Rynninge IK vs ÖSK i svenska cupen

Cupmatch på trevliga Grenadjärvallen, trevlig arena och katastrofmatch av ÖSK som förlorar med 2-1!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Matminnen

Minns ni när man var barn och hälsade på hos en kompis och man satt på hans rum och spelade nintendo 8-bitars eller vad man gjorde och man började känna att det luktade köttfärssås och snart skrek nån i trappen "MAT!" och kompisen pep iväg ner för trappan och man satt kvar på rummet, hungrig och efter 15 minuter kom vännen tillbaka orangefärgad runt munnen efter att ätit "spaghetti å köttfärssås" med felix ketchup till. Ytterst sällan bjöds jag på mat av mina vänners familjer, mat - det åt man hemma.

 

Det känns som det alltid var ett snålande och gnetande bland familjerna där jag växte upp runt just maten, den skulle inte få kosta. Läsk, om det köptes skeppades hem i stora inplastade kartonlock från galne Gunnar eller Robin Hood till reapris och det var ingenting man drack hur som helst inte, bara vid speciella tillfällen. Det sörplade man inte till vardags, om en säj.

 

Jag minns även en annan kamrats familj som till och med köpte en skärmaskin och så fick ungarna stå och skiva apk-limpor och sen frysa in brödet. Det var billigare att köpa oskivade limpor än färdigskivat bröd. Herregud, det måste väl vara först nu, 20 år senare som ekonomin i det man sparar per limpa kommer ifatt kostnaden för en skärmaskin. Dom eldade iochförsig upp gummistövlar och skit också - allt for in i den där kaminen som jag antar värmde upp huset, så dom var ju lite "eljest". På deras gård luktade det ofta som man kan tänka sig att det gör efter att det brunnit på en soptipp.

 

Ibland kom man hem till familjer som hade helt annorlunda kostvanor. Det luktade alltid konstigt hemma hos dom. Jag minns en kille som åt smörgåsar med kaviar och majonnäs på, jag satt mitt emot honom och tänkte "dom här är ju inte riktigt kloka!" och sen ville jag aldrig dit igen. En annan hade aldrig riktig mat hemma, det var lite pasta, nån klump margarin och senap, alltid senap. Senap är väl det sista man kan äta som råvara i en kylnär allt annat är slut så det var väl därför.

 

Vi hade alltid en sån där stor pjäs hushållsost, dom vägde väl över 2 kilo! Jag minns att jag var nöjd med det, den tog aldrig slut kändes det som och när jag var hos vänner som hade såna där små kvartar av  ost med nån fnasigt lager vax runt tyckte jag att det såg fånigt ut "den där räcker väl knappt en helg!".Dessutom var sån ost stark och jävligt och då tog man inte 2 lager ost för då fick man hosta efteråt av stinget från den där gubb-osten.

 

Hemma hade vi ofta grovt bröd, det okynnesåt man inte av direkt. Mörkt och jävligt, man åt snarare så lite som möjligt av det. Andra familjer hade ljust luftigt bröd, då kunde man sätta i sig hur många mackor som helst, med oboy till. Vi hade müsli, även det som att äta nåt som var avsett för hästar. Hos andra familjer kunde man om man hade tur få en skål mjölk med frosties, kalaspuffar eller -jackpott- coco pops med den där apan på pa

ketet! Vissa hade nutella eller jordnötssmör och sylt, man tänkte: dom kommer inte leva tills dom fyllt 30.

 

I helgen ska jag strunta i mitt vanliga kaffe, surdegsbröd, brämhultsjos, jag ska äta det man helst ville ha när jag var liten! Det blir skagaholmslimpa med gräddost, kalaspuffar och god morgon apelsinjos!

 

Jag har många frukostminnen, bland annat när jag och morfar gick upp i gryningen (vackert ord) uppe i lantstället och åt fil med hemkokt blåbärssylt och smulade ner knäckebröd i. Vi skulle ta upp näten och så for vi iväg i den lilla båten och morfar stod upp fast man inte fick och slet med det där nätet och så lutade jag mig över relingen för att se fisken som blänkte som silvermynt i det brunröda vattnet och båten vickade till och morfar gormade "FAN OCH HELVETE, SITT STILL!!" Jag minns det som att det var så varje gång vi var ute och tog upp näten men minns kanske fel. Men frukostarna var alltid domsamma. Fil, blåbärssylt och knäckebröd.

 

Och så fanns det familjer där medlemmarna gick till kylen och drack direkt ur mjölkpaketet, men nån jävla måtta får det vara, jag skriver inte om vilken skit som helst!


Dags att skrota Bamse

 

Jag slösurfade lite och sprang på "det ena och det andra" och jag öppnade länk efter länk och eftersom jag älskar att googla och kolla upp saker så satt jag plötsligt med en väldig massa fönster öppna, ni vet sådär att det blir en mapp längst ner på skärmen istället för flera små fönster.

Jag kom att tänka på korven hot dog. Den med busfröet Dennis på etiketten och ni som är lite yngre kanske inte vet att Dennis på 80/90-talet var bland dom största tecknade figurerna, jag växte upp utan parabol och det gick rätt lite tecknat på tv, det var Dennis och skitserien Tom & Jerry som sändes i Lilla Sportspegeln eller vad det hette, och man hade stenkoll på när det sändes.

I alla fall, Jag antar att scan placerade Dennis på korvpaketet för att så att säga få draghjälp av hans popularitet och det fick dom säkert, men nu 30 år senare är det väl inget barn som vet vem Dennis är, det tecknade och animerade har ju utvecklats och förfinats och ungarna har ju tillgång till tecknat 24/7. Ingen bryr sig väl om Dennis längre. När jag rotade i det där kom det dessutom fram att det inte alls är Dennis på paketet, utan att det är en egen gubbe framtagen av scan som bara är lik Dennis. Efter 30 år får jag reda på det. Lite märkligt.

