Örebro Hockey - Troja/Ljungby

Igår var det hockey, jag och Mickan knallade dit för att se segermaskinen Örebro, men det hostade till i motorn och blev en sur jävla förlust, med ett klantarsle till domare. Jaja, det får Malmö sota för här hemma nästa fredag.
Förresten, vi kom lite sent, från baksidan av hallen, restalundsvägen. Jag går fram till en karl vid entrén, och frågar om det går att gå in där, men nej "bara för funktionärer" men jag har säsongsbiljett kontrar jag, "spelar ingen roll, får gå runt". Hör hur intromusiken spelas där inne. Helvete.
Går runt hallen, kommer till första entrén in i hallen. Vip står det, passar mig bra, men nej, inte en käft i kö eller på ingång, "du får gå till nästa entré, här är bara vip-ingång". Nästa entré, jackpott! Jag släpptes in!

Nyårsafton idag. Då utkristaliserar sig folks dragning åt det ena eller andra.
Pöbeln äter hummer och oxfilé trots att dom inte vet varför, och foppa-tofflor och mjukisbrallers-packet står och köar utanför fyverkeributikerna och lägger en ansenlig del av månadslönen på raketer och fyverkeritårtor "det gäller ju att bräcka grannen!"
Många jägerfyllda bruksortsfyllon kommer strax innan midnatt idag peta ner sina raketer i vingliga vinflaskor alldeles för nära hus och människor. Det kommer kosta synen och fingarna för vissa, men så är det.
Folk lirar helt utan utan konsekvenkstänkande när det finns tillfälle att stila utan stil.
Naturligtvis kan man äta hummer, oxfilé, skjuta raketer och så vidare, om man gör det för att det är gott, skjuter raketer för att det är lite maffigt, det är när man gör det för att alla andra gör det och smäller för att bräcka nån lika jag-svag tönt på gården bredvid jag skakar på huvudet.

Jag var idag på jakt efter märgben till hunden att ge ikväll eftersom jag förmodar att centrala Örebro kommer att påminna om usas inledande angrepp på Irak 2003. Har min hund Atletico märgben är hon så koncentrerad på det så hon bryr sig inte om smälllar. Hon är egentligen inte smällrädd, men när det brakar så in i helvete kan hon bli lite orolig.

Märgben var det, jag slängde mig upp på cykeln och besökte följande affärer:
Ica City
Coop Österplan
Willys Öster
Ica Oscarshallen
Willys stortorget
Hemköp Lucullus
Ali baba
Klosterhallen

Utan att finna ett enda litet kalvben. Helt otroligt, kött i drivor, men inga märgben.

Jag besökte en kötthandlare här i stan, tänker inte skriva namnet då jag inte känner för att få en filékniv mellan revbenen, och surare människa har jag ej mött, när jag kommer in i butiken blir jag glodd på som att jag kommit in hemma hos'en och spottat på vardagsrumsmatten. Ett "hej", kan ju pigga upp när det kommer kunder med nyårsslantar i portmonnän, men nej, icke. Nu är det nog, dit går jag inte igen.

På ica imorse, nån som startat tidigt med nyårsbubblet, månne..


Igår drog jag igång med min rödvinsskysås
Kalvben och lammben, grönsaker, tomatpuré, vin, kryddor, rosta i ugnen, puttra och skumma av och hålla på. Häller upp i såna där vita engångsglas och fyser in, perfekt att ta upp om man vill ha i gryta eller som sås.


Till nyår hade jag tänkt äta räkor och kycklinglårfilé, men så sprang jag på det här när jag var på coop, "prix", och letade ben till Atletico. Har aldrig ätit det förut, så det får det bli ikväll!


Bilder från hockeyn igår.
Upptäckte efter halva matchen att jag hade gjort fel inställningar på kameran, så dom bilder som är dåliga skyller jag på det, OK!?

Mickan tog en bild. På mig. Det man inte ser är att bakom Mickan, face-to-face med mig står en läktare med 2-300 pers och glor och sneglar på mig när jag posar. "-Men ta bilden då!!" väser jag.
Enström


Peter Wennerström, tror jag


Christoffer Norgren
Warg


Bra bild, Peter Andersson, tror jag


Johan Wiklander


Conny. Helt omöjlig att ta bra bilder på, gör alltid massa grimaser eller åker runt även vid avblåsning
Weinstock


Warg


Jared Aulin


Kåberg

Toffeln!

