Har ni sett filmen på mannen som håller på och stör en älg?


Den tyckte jag var lite mesig.

Såhär ska det se ut! Helt iskall gubbe, undrar hur man själv skulle reagerat..


Grannpojken på 18 år hade sin första party...

Grannpojken på 18 år hade sin första party delux i helgen. Småflickor satt i porten och rökte, det var ett jävla spring i trapphuset, och basen lät som ett stambyte (18-åringar älskar basljud mest i hela världen, näst efter sin mor). Dagen efter var rutan i entrédörren krossad, nån hade förmodligen ätit en hamburgertallrik i trapphuset och en spilld öl hade runnit ned för trappen. Jag säger ingenting om det, men jag älskar den totala tystnaden från hans lägenhet idag, kan se framför mig hur han vankar av och an där inne, tittar ut på gatan om han hör en bil komma och glor i dörrens titthål, djupt oroad att husets fastighetsskötare ska komma och banka på dörren.


Det blev en dryg mil på cykeln, ut på norr...

img_0546 (MMS)

Det blev en dryg mil på cykeln, ut på norr, förbi norra kyrkogården, bort vid Coop och sen hem! En ok runda!


Nu är jag ute och cyklar, nån som ser var ...

img_1048 (MMS)

Nu är jag ute och cyklar, nån som ser var jag är..!?


Det här lagar jag den här veckan!

img_1818 (MMS)

Det här lagar jag den här veckan!


Idag är det köttfärslimpa med champinjonså...

img_9582 (MMS)

Idag är det köttfärslimpa med champinjonsås och kokt plugg som lunch. Jag håller på och blanda färssmeten med lite olika kryddsättningar, bl.a. Oregano, hp-succé,, dijonsenap, timjan och svartpeppar!


Söndag, kneg och matfestival

Lördag dag, och jag var på smaka en matfestival. Det var som en matmarknad med olika försäljare. Jag handlade lite ost, en hjortkorv och en tygpåse med tryck från Närke Kulturbryggeri. Trevlig marknad, kan nog bli något riktigt bra av det, i lördags var det rätt mycket folk, trevligt att träffa lite bekanta ansikten också.
Som alltid gillar jag engagemanget hos folk som arrangerar och deltar i sånt här.
Jag hade gärna provdruckit lite öl, men yrseln gjorde sig påminnd och jag fick gå därifrån då jag blev lite svajig (utan att druckit alltså..)

Matlagningstävligt - Lokala kocken. 3 kockar från Örebrotrakten lagade mat och en jury avgjorde vinnaren. Jag fick en liten papptallrik från en av kockarnas mat och det var väldigt gott!

Idag gjorde jag ju även ett lättare pass i köket på mitt gamla jobb. Det var skoj!

Mobilbild. Jurun och publik som flockas!
Min nya tygkasse!
Det blev en tur idag också! Appen runkeeper är verkligen att rekomendera om ni promenerar eller cyklar och vill veta hur långt ni rört er.

Hoppar in några timmar i köket på mitt gam...

img_3209 (MMS)

Hoppar in några timmar i köket på mitt gamla jobb. Mitt skåp stod tomt, perfekt!


På matmässa!

img_8872 (MMS)

På matmässa!


Jag gick och la mig vid 21 igår, vaknade 0...

img_2236 (MMS)

Jag gick och la mig vid 21 igår, vaknade 04.30! Är på Ica maxi i ottan! Typ 4 pers här..


Torsdag..

Skön dag på jobbet idag. Ärtsoppa med pannkakor till lunch. Jag bakade även bröd  till maten, blev otroligt bra. Jag gjorde degen mycket lösare än jag brukar, och gräddade i brödform för formens skull. Riktigt roligt att baka faktiskt. Men jag kommer aldrig att bli någon pain de Martin.
Och angående att baka i skolkök, eller restaurangkök för den delen, så frågade jag livsmedelsinspektören när han var hos mig i köket hurvida man får det eller ej, och han svarade att det är okey så länge man inte lagar till annan mat samtidigt.
Att det inte skulle vara okey beror på, som jag förstått det, på att inga produkter som barn kan vara allergiska mot får spridas, och när man baka bröd dammar mjölet och kan alltså hamna i den mat som ska vara glutenfri. Jag har ju i och för sig inga glutenintoleranta, så då borde det väl vara fritt fram att mjöldamma bäst jag vill?

I helgen ska jag göra ett gästspel i köket på mitt gamla jobb, ska bli skitkul!
Blev promenad idag också. Kanonskönt. Gick längst med svartån och där sitter ofta katter på kanten till ån. Otroligt märkligt.Brödet, med rivna äpplen i, är klart! Ser ...

img_5782 (MMS)

Brödet, med rivna äpplen i, är klart! Ser mycket bra ut!


