Tacokväll!!

Alé alé!


Örebro - Södertälje och en måndag jag vill glömmaDagen började dåligt. Det var måndag.

Kom till jobbet kl 06.20, upptäckte att 2 kylar och 1 frys var trasiga i mitt kök. Måndag.
Stuvade om varorna till dom kylar som fungerade ute på dom olika avledningarna. 
Ringer reperatörer och står i, dom skulle komma "på studs". "jo jo", tänkte jag..
Står och planerar lite för kvällens hockeymatch kl. 19:00, samtidigt som jag gör planer för kvällens möte på jobbet 17-20. Inser inte förrens vid lunch att dom 2 händelserna ju krockar helt. Konstigt.

Jobbar på, och varken skär eller bränner mig, PEPPAR PEPPAR!! och städar, strax efter kl. 14 plingar det på dörren. Miljökontoret för oanmäld inspektion. Ja, men hej.. Med tanke på att jag stuvat om i kylarna pga haveriet kändes det ju "så där" men det var bara att bita i det sura äpplet, som visade sig vara sött för det gick bra med inspektionen, inga anmärkningar! Inspektören höll på Linköping i hockey, hade inte blivit hotad på jobbet, och hann med ungefär 2 inspektioner per dag. Jag la trevlighetssidan till och samtalade artigt..

Lyckas även med hjälp av en kollega se till att jag kunde komma från jobbet vid kl. 18 och hinna till hockey.
Hur matchen gick? Förlust såklart, 0-3 mot Södertälje SK. Måndag.

Reperatörerna som skulle komma på studs? När jag drog kl. 18 hade dom inte behagat dyka upp.


Jag tog inte så många bilder på matchen. Är det derby och bra match kan jag bränna av ett par hundra bilder. Idag var det varken det ena eller andra, om en säj.

Apropå kamera, måste tips om www.busmejl.se och min favorit: http://www.busmejl.se/2011/08/den-inkompetenta-kamerakoparen.html . Amputation =/
Södertäljespelarna såg konstiga ut, flera stycken av dom. Nån på läktaren tyckte det såg ut som dom "ramlat ner från ful-trädet och slagit i varenda gren på vägen ner". (Det var jag som tyckte det, alltså..)


Emil Kåberg

Puck!


Sammanfattar dagen/kvällen

Tvättat, duschat mina blommor, nu blir det...

img_8599 (MMS)

Tvättat, duschat mina blommor, nu blir det dammsuga / bara nöjen


im a creep

Efter att jag varit på stan igår runt lunch fick jag plötsligt väldigt bråttom att komma hem och lyssna på en låt.
Helt ivrig, ungefär som när man behöver gå på tjotta och står i hallen med påsar, väskor, kläder och dojjor som ska av och man trasslar in sig i hörlurar och drar till så det känns som när man blev tagen i örat som barn, och man börja nästan stäppa på stället för att man knappt kan hålla sig samtigt som man skriker FA-AN! Så vart det igår, men inte för att gå på toan, utan för att jag behövde lyssna på en låt.

Det O S A R verkligen mitten av 90-talet om den här..


Bilder från hindersmässan 2012

Blev en tur idag på hindersmässan, fotade lite "med vänster hand".
Och på kvällen var jag på East/West shushi och åt, käkade friterad softshellkrabba som förrätt, och grillmenyn med oxfilé, lamm och kyckling till varmrätt. Gott.
Noterade att dom flesta restauranger med asiatisk mat som jag besökt har rätt blenda desserter, förrätt/varmrätt är ofta bra, och kan vara avancerade, medans desderterna ofta är glass eller sorbet. Lite kvar på friterad banan-stadiet.

Bilder från hindesmässan 2011:

http://nilsis.blogg.se/2011/january/bilder-fran-hindersmassan-2011-del-ii.html

http://nilsis.blogg.se/2011/january/utkast-jan-28-2011.html

Stortorget, ett myller.Nygatan/storgatan


Jag köpte brända mandlar. Gör alltid det. Köpte även raggsockor, och saft. Mandlarna fick jag i strut och saften i patentkorksflaska. Marknader håller kvar vid det gamla stuket,  det är tyg på locken på syltburkarna, osv.
Vild-Hasse

Middag, på East west!

img_9347 (MMS)

Middag, på East west!