Jag fick till slut tag i dom tofflor jag letat i timmar efter. Alla butiker i city hade tyg eller tofflor med öppen tå. Dom här är snygga som fan och verkar sköna.
Måste dock lämna in dom hos skomakarn på gamla gatan så att han får göra dom vidare, min fot är liksom för hög.

299:-, tillverkade i Kumla och hittades hos sko-fynd på norr!


Stängt ställe

Cafét i folkets hus var stängt, hungern brände i magen, närmast var lucullus. Brukar sitta massa afrikaner här men idag är det bara svenska gubbar här, och jag antar att dom här skulle sitta på arbetarfiket om det var öppet. Dom rör sig osmidigt mellan borden och velar när dom ska ta påtår. Ja, dom hör nog hemma på arbetarfiket.


Flanören

Idag har jag "flanerat" på stan på jakt efter ett par tofflor och nya tallrikar. Kom dock hem tomhänt.
Resten av dagen ägnade jag åt att läsa igenom "tårtgeneralen" av Filip & Fredrik. Helt ok bok, absolut värd att läsa.

Imorgon fortsätter jakten på tofflor och tallrikar. Har dessutom tänkt äta frukost ute på lokal, men får se om jag är vaken så pass tidigt att det fortfarande serveras.
Och hockey på kvällen!


Sulan ger inte längre skrattkramp

Jag är på "snabb-sko-service" på öster och kopierar lite nycklar. På väggen hänger den här. Från 91-92.
Tidstypisk, på den tiden tyckte man att det var oerhört roligt att Ingvar Carlsson var lite lik en skosula.


Lite mellandag

Idag har jag gjort några ärenden på stan. Jag är ledig fram till den 3 januari och har tid för sånt dagtid.
Tvättade igår i 7 timmar, och tvättade idag i 6 timmar. Maskinerna i tvättstugan är inte av bästa kvalitet, ett program tar 2 timmar, och sen ska kläderna torka, vilket tar minst 1.5 timme. Passen man bokar är på 3 timmar, och då går det ju inte ihop med bara ett bokat tvättpass.

Lämnade även in min cykel. Punka på bakdäcket. Ringde 3 olika cykelhandlare och frågade om pris. 195:- var svaret överallt.

Hälsade på en kompis på hans jobb över en kopp kaffe, fick en bok som han medverkar i, kul!

Åt resterna av gårdagens middag, det blev en tacossallad. Verkligen gott. Hade gjort egen tacokrydda igår som blev väldigt god.

Jag handlade några böcker idag, dels tårtgeneralen av Filip & Fredrik, och Alex Schulmans senaste bok som jag även hann läsa ut. Den var bra, men hans första bok var bättre.
När jag stod i kassan och skulle betala för böckerna frågade expediten mig om jag "kokat färdigt för idag eller om det är nån annan där idag" jag såg ut som ett frågetecken och undrade vem hon var.. Hon la fram att hon var mamman till en av ungarna på mitt jobb.
" ja, just ja" sa jag utan att egentligen känna igen henne.
Många ungar och dubbelt så många föräldrar, svårt att känna igen alla.

Det är ganska härligt att vara ledig vardagar, bara göra det man vill. Det kan jag sakna från när jag jobbade i restaurangkök. Då jag alltid var ledig dagtid flera gånger i veckan.


Var sitter jag och latar mig? Nån som känn...

img_6342 (MMS)

Var sitter jag och latar mig? Nån som känner igen interiören??


Mickan är här på tacokväll! Viva mecico!

img_6516 (MMS)

Mickan är här på tacokväll! Viva mecico!


Roligast på julafton: Farsan gnäller om at...

Roligast på julafton: Farsan gnäller om att han får fel post till sin nya lägenhet, kontoutdrag och liknande tillhörande en kvinna född -32. Farfar konstaterar på sin småländska: "-brevbärarn tycker väl du ser ut som en kärring.."


Knäpp knapp

Den här knappen sitter i valvet som leder in på bakgården där jag bor. Vad gör den?
Den är ju röd vilket brukar betyda varning av något slag, rödljus och nödstopp. Dessutom har den ett mönster. Det finns ingen elektrisk grind eller så, hänger dock en lampa i valvets tak (trasig, sned och fylld med nåt) men jag tror inte man tänder den själv.
Jag tryckte lite på den men inget hände.
VAD ÄR KNAPPEN TILL??


