på med fisk och hummersås, och in

0-6f6bd9675f1bebb6c65f03d9c134b557.png

på med fisk och hummersås, och in i ugnen!


Kommentarer
Postat av: Krissen



Ser grymt gott ut. En kort, och kanske dum fråga: Har du gjort hummersåsen själv eller är den inköpt?

Om den är hemmagjord skulle jag bli tacksam över en kortare beskrivning över hur man går tillväga för att göra en sådan.



Bra blogg i övrigt!

2010-03-17 @ 20:54:06
Postat av: Niclas

Tack!



Jadå, den är hemmagjord.

Fräste 1 finhackad lök och 1 finhackad morot i lite smör, hade i lite tomatpuré, fräste en liten stund, mer smör, och vispade ut ett par matskedar mjöl med det frästa. Sen vispade jag i grädde, hummerbuljong, några dillfrön samt salt och peppar. Kokade en stund och silade den sen.

Vitt vin eller citron kan ju också vara trevligt att ha i, men det hade jag inte hemma, så.. =)

Skulle gissa att jag använde:

3 msk smör

2 msk mjöl

1 lök

1/2 morot

1 msk tomatpuré

3 dl grädde

"1 nypa" dillfrön

Och hummerbuljong (bongs på flaska), salt och peppar tills det smakade bra.

2010-03-18 @ 02:49:15
URL: http://nilsis.blogg.se/
Postat av: Krissen

Tack som fan! Jag ska göra ett försök med gratängen i helgen. Några bra tips på fisk, eller funkar all typ vit fisk?

2010-03-18 @ 07:25:34
Postat av: Niclas

Det går nog bra med dom flesta vita fiskarna, jag använde lax och torsk, torsken från sånt där block. Bra är ju om fisken inte är för platt. Jag skar laxen och torsken i kuber á 1.5 cm först, och lät den sjuda i saltat vatten innan jag la den i formen och "brände" sedan bara av gratängen i ugnen, mos, fisk och sås var ju redan färdiglagat. Hade jag haft räkor hemma hade jag nog haft i det också.



Lycka till med gratängen!

2010-03-18 @ 12:07:58
URL: http://ww.nilsis.blogg.se/
Postat av: Krissen



Okej. Jag har köpt torsk och tänkte även ha i räkor som du rekommenderade. Har även införskaffat "dillfrön". Spännande krydda. Känns dock som att man måste vara aningen försiktig med den...



Jaja. Trevlig helg!

2010-03-19 @ 11:52:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0