Var en sväng på lokal igår kväll.  Dagen e...

img_2775 (MMS)

Var en sväng på lokal igår kväll.  Dagen efter är jag alltid djävulusiskt törstig, och idag gick jag som en zombie in på Willys och rafsade åt mig vätska.  Förr brukade jag rusa in hos handlarn och köpa en stor flaska brämhultsjos som jag sen halsade i mig, och kände mig sen konstig resten utav dagen.


På hindersmässan! Heter det -mässan?! Elle...

img_9449 (MMS)

På hindersmässan! Heter det -mässan?! Eller -marken?!


1996Skribenten i fråga. 15 år gammal (skulle jag tro), med snodd Hooch-planch på väggen i pojkrummet (Hooch var hett, skulle tydligen få alla ungdomar att börja supa och slog verkligen igenom som alkoläsk, blev ett jävla liv!), millencolinplanch och 90-talsklassikern; tjockpolotröja med vikgrage och guld/silverhalsband UTANFÖR TRÖJAN! Själv körde jag guld med stort kors, vilket jag blev av med strax därpå efter en fest i Vivalla, s.a.s.
Mittbena istället för page (page: vilket jag inte hade, men 70% av alla andra grabbar på första hälften av 90-talet). Det var på den här tiden det fortfaranade sprang runt "kickers" på stan! Herregud vad den slogs på byn på den tiden!
 (mitt vänstra öga är ljusare än mitt högra, det kan man se på bilden)

Undetecknad, 15 bast..

"välkommen in i vår bod"

Byggbarack vid jobbet. " Benga o Janne". Finns mycket att säsong om det där, men jag ids inte skriva på mobilen medan jag går, så jag nöjer mig med att dela bilden.


Punka ll

Jag hann 100 meter från jobbet när jag insåg att jag hade punktering. Tog av mig handskarna och la dessa på pakethållaren och började gå samtidigt som jag höll på att leta numret till närmaste cykelskojare på iphone. Efter 200 m så upptäcker jag att den ena handsken ligger kvar på backen där jag upptäckte punkan. Kokpunk..

Kom på ett ställe på norr där jag lämnade in cykeln för flera år sedan. Han försökte blåsa mig, förvisso på en skitsumma men jag blev vansinnig på fräckheten, inte pengarna, och hans personal lämnade clownen att handskas med mig själv. Tur att jag inte har samma humör längre.

Jag ringde dit och frågade vad det kostade att laga punkan, 200:- med slangbyte, "men 350:- om däcket behöver bytas" sa han med en osympatisk röst. Däcket? Frågade jag. Han svarade att det ofta är ett dåligt däck som orsakar punkteringar. Jag genomskådade att han la grunden för den dyrare reparationen och avslutade samtalet.
Istället ringde jag cykeldoktorn på rynningegatan där jag lämnat in förut nån gång. 150:- inkl. Smörjning av kedjan! Oerhört trevligt mottagande! Så det stället rekommenderar jag.

Har hunnit med att gå hindersmässan också! letade efter en gubbe jag handlat raggsockor av i flera år, men hittade honom inte, irriterande. kanske har han bytt från Stortorget till järntorget..

Och.. Ja, det var väl det..


Luften ur!

Vad fan, punka idag igen?! På väg hem från jobbet..


Vill man veta?

Från NA.se. Man vill ju inte veta någon ting om vild-Hasses stånd, för fa-an NA!!


Rygga tillbaka

Man vet att veckan är på väg att glida en ur näven och bli en skitvecka när man tror att det är torsdag, och så är det onsdag..
Men jag har inga planer för helgen och jag trivs på jobbet, så jag borde inte gnälla.