Bil med tur

Stor tung gren har brytits av vinterns storm och fallit mot en bil. Lyckligtvis nådde den inte ända fram utan grenarna kittlar bara bilen lite i sidan.


Jul och jul

Fridfull jul? Pyttsan, alla är ju så upptrissade över den här dagen i årets kanske sämsta månad. Jag gillar inte julen. När jag var barn älskade jag den, nu ger den mig ingenting. Presenter vill jag inte ha, det jag önskar mig köper jag ju själv, det var skillnad när man var liten och fick ett spel till nintendo 8-bitars, och det var på julafton eller när man fyllde år, inga andra tider på året fick man såna presenter på. Känns som att det har ändrats en del de senaste 20 åren. Får inte Morgan, 7 år, senaste spelet när han viftar lite med fingarna skär han sig väl i armarna eller "mår dåligt"..

Jag ska iväg på 2 firanden idag, men har begränsat tiden jag kommer spendera där iaf, jag ids inte sitta i timmar ute på vischan.

Edit 12:15: Tipsade om julmusik, men ska inte hålla på med sånt, då deltar jag ju. Ni får lyssna på den här istället:

Får även passa på att tipsa om min lilla novell jag skrev om för ett par år sedan. Kanske inte det bästa jag skrivit, men i brist på energi att skriva någon annan julsaga får den duga:

http://nilsis.blogg.se/2009/december/reine-firar-jul-del-ii.html


Stans okändaste tatooställe? Knepigt namn ...

img_3865 (MMS)

Stans okändaste tatooställe? Knepigt namn dessutom.  Rudbecksgatan 33.


Krögarnas bästa mat - bildspecial

Tog bilder ur boken! Rätt roliga att se, det var inga svarta kockrockar där inte! Boken är ju tryckt 1981, men man kan ju tänka sig att reportagen är gjorda 1980, och då hängde ju fortfarande en del 70-tal kvar.
Boken handlar alltså om dom 30 bästa restaurangerna i Sverige som författarna besökt och gjort reportage från, berättar krogens historia, dess mat och krögare, med 3 recept från varje ställe och några bilder. Bra bok, mycket god och vällagad mat!

Jag har flera gamla böcker, några från 20-30-talet, kanske orkar göra ett fotoinlägg från nån av dessa också nån dag, tar flera timmar att fota, lägga in bilder och så.


En ung Bengt Frithiofsson med tvinnad mustasch


Werner Vögeli trancherar lammkotlettrad på Operakällaren


Mikael Settergren Källaren Aurora


Bernard och Carmen Lacoste, La Brochette


Cattelin bjuder på lax i vittvinssås


Coq Blanc, i mitten av bordet sitter Bengt, och flamberingsvagnen är framme!

Uno Hugman, Christina Hug "Chef för kallskänken", Anita Hedman, värdinna och Erwin Hug, matkonstnär som i boken beskrivs som en "stor matkonstnär med ekorrpigga ögon och en otrolig energi. 16 timmar vid grytorna måndag-fredag är hans normala arbetsdag"


Källaren Diana, Mats Öhrn, Åke Söderkvist och Nils Emil Ahlin. Härlig bild!
På den vänstra skylten står:
"Dianas arbetslunch melon med bayonneskinka eller nystekt strömming samt biffstek strindberg 50:- exl. 13% serv". Serveringsavgift var tydligen något man kunde komma ifrån och ha längre priser om gästerna bar maten själva, kanske en anledning till att brickluncher varit så vanligt förekommande.
Dessutom står det på skylten till höger att man kan äta ett gående sill-strömmingsbord med dagens varmrätt och kaffe för 35:- exl. 13% serviceavgift. Pressveck på byxorna.
På källaren Diana arbetade Carin Chädström, "kallskänkornas kallskänka" som jag skrivit om någon gång förut. Hon som "uppfann" 1-2-3-lagen som varenda kock och kallskänka bör känna till.
Det var dessutom här som den isade ekan med sill och kalla rätter "slog igenom"Gourmet


Kiwitartlett med sabayonesås och grand marnier, från Gourmet

Bengt Wedholm, Den gyldene freden.


