Ny TV och förbjuden frukt

Hej!

Jag åkte och köpte ny tv igår. I övrigt har inget särskilt hänt, veckan har gått otroligt fort!

När jag kom hem från jobbet idag så hade Attis plockat ett äpple från vardagsrumsbordet. Hon hade inte ätit det, men dew låg på hennes filt och hade märken från hennes tänder. Jag tog det, och gav det till henne efter att vi varit ute på promenad. Hon älskar frukt och sånt.

Ikväll blir det middag "på lokal" och sen relativt tidigt i säng då jag ska jobba lunch imorgon..

Middag onsdag.. Kyckling, tzatziki & quinoa

Nya tvn!

Attis äter äppleBilder från Söndagen på Bryggeriet och krogen

I söndags blev jag ju som bekant medbjuden av Danne till Ölprovning och efterföljande middag på "Lilla Örebro" med restaurangfolk.
Ölprovningen var fin, vi testade runt 5-6 olika ölsorter från mellanmörk till riktigt svart öl. Fick lite historia om öl och lite diskussion om öl med personerna bakom bryggeriet.
En öl med rökt malt(?) smakade vi också på. Intressant smak, men inget för mig. Vi bjöds även på snittar med anklever och oxfilé. Sjukt gott.


Sen skjutsades vi upp till Lilla Örebro för 3-rättersmiddag lagad av Mats Tholin och Joel Englund från Vår Gård i Stockholm. Smakade riktigt bra och var en trevlig kväll överlag. Tack till Davide från Lilla Örebro som drog ihop allt!

http://www.vargard.se/

http://www.lillaorebro.se/
http://www.kulturbryggeri.se/index1.html

Bryggeriet

Öppna jäskarPyrre, Bishop Arms

Öl-entusiaster

Lilla Örebro

Davide

Mandelsoppa med tryffelvinägrett

KockarnaRimmat fläsklägg med mandelpotatispuré. Otroligt gott.

Creme Brulee. Ritkgit fint!

Närke kulturbryggeri

Fick precis en förfrågan sms-ledes om hurvid jag ville följa med på en guidad tur hos Närke kulturbryggeri och därefter middag på stan ikväll. Jag tackade ja. Blir nog roligt!

http://www.kulturbryggeri.se/index1.html

Helgen II!

Ledig i helgen. Mycket skönt. Sprang runt på stan igår och lagade sen mat till kvällen när jag kom hem. Sen i säng så pass tidigt som 23. En lördag..

Idag sov jag länge, och åkte sen till jobbet en sväng, och handlade även på willys. Hem, ut med Attis, och nu ska jag strax äta lunch.

Riktigt skönt väder ute!


Örebro hockeys bortamatch mot Pantern (Malmö) sänds för övrigt live på nätet: http://lgsports.blogspot.com/
Onsdag:
Torsdag:

Michaela bad mig välja en rätt ur en kokbok som hon skulle laga till oss. Mozzarellafylld färsbiff med pasta och tomatsås. Väldigt gott

Lördag:

Färsspett

Fick alla hjärtansdags-present!Middag till schlagern: Förrätt, skagern. Varmrätt: Färspett och kyckling/fläskfiléspett med potatisgratäng, klyftpotatis, bea, tzatziki, aioli, och rödvinssås. Mycket fint!Helgen!

Har inte haft tid, ork eller nåt att skriva om så jag har leget på latsidan med det senaste tiden..

Helgen var jag ledig, och var ut till sköna Rynningeviken med Michaela och Attis. Mycket skönt!

Såg schlagern i helgen. Dåligt..

Fortsätter leta efter ny cykel. Har varit och provcyklat och kollat cyklar men ej ännu fastnat för någon. Men så länge snön ligger kvar så känns det inte riktigt aktuellt att cykla ändå..

Letar ny lägenhet. Kommer några och ska kolla på min imorgon, bytesaffär.

Ikväll tittar jag på Lyxfällan. TV3 21:00


Lördags frukost


Lunch: Köttbullar med mandelpotatismos. Nice.

Taco och schlager på tvn. Mycket svenskt.

Ägg till äggmackorna, så som sig bör när man ska till Rynnigneviken.

Värmestugan vid Hjämaren. Fönstrena helt igenimmade av flåsiga och svettiga snödyrkare.

Attis älskar snön!

Söndagsmiddag!


..lasagnen igår förresten..

Kanske den godaste lasagne jag ätit (åt en jäkligt bra i Portugal en gång också). Hade höng blå ädelost och vitlök i bechamelen. Fantastiskt gott blev det! Cola, mycket svartpeppar från kvarn och isbergssallad är det  enda enkla som behövs till.

Köpa cykel..

Jag ska köpa ny cykel då min blev stulen i hösats. Sitter och kollar igenom olika cykelhandlares hemsidor (alla har  inte ens det) och slår mig hur ofantligt dåliga de flesta är, till och med Crecent stavar ordet övrigt "överigt" på deras hemsida. Sämst hittills:
http://www.cykelhandlarn.se/1.html
Jag har inte tid och lust att besöka var och en av butikerna utan vill få överblick hemifrån innan jag ger mig ut. Surt. Blir nog sportex. Vill ha en Monark. Eller crecent..

Jobbade idag, sen upp på stan för lite handla, snabbt förbi Olearys och sa hej till Rebecka, och hem. Lugt och skönt ikväll, har plockat undan lite och ska spela en stund strax.. Är skithungrig, men väntar tills Michaela kommer hit.

Lasagne

Gått bra på jobbet idag..

Attis fäller massa päls.. Ser ut som det ligger Attis-valpar på lägenhetsgolvet..

Michaela är med sitt jobb i Västerås. Jag lagar mat som jag tänkt ha klart lagom tills hon kommer hit. Lasagne med ädelost. Fint!

På promenaden förut så stötta jag och Attis på Rynninges fotbollslag. Dom verkar träna hårt inför fotbollssäsongen, ett jäkla springande här på norr!

Nu;L spela en stund!

RSS 2.0