Det måste börja hända nåt snart, vad vet jag inte, men det känns ibland som det är så mycket vardag veckorna igenom, skogaholmslimpa och mellanmjölk. Jag gillar det inte. Det måste till lite gnista ibland också.

Har legat i prick samma ställning i sängen i 3 timmar nu. Knäpptyst, läst, har via slamret i trapphuset hört hur grannarna kommit hem från sina arbeten.
Ryggen gör inte ont när jag ligger såhär, och nu när jag strax ska kliva upp så hoppas jag att smärtan är borta.
Det har känns bättre idag än tidigare i veckan, så till helgen är jag nog fit for fight igen. Ska försöka hinna besöka hindersmässan..

Vi nöjer oss så. Helt omotiverad.


Byter sängkläder

Jag måste göra nåt åt mina kuddar, går knappt att sova med 7 puffiga kuddar...

Edit: Hunden fick en kudde, en 800:-'s kudde som nog är det sämsta jag varit med om, helt stel och oformbar.Musik..


Att gå upp vid 05

Jag kommer aldrig vänja mig vid det. Inatt sov jag extremt bra, som om nån sövt mig (och då hade jag även tagit en eftermiddagslur).
Men att gå upp medan det är kolsvart ute är ingen hit. Men jag slutar ju tidigt på dagen, det väger upp den arla morgonstunden.

Jag längtar till sommaren.


Det ver det hele..I fredags damp det ner ett vikt A4-papper, internetleverantörer skulle dra in något nytt bredband i min lägenhet redan på tisdag.
Idag ringde jag upp och sa att dom fick komma efter klockan 15 då jag slutar jobba då och har hund.
Hans svar: "Nej, det blir svårt, det går inte".
Jag gjorde i huvuder snabbt upp en plan B för att låna ut Attis på tisdagen, men ville såklart pressa honom till hur han hade tänkt lösa situationen.
"Det står på pappret att ni ska hålla på mellan 07:30-16.30, så ta mig sist". "Njaeee, vi har bara ett verktyg. Och så länge håller vi inte på, det är feltryck".
Ett verktyg, ok, helt obegripligt för mig naturligtvis vad det var för verktyg.
Dessutom feltryck, och lämna det i brevlådan på fredag eftermiddag och ta för givet att folk ska lösa hundvakt till tisdag.
Hans idé var att jag skulle stänga in min hund på toan under dagen. Det kom naturligtvis inte på fråga. Han frågade även vad det var för hund och om den var farlig eller om dom kunde gå in trots att hunden var hemma. Kommer naturligtvis inte heller på fråga.
Efter en stund, så slutade jag "hålla på" och sa att jag skulle se till att lösa det, och om inte så skulle jag sätta en lapp på dörren, och han sa att det lät bra och att om inte annat så fick jag höra av mig så skulle vi dra in internet nån annan dag.
Så, det gick alltså..
Attis sover hos hundvakten inatt, hämtar hem henne imorgon, första gången på en evighet jag inte har hund hemma!


Jag har fått nån slags låsning i ryggen, stel som en pinne och äter ipren som det vore godis. Skönt, nej.


Örebro möter Västerås borta idag. Örebro leder just nu med 2-1!


Här är ett par gamla bilder från när jag varit i Västerås och sett örebro spela:
Seriematch 2002


Träningsmatch borta 2002


Örebro möter Västerås borta en fredag kl. 19. När är det lämpligt att ankomma till Västerås? Runt lunch, korrekt. Klassisk resa.


---------------------------------------------

Idag fyller även Klatten år! Vi är från samma by, och har känt varandra i över 20 år!
Grattis, Klatt!

Klatt i grönt, jag bakre raden i grå luvjacka under den sjuka sjuka texten "lev din dag som om den vore din sista". Kul motto för ett gäng ungdomar på någon slags utbildningsläger mot alkohol. Herregud, vore den min sista dag skulle jag knappast spendera den på hjärntvättarläger mot alko.
Bild från -93 kanske?


Fotbollsläger i skåne -91? Jag i vit t-shirt till vänster och Klatt i röd.

Lite senare..