Middag på stallmästaregårdens Wärdshus, citronanka med pressad potatis. Ankan har kockhatt på fötterna  och såsen ligger i såshatt. Blandsallad med romansallat, gurka och tomat till vänster.


Teatergrillen, kronärtskockssuffléKällarmästare Lauri Nilsson och kökschef Karl Heinz Krücken, Ulriksdals wärdshus


Continental Du sud, Kökschef Egon Sneibjerg


Middagen är serverad på Contineltal Du sud, Dansk svinekam på gammalt vis. Tjusigt vikta servetter, det ser man inte längre, iallafall inte där jag käkar...


Kockska krogen, köksmästaren Peter Weber står vid quicheugnen och bakar ostpajer


Savoy hotell Malmö, Krägaren Lars Lendrop i en klanderfri matsal, trancherar från silvervagnen. Jag har läst om honom i en annan bok jag har, och just tranchering ska han tydligen varit ett ess på!


Skanörs gästis, krögaren Helmut Prössel.


Mare Persson, Svaneholms slotts gästgifveri framför en middag bestående av: Ugnanka med krossade hasselnötter, och potatiskroketter. Lägg märke till portvinsgelén på fat, såshatten och vikta servetter!


Johanna, Christer Svantesson och Leif Mannerström i matsalen

Till dessert på Johanna, Gratin d' Ananas au grand marnier. En halv ananas tas ur, roten skärs bort, köttet skivas, läggs tillbaka och 1 cl grand marnier droppas på. Värm i ugn. Blanda sen socker, ananasjuice, äggulor, vispa på svag värme till en skumig sås, smaksätt med grand marnier, ta ut den lätt värmda ananasen och slå på såsen, gratinera i salamander.


Viktors hotell & restaurant Oblandad fruktsallad


Tanums gestgifveri, där Kallskänkan Marianne lägger upp vad som ser ut att vara melon. Kanske lite bayonneskinka på sen?

Lantpaté på Tanums gestgifveri


Krogen svarta börsen i Jönköping, kökschef Gunnar Edlund

Lars-Gunnar Castensson, hovmästare skulle jag tro


Värdshuset Alstern, Günter Riedel, Christl Riedel, och köksmästaren Günther Schlenk
Grythyttans Gästgivaregård, Kärgaren Carl Jan Granqvist sitter och tittat genom ett glas rött mot stearinljuset.
Örjan Klein var kökschef där då.


I boken finns även tips på utrustning som kan vara bra att ha.


Författarna häpnar även över köksmästare Karl Heinz Krücken som precisionsarbetar med pincett! Nu för tiden finns det väl inte en enda kock som inte använder sig av pincett, finns ofta till och med ficka för dessa på kockbyxorna.


Kockarna/krögarna som är med i boken

Karlskoga Bofors Bobcats Bik, typ

Bofors IK byter namn på klubben till Karlskoga Bobcats, eller något. Dock skiter dom i att regga domännamnet (.se, .com, .nu) till sitt nya namn som mer vakna örebroare snabbt lägger beslag på och skickar ut ett blinkning till boforsarna via den nyreggade adressen. Mycket roligt, och jag kan verkligen se framför mig hur dom skakar av ilska där på andra sidan bergen, först namnbytet som ju aldrig är roligt, och sen domännamnet i händerna på ädelnärkingar!
Extra roligt att Aftonblader skriver KIF Karlskoga också i sin artikel!

Från:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/article14108465.ab
och
http://na.se/sporten/ishockey/1.1479892-koper-bofors-namnrattigheter-skanker-tillbaka-som-julklapp


back with a bang

Tillbaka idag på jobbet efter ett par dagars sjukdom. Skönt, blir rastlös av att vara hemma för länge, särskilt om jag är sjuk och inte kan göra annat än vara hemma.

Tillbaks på jobbet:

Att laga den här veckan:


Och dessutom hade jag fått ett fint brev och presentkort på bio av ett föräldrapar! Otroligt roligt =)


Märkligaste slumpen ever?

Jag läste igenom min bok krögarens bästa mat, skriven av Bengt Frithiofsson och utgiven 1981. Ska försöka ta lite bilder ur boken och lägga upp här, det finns flera roliga, daterade sådana!

