googlar fram att det fram till augusti i år varit inte mindre än 113 skottlossningar. Verkar ju inte så bra.


Googlar vidare och ser att Gothia Towers sålde inte mindre än 143 155 räkmackor förra året, 16 stycken i timmen! Fint med räkmacka..


Så, det var nog allt jag behövde veta om Göteborg.


Jag är ledig imorgon, och planerar att åka till Arbesko i Kumla och handla nya jobbarskor.
På kvällen är det ju fotboll, ÖSK - Gefle. Ska bli skitkul! Hoppas hoppas ÖSK vinner!


Nu ska jag spela en stund!


Ha det!

Attis sover
Sandra och Attis
Attis fick en fralla vid frukosten..

T
Vi käkade korv med bröd..

Full fart framåt!

Ingen av dom ville vara med på bild..
Skön bild: Jag och Larch i Göteborg för att kolla IFK - ÖSK. Vi tog tåget dit, och spenderade dagen på avenyn. Bilden är möjligtvis från -96/97 nånstans, vi var nog 15-16 år!Jag var rödhårig för att jag fick fel hårspray i håret, tog nåt blekningsmedel som tillhörde syrran, haha!


Söndagen till ända!

Vaknade grymt sent idag, ungefär 11:45. Jag hann bara göra iordning mig, åka och handla snus och sen iväg till jobbet.

På jobbet var det ganska lungt gästmässigt, men ändå finns alltid saker att göra..

Glenn, jag och KP jobbade och hade trevligt.

På kvällen så lyssnade jag och KP på en radiodokumentär om örebroaren och racinstjärnan Ronnie Pettersson. Mycket intressant att höra hans vänner och föredetta konkurrenter berätta om hans liv, och trist att höra när dom berättade om när han omkom av skadorna han fick vid kraschen..


Lite senare kom Grands kökschef Kalle och Food & beverage-manager Micke förbi och åt och snackade lite skit med mig och KP. Trevligt.


Städade, diskade lite och åkte sen hem och möttes i hallen av Attis! Hon blev skitglad och vi tog en promenad vid I3-området här på norr. Hon är ju hos min mamma när jag jobbar mycket, och jag vet att hon har det bra, men jag saknar henne då!


Imorgon har jag en hel del saker jag ska försöka hinna med innan jag börjar jobba klockan 15: Träffa lite vänner, åka och "storhandla" samt ta en rejäl promenad med Attis! Det är nog läge att sätta väckarklockan..


Just ja, jag fick tag i Larch! Inget dramatiskt hade hänt och allt var bra med honom =)


Dessutom tror jag mig lyckats klura ut vad det var för fel på mitt msn: När jag har filer som väntas på att laddas över via "delade filer" så tycks msn banga ur och vill inte vara med.. =/


Nu ska jag spela!


Ha det!G håller på med grönsaker..

Annika fixar frukostvagnen

Atletico med monsterögon!

Lördag 13/9 -08

Hmm..

Trött i morse, men vaknade till liv ganska snart efter att jag kommit till jobbet och fått i mig lite kaffe och frukost och snackat lite skit med Jocke.
Dagens var korvstroganoff med ris och laxfilé med kokt potatis och romsås.

Hörde torraste gubb-skämtet på radion idag. "Ring så spelar vi" tror jag det var (man vinner iaf en jävla kartbok om man svarar rätt på frågan man får, idag frågade dom ungefär vad det var för handling med bild man ibland behövde om man reste utomlands - ni förstår nivån, dom kan ju för fan ge bort kartboken istället för att ställa frågor på pellejönsnivå) och en karl ringde in och programlederskan frågade lite allmänt vad han sysslade med och på intressen så svarade han dans. "-Hur går det då?" undrade hon. "-Jodå, två steg framåt och ett bakåt!" svarade han med lustig ton. Alltså lite dubbelmening i svaret. Så jävfla torrt. Kärringen kved såklart av skratt.


Det rullade på på jobbet och dagen gick faktiskt rätt snabbt, och klockan 18 så drog jag hem, duschade och satte mig framför datorn för att försöka få mitt msn att fungera, men till ingen nytta.


Ska inte göra något speciellt ikväll, spela CoD4 och ta det lungt, känner mig inte på humör för någonting alls, och ska nog försöka gå och lägga mig rätt tidigt (innan kl. 02 alltså). Börjar jobba kl. 13 imorgon, skönt med sovmorgon!


Ska skicka iväg ett sms till Larch också, har inte hört av honom på ett par veckor och inte sett till han på msn heller. Han kanske har fullt upp med att jobba och lära sig prata göteborgska? Integrera sig ordentligt alltså? Bara han inte börjar klä sig i stickad tröja, bära skinnväst och en sån där liten marinblå saltkråkankeps med guldfärgade reptampar frampå och hålla på Gais..