Veckans meny

Det här lagar jag i veckan!


Park-Attis

Jag och Attis är i Stadsparken, på väg att handla frukostbröd i stans enda söndagsöppna bageri, Jeremiasbageriet!


Frisöööören

Funderar på att klippa mig nästa vecka. Man kan ju ta med bilder så får frisören, i mitt fall George, klippa något liknande. Jag ska ju tatuera en bild och även låta en konstnär jag känner måla en tavla med mig själv som grund, och vad vore väl lämpligare än att även ta med en bild på mig själv till frisören. Den här anno 1987(?) kanske vore nåt?Här slutade jag 6:an. Hårt frisyregelead. Notera att en man sitter och filmar. Måste vara döden att titta på några 12-åringar som står och hänger på en parkeringsplats utanför en kyrka.


Slutade högstadiet. Jag och en drös tjejer. Svårt att se vad för frissa jag hade då. Adolfsbergsskolan i bakgrunden, som sen eldades upp. Så kan det gå.

MysNicke

Ser ni vad jag gör?! Jag pysslar! Har letat i 1.5 månad (inte aktivt såklart) efter en "gäster-skylt" till gästhandduken på tjottan, men inte hittat nån.
Men på Elsies bod hade dom iaf vännerskylt. Så borrar jag hål i hörnen och fäster med steksnöre där.
Det är ju inte riktigt jag det där, hjärtan och så, men får duga.

Det var det, det..


Så möts vi igen..

Jag gör ärenden på stan, i kön till snusbutiken ser jag det här i tidningsstället..

Referens: http://nilsis.blogg.se/2012/january/ar-jag-med-i-truman-show-eller-vad-ar-de.html


Örebro - Borås HC

Örebro gjorde vad dom borde, och trynade Borås med 7-2. Behaglig match!

Matchen var dessutom en match där massa kvinnor bjudits in att gå gratis och "ha sig" (jag vet inte vad dom gjorde) vilket resulterade i över 400 tjejer stod tillsammans, mycket bra initiativ! ( http://www.orebrohockey.se/Nyheter/2012/januari/Tjejkvall-med-Orebro-hockey/ ).
Dessutom drar brudar karlar, och det var nog en och annan ovan manlig åskådare som vattenkammat och stänkt eue de cologne på sig ikväll och klivit ner till hallen.

Bäst ikväll, var förutom hockeyn, en danstävling där några tjejer dansade för att vinna en dejt med Jared Aulin. Herregud vad dom dansade!

Conny Strömberg #24Tjejhörnet som även blev..

-- tjejkortsidan. Där försökte vi ställa oss, men man fick inte stå, bara sitta och då fungerar det inget vidare och fota, dessutom tycker jag att det är skönare att stå.


Jared Aulin. Sköt 3 mål, klass!
Boråsare fick åka hem med fläskläpp..
Johan Wilkander sätter en straffEnström mot Magnusson i Borås. Största storleksskillnad jag sett på is. Magnusson, en jätte!


C.SWarg

Det var det hele..

Cykla..

På väg till jobbet i måndags på cykel. Cyklar förbi en alkis, ni kanske har sett honom; pinnsmal och brukar ha peruk, om det är clown- eller damfrisyr verkar han bry sig litet om.
Iaf, passerar honom och ska byta riktning och ta in på en sidoväg, håller bra fart och svänget 90 grader. Missar att det är en trottoarkant. Framdäcket åker alltså inte upp för kanten och tar mig vidare utan glider längst kanten och cykeln slås undan under mig.
På något märkligt vis får jag i högerfoten i backen och landar nästan på huk, på en fot alltså, är på väg att falla framåt hårt i backen men lyckas ta ett steg även med vänsterfoten och sen ett med höger. Genom ett mirakel och min goda fysik (hähä) lyckas jag mitt i krashen springa mig ur situationen!
Jag stannar och bakom mig ligger cykeln med snurrade däck.

