Söndag - och scenarier

Idag har jag slappat här hemma och Michaela farit runt och slitit. Städat, tvättat, osv. Väldigt duktig =)

Vi åt våfflor till lunch pch pratade sen vart vi skulle gå på kvällen och äta.  "Kinamat" på China på Olaigatan.
Dom hade nåt erbjudande vi tog, nya spännande saker.. förrätt: Vårrullar. Varmrätt: 4 små rätter. Dessert: Friterad banan med glass och sirap.

Vi var helt själva där, hehe. Det hade ju kunnat vara tragiskt om vi inte sett det roliga i situationen att tillbringa nån timme helt ensamma på en kinakrog av klassiskt snitt och sitta och skrapa med bestiken mot porslinet alltjämt som den trötte ägaren och hanses kärring hasade sig runt i lokalen och då och då konverserade med oss på ofantligt dålig svenska samtidigt som deras son lagade mat i köket.
Jag gillar såna där scener där allt är rätt - "man kan handligen" och "känner igen typerna".

Andra scener som är roliga att iakta kan vara när den hetlevrade arbetaren ska ta ut familjen på middag och vara en bra "helg-pappa". Familjepizza, och korv , pommes och en halv flaska ketchup till snoriga skitungen Liam intas lördag runt 13-tiden på Pizzeria Tricolori.
Allt slevas upp med grillbestik med handtag av slitet trä alternativt backelit.
Pappa Micke - högröd i ansiktet och förbannad uppsyn - sitter och fräser åt ungarna Liam och Mia att inte bälja i sig läsk för det "blir fan inte mer än en läsk per unge! Ni får dricka saft när vi kommer hem om ni är så törstiga!" samtidigt som mamma Titti sitter och sippar på ett glas surt rioja - husets vin á 35:- glaset-  och drömmer sig bort till spanskalektionerna hon tar kvällstid, lektionerna där den "spännande" Miroco lär henne bra mycket mer än att uttala läspande S..
Titti funderar på skiljsmässa - Micke funderar över hur jävla många extrapass och övertid han kommer behöva jobba för att ha råd att flyga ner familjen till Thailand kommande vinter.. samtidigt har Liam slickat på kniven och skurit  sig i tungan och ligger nu på golvet och tjuter som en luftvärnssiren, och dottern, 13-åriga Mia? "-Vad i HELVETE!? Titti,  har hon lämnat bordet innan alla har ätit upp?" Halvskriker Micke så att till och med alkisarna 3 sittbås längre bort vänder sig om för att se vad som är på gång. 
Osv osv.  Scenarierna kan ske när som helst och är roliga att iakta och krydda med lite fördomar och förutfattade meningar. Än är det ju inte förbjudet att tänka vad man vill, så det gäller ju att passa på, s.a.s.

Efter att vi käkat så tog vi en promenad med Attis och tittade sen på Gordon Ramseys F-Word. Ok.

7-dagars arbetsvecka nästa vecka..

Lunch. Hade ingen grädde hemma..

China





Klassikern..

Attis har disco-ögon





Lite väl måna skor i hallen. Dags att gallra..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0