Iaf, i boken gör Bengt reportage från dom restauranger i Sverige han tycker håller högst klass, presenterar krögarna/kockarna och bjuder på 3-4 recept och några bilder och historik från vardera restaurang.
En krog heter Gourmet och drivs av en mor och hennes snygga dotter. Se bild:
Jag läser klart boken och, fortfarande liggandes i sängen går jag in på facebook via min iphone, en bekant i Stockholm som är kökschef har lagt upp en bild på lutfisk som jag kollar på, och av en slump så känner jag igen ett namn av dom som kommenterat:

Det är ju helt otroligt, jag har aldrig hört talas om kvinnan förut, och nu läser jag om henne i en 30 år gammal bok och 10 minuter senare se henne kommentera på facebook. Väldigt konstigt.

Jag bläddrar i en gammal bok jag har - krö...

img_6956 (MMS)

Jag bläddrar i en gammal bok jag har - krögarnas bästa mat från 1981. Bland annat Leif Mannerström. Johanna står det på hans kockrock, Johanna är en klassisk restaurang som han hade tillsammans med Christer Svantesson, har jag för mig! Det var dom som började köra med ädelostgratinerad oxfilé här i Sverige.


Attis älskar fortfarande att rulla i snön,...

img_4969 (MMS)

Attis älskar fortfarande att rulla i snön, så har hon gjort sen hon var liten!


Stor planeringsdag på 10 timmar idag på jo...

img_6852 (MMS)

Stor planeringsdag på 10 timmar idag på jobbet som jag sett fram mot, dels för att ha tid att planera med kocken på den andra förskolan inom företaget jag jobbar inom, och dels för att ha massa tid med sånt jag vanligtvis inte hinner med, se över inköp av stekhäll, köksvagn, prylar till köket, osv. Istället vaknar jag vid 2-3-tiden genomsvettig med feberfrossa. Jag har varit förkyld i helgen och hade hoppats bli frisk till idag, istället fick jag feber.  Jag bokade baksmällan ll och knallade iväg till Ica oskarstorget för att hämta ut den, kom dit 08.30, och det visade sig att Ica öppnade först 09. Kunde inte stå och huttra ute en halvtimme utan smet in på sturecafét och käkade frukost istället. Brödet var halvfyst och biträdet sitter och babblar högt på med bosniska med en väninna bordet bredvid.. Litet synd, kan ju jag tycka. Dessutom sa hon inte vad det kostade utan slog in beloppet och tittade sen bara på mig, och jag fick själv läsa på den där maskinen vad summan hamnade på. "matsalsarbetet lämnar en del i övrigt att önska".


Dagens lunch här hemma blir enkel, en kött...

img_0868 (MMS)

Dagens lunch här hemma blir enkel, en köttsoppa! Bara att fräsa  dom hackade grönsakerna, på med grönsaksbuljong och tärnat kött!


Jag fick en kokbok av Mickan också, öPer M...

img_2525 (MMS)

Jag fick en kokbok av Mickan också, öPer Morberg den stora matresan. Har inte haft tid att läsa, men bläddrat och set är otroligt fina bilder i!


Exet gav mig en julklapp.  En stekspade. M...

img_5219 (MMS)

Exet gav mig en julklapp.  En stekspade. Men den ser ju lite lustig ut. Är det ett HJÄLPMEDEL FÖR HANDIKAPPADE HON GETT MIG? Och vad menar hon med det då?!


Jag har köpt ny tv-möbel! Ett helvete att ...

img_0697 (MMS)

Jag har köpt ny tv-möbel! Ett helvete att montera ihop. Men det blev bra. Tar längre tid än jag trodde att få ordning på hela lägenheten, det tar nog 3-4 veckor till innan jag är nöjd. Men vardagsrummet är nu nästan helt klart!  Dröjer med att lägga upp bilder tills jag är helt klar.


Jag är hos min frisör, George. Han har fix...

img_7906 (MMS)

Jag är hos min frisör, George. Han har fixat fika till väntade kunder. Det var en diskussion här om det för några månader sen där en polsk kille satt och babblade med folk och George om allt möjligt, sådär som man kan se i filmer från USA där barberarna babblar mer än dom klipper. Iallafall ville han att George skulle bjuda folk på kaffe när dom väntar. Och nu står kaffet där. George trugade och ville att jag skulle ta men jag hoppade över det.