Tyvär var det enda vittnet mannen med peruken, inget sanningsvittne direkt.
Hade det varit någon annan som sett mig hade vi kunnat gå till ett café och pratat igenom den otroliga händelsen, vi skulle heja på varandra i åratal!
Men jag gör som man brukar när man halkat eller så, hastar ifrån platsen och hör efter 20 meter nån vråla bakom mig "HALLÅÅÅÅÅ HALLÅÅÅÅÅ, DU GLÖMDE NÅT! Hallåååå!" jag kollar bakåt och ser pinnsmale komma stapplande efter mig med armen rakt upp i luften med nåt i näven. Jag muddrar mig själv efter mobil, nycklar och portmonnä, men vänder ändå om och ser vad han vill. Han går mot mig med näven rakt upp i luften och där har han ett spännband som jag hade i cykelkorgen. "Du tappade den" här säger han till mig och lämnar över bandet. Schysst.

Det här lagar jag den här veckan!

img_9781 (MMS)

Det här lagar jag den här veckan!


Är jag med i "Truman show" eller vad är de...

img_0357 (MMS)

På bokhandeln idag. "Köpte hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och tog naturligtvis även en sväng förbi mathyllan. Kände igen ett bekant/obekant ansikte eller vad jag ska säga.. Är jag med i "Truman show" eller vad är det frågan om?! Fotnot: http://nilsis.blogg.se/2011/december/markligaste-slumpen-ever.html


Pinnen

Attis och jag gick till bageriet i Wadköping. På vägen hittade hon en stor gren. Hon älskar att släpa på såna där, och vill omedelbart att vi ska gå till en park så hon kan göra kullerbytta och rulla sig på dom.

Det blir middag ute idag. Tänkte gå till Shanghai, en gammal klassiker som hade sin absoluta storhetstid runt milleniumskiftet. Jag har bara varit där nån gång på senare år, det var bra då med!


30 år!

Vaknade kl. 7 idag. Skönt!

Fredagen spenderades med att vi träffades hos mig först och sen gick vi till Lilla Örebro för middag. Till slut var vi 9 pers, tror jag. Mycket trevlig kväll som avslutades med en "efterdrink" hos mig.
Fick fina presenter, och hade en kanonkväll, alla var snygga och på bra humör!

Det är ju idag jag egentligen fyller, men jag har ingen lust att ha hem folk idag, så då blir det naturligtvis så.
Tänker ta en långpromenad neråt Wadköping, det blir väl allt. kanske går ut och käkar ikväll, jag får se.

När jag vaknade låg hunden i sängen, hon hade lagt sin lilla tass på mig och låg och snarkade. Det känns konstigt, jag köpte Attis när jag var 19 - tonåring, jag har gått igenom mina år som 20-åring och nu blivit 30, och hon hänger fortfarande med. Fantastiskt!


Fredag den 13

En vanlig dag.

Hockey ikväll men eftersom jag kliver in på mitt tredje årtionde nu i helgen så är jag på middag ikväll istället för hockeyborgen. Tur att na.se har direktrappiertering.

Har städat hela lägenheten och ska snart göra mig iordning.

Presenthögen har jag förlagt till höger om tvn, där finns det gott om plats!


Kokar frukostgröt på jobbet. Stor 5 kiloss...

img_2389 (MMS)

Kokar frukostgröt på jobbet. Stor 5 kilossäck anpassat för restaurang/storhushåll. Noterar att receptet på gröt på baksidan är för 2 personer. Borde ju vara tabell för 10-20 pers istället med tanke att säcken är för stora ställen och inte hemmabruk..


Äntligen är lampan uppe! Nu ska jag ta tag...

img_6832 (MMS)

Äntligen är lampan uppe! Nu ska jag ta tag i blommorna!


Har även köpt massa blommor hos floristen ...

img_1535 (MMS)

Har även köpt massa blommor hos floristen på Engelbrektsgatan!


Kortslutningar, glapp kontakt och en dryg ...

img_5093 (MMS)

Kortslutningar, glapp kontakt och en dryg månad utan lampa i sovrummet så är den nu på väg upp! Ett helvete att sätta fast dom där vita spröten!