Kallt ute nu förresten, snart är nog första frostnatten här!


Ha det!Frukost
Jocke
Emelie

Butcher..

..och där kom den ja..

Igår när jag kom hem och bröt posten så lade jag märke till ett kuvert med nån töntig slogan tryckt lite "fräscht" snett mitt över kuvertet: "Vilka vill du återförenas med?" eller liknande. Kuvertet var från något slags klassfestföretag där jag erbjöds att delta i en återträff för att fira att det var 10 år sedan ett gäng halvmuppar lämnade adolfsbergskolans korridorer och klassrum.
Ett gyllene tillfälle att få reda på vad i helvete som hände med alla! Vissa har jag inte sett sedan man lommade iväg efter avslutningen på skolgården för 10 år sedan. Sjukt, aldrig sprungit på dom på stan, sett dom på nån fotbollsmatch, marknadsafton, krogen, bankomatkön eller liknande. Det är Örebro, inte New York , jag bor i, och dom måste ju också handla mjölk och bröd tänker man, och jag borde således ha sett dom flesta under dom här 10 åren..
Antingen har dom suttit och sitter fortfarande och trycker i sina pojkrum hemmavid, eller så har dom av en eller annan anledning flyttat härifrån..
Jag ska nog försöka ta mig iväg på återträffen i alla fall, kan ju bli skitkul! Undrar hur dom ser ut, vad dom jobbar med, och hur dom lever sina liv?! Ett par blev poliser, en annan chef på elvaruhus, en annan kränger hi-fi-anläggningar och nån kör buss, men resten?
Jag tror jag har kontinuerlig kontakt med 2 stycken som jag gick med samtidigt på högstadiet - Klatten och Larch, men dom kände jag ju sedan innan också. Märkligt, man var ju rätt tight med kamraterna på den tiden.


Dagen började som vanligt med att jag och T åt en rätt sen frukost, klockan var nog närmare 12:30. Grötfrukost blev det idag i alla fall. Medans vi käkade så kom en målarfirma och sanerade klotter på andra sidan lillån. Verkade lossna rätt enkelt, färgen.
Det hade varit fint att lägga sig en stund igen efter den mastiga frukosten, men det fanns det inte tid för - jag var redan sen och var sedan var tvungen att stressa iväg till Behrn Arena och ÖSKs stiliga kansli för att hämta ut 4 biljetter till matchen på tisdag, och sen åka iväg till arbetet för att börja mitt pass klockan 14. Jag och KP jobbade kväll och det var lungt med gäster.


Nu ska jag spela CoD4 en stund, sen försöka sova. Börjar jobba kl. 08:00 imorgonbitti..Frukost
Före
efter
Inbjudan
ÖSK

Biljetter!

Gårdagen

Jobbade lunch igår. Tror att det var 4 eller 5 bussar som hade förvarnat att dom skulle komma och äta. Men det gick, naturligtvis, bra allting.

Åkte hem från jobbet vid 16-tiden och träffade T. Vi lagade lite mat och sen så åkte hon hem och jag cyklade upp till Olearys och träffade några vänner, bland annt Glenn, Rebecka och Danne. Alltid roligt =)
Vi pratade, drack nån öl, och hade det trevligt, och vid 00-tiden så cyklade jag hem och träffade T igen.

Blev väckt i morse av nån idiot som ringde fel (mörda!!). Otroligt irriterande.

Idag jobbar jag 14-23:30. Ska dessutom försöka hinna med att hämta ut ett gäng biljetter till ÖSK - Gefle på måndag. Jag tror på 3-1 seger till Anrika!

Nu ska jag nog snart väcka T så vi kan äta frukost =)

Morgon: Igenomgång av dagens PM

Restaurangchefen poserar vant!
E & B
T

Fantastiska Rebecka!
Danne
Anna tyckte inte hon var snygg nog för att vara med på bild, men det tyckte jag!
Ullis!
Teresia!

Ledig Onsdag

Så att..

Idag har inte hänt så mycket. Tagit det lungt största delen av dagen.

Vaknade och stack hem och tvättade mellan 12-17. Hade en fullastad IKEA-påse med smutstvätt! Under tiden jag tvättade kom T och hälsade på och så passade vi på att äta vi frukost tillsammans.

Sen for hon iväg, och jag fortsatte fixa lite. Senare kom hon tillbaka och så slappade vi och lagade mat tillsammans, kyckling med curry och ris! Verry nice.
Resten av kvällen har jag bara spelat, diskat och varit och handlat lite.