På Ikea. Handlar lite till lägenheten..

img_8549 (MMS)

På Ikea. Handlar lite till lägenheten..


Idag på lunchen är det kycklingpasta gremo...

img_9138 (MMS)

Idag på lunchen är det kycklingpasta gremolata. Såsen är en restaurangklassiker: slattsås! Jag hade kvar lite bechamelsås från häromdagen och rostad paprikasås från igår. Koka ihop och smaka av! Brukar bli riktigt bra med slattsåser faktiskt!


Ikväll har jag inte gjort någonting. Rätt ...

img_1245 (MMS)

Ikväll har jag inte gjort någonting. Rätt trött bara, skulle ha tvättat och städat men orkade inte ta tag i det. Får bli på fredag! Men väckarklockan är ställd iaf!


Går det så går det..

Ni kanske minns det här gamla ärendet?
http://nilsis.blogg.se/2011/july/uppfoljning-pa-abuse-iii.html#trackback

Häromdagen när jag skulle betala räkningar så tyckte jag internetkostnaden var lite väl hög:
Printscreen:


Charlie på besök!

Mamma kom förbi och hälsade på lite snabbt förut. Hon hade med sig Charlie! Attis gillar inte Charlie. Hon säger inget och gör inget, men man ser på henne, helt nollställd och sur i ansiktet. Gick till och med iväg och la sig i sovrummet.

Charlie har mognat otroligt. När jag och Mickan hade henne var hon busig, halvt galen och ett riktigt monster stundtals.  Nu var hon en liten flicka kan man säga. Mycket lugnare och kanonfin. Lyssnade på när man pratade med henne och kom och satte sig hos mig. Tog lite bilder. Vill ni se mer av Charlie får ni titta på bilderna från i sommras, juli var en bra månad (med bra bilder överlag, om en får skryta)
http://nilsis.blogg.se/2011/july/

Lite bilder från O helga natt.

Och Charlie! Svårt att fota inomhus när hon for runt här inne..


Attis spontana min..Charlie 7 månader, Attis 10 år
Från i sommras, Attis och Charlie:

Minneslista på vad jag ska skriva om: Jami...

Minneslista på vad jag ska skriva om: Jamie, bo Sundström, italienska pastaknådare, fransmän, autentiskt. Ni behöver inte bry er om det här, det är bara så jag ska komma ihåg det. Text-memo.


Jag ska göra mos. Med vispen från helvetet...

img_0072 (MMS)

Jag ska göra mos. Med vispen från helvetet. Den är inte bra till nånting, moset får inte in något luft och blir bara kletigt. En mindre vacker dag fastnar jag väl med en arm i den också.. PEPPAR PEPPAR!!


Idag får ungarna fylld falukörv med mos! H...

img_3702 (MMS)

Idag får ungarna fylld falukörv med mos! Har haft i senap, bostongurka, ost och lök!


Tvättstugan. Har en trapp utanför. Låter a...

img_6982 (MMS)

Tvättstugan. Har en trapp utanför. Låter alltid som om nån är på väg ner för trappen, så jag slutar upp med det jag sysslar med och tittar. Men ingen kommer. Den har det där utseendet, trappen.


Smart husmorstips, häng upp strumpparen br...

img_0513 (MMS)

Smart husmorstips, häng upp strumpparen bredvid varandra, och när dom torkat knyter man vara ihop dom så är det klarrt!


Snabb tvättmaskin på min nya adress, 2.15 ...

img_7590 (MMS)

Snabb tvättmaskin på min nya adress, 2.15 h! Får bli snabbprogramet..


Tog 2 timmar att fixa morgondagens lusseka...

img_2015 (MMS)

Tog 2 timmar att fixa morgondagens lussekatter!!


Lite ugnsrostade grönsaker till lunchen. T...

img_2588 (MMS)

Lite ugnsrostade grönsaker till lunchen. Tog vad jag hade; rotselleri, purjolök, röd/gul lök, palsternacka, morot.


Klart!

img_3671 (MMS)

Klart!


Färsen i ugnen! Ugnen har en inbyggd termo...

img_2752 (MMS)

Färsen i ugnen! Ugnen har en inbyggd termometer som man kan ställa in så den piper när maten har uppnått den temperatur man vill ha. Utmärkt funktion. Sa jag att ugnen gör rent sug själv också?