17 år, Playa De Ingles!

När jag var 17-18 år gammal var jag i Spanien på en klassisk 18-årsresa med ett par kompisar Hände grejer varje dag.
En kväll när vi var på grisfest med fri öl/vin ute i öknen så "försvann" jag.
Själv minns jag att jag var på festen, gick ut för att ta lite luft, och "vaknade till" flera timmar senare mitt ute i ingenstans..

Min kompis Larch som var med till festen letade intensivt utan att hitta mig.
När bussarna lämnade grisfestområdet för att köra besökarna tillbaka till stan fanns jag inte på plats.
Efter flera timmars väntan i lägenheten vi hyrde trodde Larch att jag dött och satt uppe och tänkte vad han skulle säga till min mor.
Men jag var i livet, naturligtvis, stapplade in i lägenheten vid 6 på morgonkvisten med blodiga byxor. Jag sa att jag inte ville prata om det och la mig på mage i sängen och slocknade.
Larch, glad att slippa ringa min mamma och berätta att jag dött, tittade på mig där jag låg - utslagen med blodigt byx-ächle, och förstod att jag blivit våldtagen. Det hade jag naturligtvis inte heller.
Morgonen efter när jag vaknade mådde jag inte "så värst".

Imorse när jag gick upp 05.00 och gjorde mig klar för jobbet kom jag att tänka på den där morgonen för 12 år sedan.

Larch berättade hela den där anekdoten för min förra sambo när vi var på parmiddag i Göteborg tidigt i vårat förhållande för ett par år sedan.
Han började när jag var på toa, och när jag kom tillbaka var ju bollen redan satt i rullning och vi var tvugna att berätta klart.
Jag har även ett ärr som minne.


Lunch

Det här lagar jag på jobbet den här veckan!


"Den där jävla Gilljo"

Jag och Atletico kollar på Guillou på tv. Han smyger runt i afrikanska buschen och jagar och förklarar överstrykande att han inte går på jaktmetoderna där han får skjuta på en inhägnad, och att han är medveten om hur bilden där dom vita jägarna sitter till bords medans den svarta kökspersonalen och pass-opperna står och sjunger för dom kan uppfattas.

Plötsligt är det lejon på tv som ryter, morrar och gör utfall mot ett annat lejon med ett stort köttstycke i truten. Attis följer tvn med en fromhet och mildhet i ansiktet som hon inte brukat ha.
Är min hund rädd för ett kattdjur, på tv DESSUTOM!?


Nya rutiner

Från det att jag bytte arbetsplats i somras har jag jobbat 75%, 07.30-14 ungefär.
Det har naturligtvis varit behagligt.
Nu på tisdag börjar jag köra heltid. Mer $$ in, men också en timme tidigare uppstigning. 05:00. Nästan omänskligt.
Kommer jobba 06.30- 15 (14 på fredagar).
Får se om jag kan göra mina morgnar lite mer tidseffektiva så jag iaf kan kliva upp 05.30.
Jag har iaf ställt klockan på väckningar..


Sätta det i skyltfönstret!

Jag tog en långpromenad på stan idag. Kollade skyltfönster. Känner sig som en idiot när man går och slöglor in och upptäcker att det sitter folk innanför rutan till fiket och tittar tillbaka.

Iaf, bar ut mot norrcity. Det finns lite sjaskiga affärer där. Mobilfotade lite av prylarna. Ville inte fota för mycket, om nån som känner mig cyklar förbi är det ju svårt att förklara varför man plåtar eländet. "jaha, där står Niclas och planerar sin nästa inköpsrunda"
Så otroligt fult


"törsta hjälpen". Fattar ingenting, vadå "törsta hjälpen"?!

Såna här skepp hade flera butiker i fönstret

Vilken skitskylt, en gata mitt i stan får väl hundar gå på hur mycket dom vill. Trams.
Undrar vem som satt upp den, och om vem som helst kan sätta upp såna där hur som helst.

Den där hästen..