Jobbar lunch imorgon så jag ska försöka lägga mig i tid så jag inte är så förbannat trött i morgon bitti! Spelar väl iofs ingen som helst roll om man så sover 8-9 timmar, går jag upp innan klockan 9-9:30 är jag ändå skittrött och seg..

Frukost
Pulla

Ica + T + N+?= Köttfärssås!

Så..

Grymt segt även i morse att kliva upp. Kan ju bero på att jag sitter uppe halva nätterna och spelar call of duty 4..
Rätt många gäster idag på jobbet, "dagens" var saltbakad lax med citronholandaise och kokt potatis, och bräckt falukorv med senapsstuvade herrårdsgrönsaker. Jag åt en bit lax och en bit falukorv till lunch..
Personalmöte och skit. Träffade en gammal klasskamrat som provjobbade hos oss.

T kom förbi precis när jag skulle in i duschen, och fick "surfa på cyberspace" (sååå -97..) medans jag duschade.. sen funderade vi på vad vi skulle äta, och beslöt oss för svenssonklassikern spaghetti med köttfärssås. Gick till ica och handlade det sista vi behövde - läsk och krossade tomater och sen hem till mig och lagade. T fick laga, jag var assistent åt henne.
Sen slappade vi till "top modell" (obs hon valde..), och hon far sen iväg.. nu ska jag spela lite tänkte jag!Jag och T på väg hem från IcaT
T tog en kockmössa och en gjutjärnspanna och satte fart i köket!
Jag testade också =/


Just nu:

Teresia och jag lagar mat! Pics och info senare

Another day, another dollar

Nyss hemkommen ifrån jobbet. Det var väldigt segt att stiga upp vid 7-tiden i morse, jag snosade ett par gånger tills jag helt enkelt var tvungen att gå upp.
Rätt lungt på jobbet, skaldjursgratinerad kummel med kokt potatis och lasagne var "dagens" idag, plus konferensbuffé (grupper som har konferenser hos oss äter buffé). På buffen så var det samma fisk som till dagens, och istället för lasagne så fick dom helstekt fläskfilé och kantarellsås.
Rätt lungt på jobbet idag. Jag var seg som fan, men piggnade till framåt 11-tiden. Drack ju en del kaffe och åt frukost på jobbet,  så..

Regnade när jag körde hem från arbetet.. inte så kul. Måste se till att skaffa mig en bättre höstjacka!

Ska nu plocka undan lite här hemma (reklambudet har vräkt in reklam ffs!),  ta en dusch, spela och så får jag se vad som händer ikväll!

Lite bilder med olika roliga människor från i sommras!

Glenn & RilleFrimurarholmenRebecka & Magda!Sommar!Haaks. Bättre när jag såg dom i vintras..Världens bästa bartender-Anna och jag
Teresia!T!T!
Trött Attis + spagge..Leticos!Min hund Attis
Julia
Kräftskiva!lol :P
trash
Mattias och mamma och deras Honda super black bird 1100
Medeltidsmarknad
Nidingbane i Wadköping
?
Min ATV!


Helgen

Me me me!Verkade som att alla skulle få priserquadDimmasekunden efter fick jag ett stenskott av en cross i bröstet..Kilsbergennåt mc-liknande..startplatsenquadwtf?


Lör+sön

Lördagen bjöd på uselt väder. Åkte till mamma och åt lunch, och spenderade resten av dagen inomhus här hemma spelandes.

Söndag: Regnet hängde över Nerike då jag klev upp. Det sket jag i och packade matsäck och tog fyrhjulingen upp till Back-SM i Kilsbergen som jag hade biljet till. Inte riktigt min grej det där, men kul att se starka bilar, motorcyklar och fyrhjulingar rusa upp för en 900-meter lång grusbacke.
Ingen kraschade, det hade ju varit lite spännande annars.
Fet dimma la sig över backen vilket gjorde att tidtagningscencorerna inte riktigt hängde med.
Många white trashare där (minus mig då..). I övrigt god stämning!

Tog lite bilder och filmade lite. Lägger upp så fort jag luskat ut hur i h*vete man lägger upp fler än 1 bild i taget.


Fredag 5/9 -08

Vaknade, ut och cykla med Attis, äta frukost, åka till ica maxi med Teresia, hem till henne och slappa (hon färgade håret), hem, ut med Attis, laga mat. Och här är jag nu.
Resten av kvällen blir lugn, ska spela Call Of Duty 4 online hela kvällen tror jag! Lite småprojekt resten av helgen också.

RSS 2.0