Lunchmenyn den här veckan för småglinen!

img_6516 (MMS)

Lunchmenyn den här veckan för småglinen!


Morgonpromemad. Attis hittar en förlupen b...

img_8935 (MMS)

Morgonpromemad. Attis hittar en förlupen bunt med Nerikes Allehanda.


Jag och Attis letar brödbutik. Hamnade på ...

img_2470 (MMS)

Jag och Attis letar brödbutik. Hamnade på Behrn arena. Brödbutiken här bar tydligen igenstängt. Och Malins på öster var inte öppet lördagar. Magen kurrar, måste ha frukost!!


Ute på lokal med Jocke!

img_5698 (MMS)

Ute på lokal med Jocke!


Jag köpte 6 kronenbourg idag. Men bolaget ...

img_2863 (MMS)

Jag köpte 6 kronenbourg idag. Men bolaget gav mig vip-pris..


Vad är det för dag idag?

Jag vaknade 05.00 imorse av ett ljud från vardagsrummet. Det var hunden som gått upp och låg och käkade på sitt tuggben. Lät fint mot parkettgolvet.. Vi har grannar under, men det bryr hos sig inget om.
Jag somnade om och vaknade 05.30. Kunde inte somna om så jag gick upp, ut med hunden och fixade lite och drog till jobbet så jag var där till 07.00. En på jobbet berättade att det var teammöte idag. "Men är inte det på torsdag?" svarade jag. Det är torsdag idag, Niclas.. fick jag till svar.
Så hem från jobbet vid 14, och Mickan fick komma hit och sitta hundvakt medans jag åkte tillbaka till jobbet 17.30-19.30 för ett jobbmöte. Fick en ryggsäck i julklapp.

Ska försöka skicka upp lite bilder på lägenheten. Kanske i helgen om jag har ork, har varit rätt trött senaste veckan.


Dom nya högtalarna inkopplade! Känns som d...

img_9494 (MMS)

Dom nya högtalarna inkopplade! Känns som databordet är för litet, dom får ju stå bakom skärmen?!


Mina nya högtalare har kommit!

img_8929 (MMS)

Mina nya högtalare har kommit!


Lunchmenyn på jobbet!

img_8901 (MMS)

Lunchmenyn på jobbet!


Min lilla tabascoflaska på jobbet!

img_2544 (MMS)

Min lilla tabascoflaska på jobbet!


BEHRINGER MS40

Medans jag gläntar på locket till min kassakista och dollarsarna fullständigt strömmar ut, så passade jag på att köpa nya högtalare till datorn. Det blev ett par Behringer MS-40 . Jag får dom om ett par dagar och får hoppas att dom blir bra. Jag beställde dom på 4sound mittemot polishuset här i stan. Borde blir bra, orkar inte kolla upp mer angående det. Jag kan sitta i dagar om så krävs, men ids inte just nu.

Idag var jag ledig från kneget vilket ledde till:
Montera säng
Lämna in moppen för vinterdäck
Skeppa iväg 30 flyttkartonger
Bära upp massa bråte på vinden
Råka ha sönder min kinnarps-datastol =/ =/ =/
Sätta upp gardiner (man vet att man har högt i tak när det ingår en stege i lägenheten)
Gömma ut typ 6 sopsäckar med kartong, frigolit, osv i områdets sopkärl
Hämta ut mitt paket från www.oana.se
Åka till 4 sound och beställa högtalare till datorn
Middag på kvällen


Gonatt.


Middag med exet Mickan. Stans största pizz...

img_4583 (MMS)

Middag med exet Mickan. Stans största pizza skulle jag tro, dessutom med oregano på som dom flesta pizzerior verkar ha slutat med.. På kvarterskrogen restaurang Engelbrekt.


Äntligen är sängen på plats!!

img_7800 (MMS)

Äntligen är sängen på plats!!


Mina prylar från oana.se har kommit. 18 gl...

img_4325 (MMS)

Mina prylar från oana.se har kommit. 18 glas, en skalare, en pip till flaskor, bakform och en bricka, 550:-  mycket bra pris!


Monterar säng.. Phu..

img_3018 (MMS)

Monterar säng.. Phu..