Det här är också en helt otrolig produkt. Den här butiken hade dessutom flera olika modeller. Vem handlar såna där?


Det värsta exempel på katastrofframtoning har nog den här munkvagnen som jag plåtade på järntorget i höstas.
Kommentarer överflödiga.

Giovanni!

Kollar på nåt inspelat matprogram. Det här måste vara det som italienromantiker ser framför sig när dom tänker italiensk lantbyggd, en åldrad man som glupskt äter vindrutor direkt från rankan. Han har till och med det ultimata namnet, Antonio.
Det är PRECIS så Bo Hagström vill vara.


Örebro Hockey - Malmö Redhawks

Skön seger för Örebro, vände underläge och tvålade dit "miljonbygget" Malmö med 2-1 efter att legat under med 0-1. Alla lag är miljonbyggen, så det är bara trams egentligen att kalla Malmö för det, men när dom torskar är det skönt att strö salt i såren..

Strax över 3000 på matchenJohan Wiklander

"Stenbecks miljoner rakt ner i sundet" och så kastade publiken på övre etaget ner "tusenlappar" i "vattnet". Hugo Stenbeck är den som pumpar in pengar i Malmös hockeylag.


Malmösupporter
Malmös tillresta supportrar


Malmömålvakten tar sig kvällens första kalldusch. Den andra kom 12.32 min in i sista perioden.Håkan Södergren. Honom hade jag idol-klistermärke på när jag var liten. Jag TROR att han står och funderar på det här gamla dängan http://www.youtube.com/watch?v=KYIwun7pajc . Så fort han inte var i bild satte han på sig en mössa.

Christoffer Nordgren. Utdelade en tackling som gav en hjärnskakning idag. Dock inte hans fel då motståndarspelaren försökte dra sig ur att bli tacklad vilket gjorde att smällen tog illa.
Jag fundear på att göra en kategori där jag sparar alla såna här inlägg som har ett hockey att göra. Dock ett jävla hästarbete då det betyder att jag måste gå igenom månad för månad drygt 3 år tillbaka, från när dom låg i division 1. Och då hade jag bara en vanlig pocketkamera vilket inte gav så väldigt roliga bilder direkt..

Exempel:

Örebro upp i Allsvenskan:
http://nilsis.blogg.se/2009/april/orebro-upp-i-hockeyallsvenskan.html

Bortamatch i bilder:
http://nilsis.blogg.se/2009/march/bortamatch-i-bilder.html

Örebro - Enköping:
http://nilsis.blogg.se/2009/march/bilder.html

Dessutom brukade jag filma matcher förut, längesen nu, har inte så mycket kvar, ligger lite skit på youtube. Struligt också, filmade med en vanlig kamera, med små kasettband och begränsad batteritid, som jag sen fick sitta och föra över på min redan då gamla dator, och sen sitta i windows movie player och klippa ihop höjdpunkterna från matcherna, tog flera timmar!! Det var unden dom hemska åren när Örebro låg i division 1. Då kunde det var 300 på matcherna. Men man gick ändå. Och åkte på bortmatcher! Var alltid folk på bortamatcherna!

Det ända roliga med det här klippet är att en örebroare skriker "domarjävel!" 1.39 in i filmen och en lindesbergare direkt kontrar med ett "håll käften!"


Och den här är rätt rolig, verkar ha varit en ful match, notera smällen 1.44, klubban i ansiktet 1.55 och den solklara straffen 2.54. Det var mer liv på sittplats på den tiden. Minns en match, men det var nog några år tidigare, då Janne Olsson åkte till speakerbåset och pratade i mikrofonen och bad publiken att lugna ner sig, hehe! Sittplats stod upp och var helt galna!

Oscarsparken

Vid lunchtid idag tog jag med mig Atletico och skulle plåta lite på  vid oscarsparken. Men hon var på tjurigt humör och gick och drog tassarna efter sig så det blev inte så mycket fotande..
Det finns många fina hus öster om trädgårdsgatan!Gammal skylt. Undrar hur dom tänkte när dom beställde skylten "få med att vi har el för helvete!!"
Ett av husen har en stor obelisk på taket..
Såhär kul tyckte Attis att det var .. som en unge..