Tänkte att bamse var ju också stor förr. Ges den ens ut längre? Det känns som 00-talets barn skulle skratta så dom kissade på sig om man gav dom en bamse? Ungefär som när jag läste gamla sparade fantomentidningar när jag var liten och dom bara hade färg på varannan sida, en sätt att spara in på produktionskostnaden antar jag.

Kalle Anka prenumererade jag på hela min uppväxt, den låg alltid på mitt rum när jag kom hem från skolan på fredagseftermiddagarna och då tog jag den med mig och satt och läste på tjottahejti. Jag lärde mig snabbt att utan att tjuvkika se vilka som hade ritat serierna, det var ju flera olika, Don Rossa och Carl Barks var mina favorittecknare. Fritidsresor har bamse som någon slags maskot för barnen, barn kan bli medlemmar i bamseklubben och sådär. undrar om det inte är dags att "mygga av" Bamse? Det är en ny generation barn, vi i min generation från 70/80-talet vet vem lille skutt och farmor på berget är, våra barn gör det inte. Att ha Bamse som maskot är att jämföra med att när jag var liten skulle Teskedsgumman traska runt nere på Mallis och underhålla ungarna. Man missar målgruppen, med en genaration.

Ving tycks skickligare, Lollo och Bernie verkar gå hem bland ungarna.

 

Dennis
 
Inte Dennis
 

The Moonshine Preachers, Kombat Katz och Bob Wayne and the outlaw carnies

Igår söndag var jag på en spelning på kulturhuset, Örebro. Riktigt kul, ok med folk för att vara på en söndag och bra musik rakt igenom! Kom hem och upptäckte att jag tagit över 600 bilder. Bedrövligt, jag måste bli bättre på att inte fota så mycket, det tar typ 2.5 timme att gå igenom bilderna bara för att sortera ut suddiga och dåliga bilder. Svårt att fota när det är så pass mörkt i lokalen.
Tre band, The Moonshine Preachers, Kombat Katz och huvudnummret Bob Wayne and the outlaw carnies!
 
The Moonshine Preachers
 
 
 
Kombat Katz
 
 
 
 
 


 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bob Wayne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mopedrally genom Örebro

Igår lunch när jag gick upp på stan mötte jag ett hundratal mopeder på storbron.
Dom var på väg ut mot Ässundet för, antar jag, äta deras omtalade räkmacka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Inga kostigheter, åsnan Ior i ett rep efter cykeln.
 
 
 
 
 
 
 

Örebro hockey - AIK

Örebro hockeys första träningsmatch för säsongen, och det mot elitseriekonkurenten AIK i Behrn arena.
Spelarna presenterades, och matchen drog igång. Mycket folk, drygt 3100, trots att ÖSK samtidigt mötte Jönköping Södra på Behrn arena fotboll inför drygt 5000 åskådare.
 
Matchen var trevlig, men det är ju vad det är med årets första träningsmatch, puckar som for och skridskoskär som skar fel. Men trevlig match och Örebro vann med 4-2!
Och inte minst, dom nya tröjorna användes! Supportrar hade fått designat och skicka in egna förslag, och jag måste säga att det blev riktigt bra! Mer svart än tidigare, och jag som minns mitt kära ÖIK fick nästan en Flashback från 90-talet. Underbart. Jag hade gärna önskat att damaskerna även dom fick en svart rand.
Såhär såg ÖIK-tröjorna ut 1997 och 1995:
Liknande band runt armarna och en färgad del över axlarna, och svart band runt armarna. Mycket snyggt.
 
 
 
Jag gillar att husen vid Behrn arena har rätt färger. Fahlander som byggt, färgen är naturligtvis ingen slump.
 
Fulla pubar i närheten av arenan innan match
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer bilder

 
Fontänen järntorget
 
 
 
 
 
 
 
En av mina favoritbakgårdar. Vid stora hotellet
 
 
 
 

 
Sommarscenen på stortorget
 
 

Generalerna
 
 
 
 
 
Tecknare
 
 
 
 
 
 

 

Lite bilder från senaste dagarna

 
 
Ett skinhead! Ser man inte så ofta.
 
Smakfullt..

Open art med Milla
 
 
 
 
 
 
 
 
Det ser ut som att det är översvämning på övervåningen och att gröna växter väller ut

Älskar ordet skodon
 
 
 
Det var flygets dag på Örebro flygplats. Många plan flög över centrala Örebro också
 
 
 
 
 
 
Konserthuset
 
"Vi tvättar åt alla", fördomsfritt!
 
 
 
 
 
Promenad med Micaela i Oset
 
Skön båt
 
 

Kalventrecote
 
 
 
 
 
 

Internetstrul

Jag har haft problem med internet senaste veckorna, men u funkar det så lägger ut lite bilder. Ska försöka få upp bilder från gårdagens träningsmatch i hocket mellan Örebro och AIK  också.
 
Fotade en övergiven golfbana på gustavsviksrakan. Det är inte många år sedan den var igång, minns att det var folk där och spelade. Om jag inte minns fel så var det dom boende i den stora villan bakom golfbanan som rustade upp och drev den för 10-15 år sedan. Sen hände väl nåt och den förföll, nu är det typ skog där, och banans träkanter har ramlat bort och börjat förmultna, bänkarna har fått träd igenom sig och lyktstolparna lyser ej längre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CV-området
 
Sånt här intresserar mig alltid, vad som finns där inne, Men jag hade ingen ficklampa, får åka dit någon annan gång.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0