Herregud, jag som tyckte att jag fick myck...

img_3556 (MMS)

Herregud, jag som tyckte att jag fick mycket reklam när jag bodde på norr, brevbäraren här måste ju för fan gå flera omgångar upp i huset med reklambuntar!


Bra tips vid flytt: alla extrasladdar är b...

img_3046 (MMS)

Bra tips vid flytt: alla extrasladdar är bäst att rulla ihop sladden på och fästa med frystejp. Tar mycket mindre plats och man kan enkelt plocka ut den sladd man vill ha utan att behöva krångla upp ett virrvarr av sladdar. / Lulu Carter


Dag 1 klar

Nu har jag packat upp alla kartonger, burit upp en del grejer på vinden och till slut ställt ordning sängen. Jag tände oljelampan i kakelugnen och så la sig Attis där, men hoppade upp i sängen efter en stund.
Imorgon ska jag montera sängstommen och fixa likadana sängkläder, snygga till kablarna osv, men det är imorgon.
Jag är ledig på måndag med så det är ingen brådska.


Vad tror ni, ska jag ha den här i sovrummet?

img_2710 (MMS)

Vad tror ni, ska jag ha den här i sovrummet?


Jag har slitit som ett djur idag. Först me...

img_0603 (MMS)

Jag har slitit som ett djur idag. Först med flytten (tack till alla som hjälpte till) och sen med att packa upp. Hade 30 kartonger plus ikrapåsar, lösgods och så. Nu har jag bara 6 kartonger kvar. Jag är helt slut. Men det är lätt att glömma den lille, Attis. Hon har varit jätteduktig men lite orolig när jag packat upp grejerna.  Efter att jag ätit vid kl. 19 så la jag mig raklång i soffan. Då kom hon och tittade på mig och ville också hoppa upp. Jag makade på mig och nu ligger hon här bredvid mig som en liten kanelbulle och snarkar och drömmer.  Jag ska strax dammsuga men vill låta henne sova en stund till, hon har ju varit vaken hela dagen och behöver vila hon med.


Var fan börjar man?

img_4009 (MMS)

Var fan börjar man?


Då var man klar!

img_3209 (MMS)

Då var man klar!


Plötsligt går en man med stor mantel och s...

img_2496 (MMS)

Plötsligt går en man med stor mantel och svärd förbi. Inget konstigt här på norr.


Jag kommer hem från Wongs (så gott så jag ...

img_4010 (MMS)

Jag kommer hem från Wongs (så gott så jag vill  hoppa flytt-pizzan och gå dit imorgon igen) vid 22-tiden och ser att kvarteret är fyllt av bilar. Men min avspärrning respekteras! Skönt det..


Lite personalfest på Wongs!

img_3223 (MMS)

Lite personalfest på Wongs!


Att göra sig en parkeringsplats

Hallå där

Ni som läser här ibland kanske sett att jag "fixat" ett par vägkoner. "-Vad i h*lveta ska han med dom till?" kanske ni tänkt.
Förklaringen är enkel. Jag ska flytta nu i ett par dagar. Och bor på en trång gata.  På fredagar kl. 00-06 så får man inte parkera här ute. Och på eftermiddagen tar folk helg och ställer sina bilar här ute hela helgen, svårt att få plats, och nästan omöjligt att tränga in en sån flyttbuss som jag har hyrt.

Vägkoner, varseltejp och uppstigning strax efter att parkeringsförbjudet lättat gör att jag nu har ordnat mig en parkeringsplats, så att säga..

/ Charles Ingvar Jönsson


Ledig idag, håller ju på och flyttar  Äter...

img_0579 (MMS)

Ledig idag, håller ju på och flyttar  Äter frukost på arbetarfiket på folkets hus. 62:- för kaffe, en rejäl blandsmörgås och en ostfralla. Finns ingen radio här, men av en händelse sänder radio Örebro från bordet bredvid! Känns konstigt för jag känner ju igen rösten men är inte van att se karln.  Mycket arbetare här, luktar kokkaffe, och svagt av olja. En gubbe ser ut som Bert-Åke Warg när han var maskinchef i Rederiet. Dom unga killarna svarar "tjenare kungen" när dom svarar i telefon. Jag "kan typen" som dom säger i filmen G.


Nuär det dags för konerna att komma till n...

img_7210 (MMS)

Nuär det dags för konerna att komma till nytta!


RSS 2.0