I stallet

Gårdagenskvällen bestod i middag på stallyktan. Beer 'n burger, helt perfekt faktiskt. Tidig hemgång innan 22.

Gick upp 11.30 idag, promenad här i området med kameran på axeln, måste börja bekanta mig med kvarteren här. Jag bodde ju flera år på norr och kunde varenda gata, park och genväg. Visste ungefär vilka människor man skulle stöta på osv. Så vill jag ha det här där jag bor nu också.


Produktplacerarna från wolleybollmärket Wi...

img_1451 (MMS)

Produktplacerarna från wolleybollmärket Wilson lär blivit galna när dom läste Aftonbladets tv-bilagas recension av filmen "cast away" där Tom hela filmen pratar med "Wilson". Och flyger med FedEx, som väl knappast petat in några $$ i en film där postplanet störtar. Dock levererar väl den, i filmen, FedEx-anställa Tom Hanks dom brev som han fick med sig i craschen i slutet av filmen.  För övrigt har FedEx en genial logga med en pil som visar att dom "är på väg". Googla märket och försök hitta pilen!


Jaja..

Jag har inte haft tid att blogga, inget att bry sig om. Men jag har fler läsare när jag inte skriver något, Hur ska jag tolka det? "Han skriver så räligt så det bästa är att gå in och se att han inte skrivit något i sin blågg, då är den som bäst!.."

Iaf, skyn som först kokade i en gigantisk gryta (ett helvete att göra rent, kan jag tala om) och sen i en mindre kastrull.


Sen kyldes den och jag la i små glas, plastade och frös in. Ser inte så kul ut kanske, men man tinar den, har i en liten panna och ett par msk vatten, helt perfekt.


Nyårsafton spenderade jag hemma med hunden, då dom ju smällde rätt fint här inne i stan.
Medans det såg ut såhär utanför:

Såg det ut såhär i soffan:


På nyårsafton hade jag tänkt äta räkor och hästfilé. Men jag blev mätt av räkmackan så jag fick käka köttet dagen efter. Misstänker att det var felförpackad oxfilé, för det låg 10 paket i disken varav 8 var betydligt mörkare än den bit jag tog. Smakade väldigt likt oxfilé också, var otroligt mört. Har aldrig ätit hästfilé förut så jag kunde ju inte ta det på smaken.

Jag band upp den, grillade på varje sida, flingsalt kvarnpeppar sen 10 min i ugnen. Med sky och grönsaker.


Inget fegande i grillpannan, jag körde full styrka, det ska ryka och fräsa!
I parken där jag bor. Lekplats och en rejäl gren på kanske 300 kg (eller vad väger stockar?) hängandes. Har varit så en vecka nu, lite avspärrningsband som dessutom blir bortdragna varje dag spärrar av. Borde ju plockas ner omedelbart..


Attis är extremt nöjd när man håller i hennes tuggben så hon slipper göra det själv.


Jag tog med mig stekspaden jag fick av Mickan till jobbet..
http://nilsis.blogg.se/2011/december/exet-gav-mig-en-julklapp-en-stekspade-m.htmlEn på jobbet kunde inte inte komma i tid så jag la undan en tallrik åt henne. Skickade bild till henne att hennes 70-talsmat var klar. Ser otroligt tråkigt ut, men var kanongott, flygande Jacob. Hade i lite curry och purjolök. Blev bra! Rekommenderar verkligen att köpa strimlad kycklinglårfilé istället för innerfiléer eller vanliga bröstfiléer. Mycket saftigare och godare.


Och ikväll blir det ut och äta och ta några öl. Otroligt sugen på hamburgare!

Imorgon: Hockey!

Passar på att tipsa om sveriges bästa sportfotografs blogg. Han fotar stora grejer som Wimbledon, Hockey-WM italiensk fotboll och Örebro Hockey. http://aldrigstilla.blogspot.com/

RSS 2.0