Dags att baka! Ärtsoppa idag..

img_5740 (MMS)

Dags att baka! Ärtsoppa idag..


Kollar superderbyt Västerås - Örebro på Pi...

img_6610 (MMS)

Kollar superderbyt Västerås - Örebro på Pitchers! Örebro manglar på, leder med 2-0 efter första perioden!


Dagens tur!

img_0868 (MMS)

Dagens tur!


Det här var inte bra..

Vad är det här?! När jag kollat igenom den fina Strömstedtlåten så dyker någon riktigt märkligt upp som förslag.
Youtube känner inte mig, det här faller mig inte i smaken..

Dom är alldeles för gamla att klä sig i lackkläder i syfte att vara unga boybandpojkar. Dom är väl medelålders hela bunten när det där spelas in?
Dom tar på varandra, vid ett tillfälle så slänger sig Strömstedt ner för att liksom släcka publikens åtrå efter honom, Strömstedt vänder sig även mot publiken med händerne på höften och vickar på rumpan inför tjejerna nedanför. Även Orups vickande skrev zoomas in. Orup är dessutom otroligt lik 40-talsskådisen Åke Söderblom.

Vid 1.30 kör Orup en otroligt konstig dans sittande på knä och Strömstedt (igen , vad fan var det med honom vid inspelningen!?) dansar sig fram på samma sätt man kan se medelålders män närma sig dansgolvet efter några öl och jäger för mycket vid något firande, han är liksom "hungrig att få dansa loss!".
Glennmark ser ut ungefär som jag kan föreställa mig att Johan Rehborg skulle se ut om Rheborg skulle göra parodi på Glennmark.

Det här spelades väl in i efterdyningarna av succen efter VM -94. Hur förvaltar man den möjligheten att sälja skivor? Kan tänka mig att deras manager manade på "kör på det här nu, ni kommer locka en helt ny publik, boybands är hett!" Och dom bara: "OK!


Dagens låt!

Niklas Strömstedt. Fick den på hjärnan idag efter att dom spelat den på radion.. Jag har återigen lärt mig lägga in filmer från youtube på bloggen. Kunde förut, men så ändrades något och jag visste inte hur man skulle göra.
Hur man ska göra? Man ska goggla..

Jag ska fixa dom första 13 sekunderna som sms-signal..

Rejäl promenad idag! Har massa Filip och F...

img_8131 (MMS)

Rejäl promenad idag! Har massa Filip och Fredrik podcaster inlagda på min mobil och lyssnar på när jag går, lysande, tiden och metrarna flyger iväg!


Det här lagar jag på jobbet den här veckan!

img_3128 (MMS)

Det här lagar jag på jobbet den här veckan!


Örebro - Södertälje

Jag hade telefonmöte idag med läkaren. Han tyckte inte att vi behövde ha något uppföljningsmöte och trodde fortfarande på att det är pga allt som hänt som jag känner mig konstig ibland. Berättade om att min morfar dog i helgen också, det tyckte han såklart var olyckligt med tanke på att det varit en del i övrigt att tänka på ( http://nilsis.blogg.se/2011/october/fisk-gronsaker-och-nat-lurt.html ). Men det löser sig nog, känns bättre när jag är ute och promenerar. Jag promenerar varannan dag, cyklar till och från jobbet och försöker andvända cykeln i övrigt också.

Idag på matchen fick jag något slags jävla yrsel, jag stod längst upp på läktaren och var tvungen att gå ut därifrån, ut från hallen en stundl. Kändes som att benen skulle vika sig och jag fick gripa tag i ett räcke på läktaren. När jag gick kändes det som att benet inte riktigt visste var golvet var, ungefär som när man går  i vattnet längst en strand och känner sig fram. Väldigt obehagligt, tänkte dra därifrån men stannade kvar.
Det verkar som att det är när det blir rörigt som det kommer, obehaget.
Matchen var spännande så det kan ju vara därför. Får fokusera på att det det lungt alltså. Onödigt att utsätta mig för press och stress när det verkar vara relaterat till det.
Jag har lärt mig att absolut inte googla symptom, man blir ju livrädd!

Matchen vann Örebro med 2-0. Välspelad, SSK hade bra tempo, men Örebro hade stabilt försvar, bra målvakt och piggt anfallsspel. 3 poäng hem!
Jag gissade att det var 2245 på matchen, men det var 2167. Oerhört bra gissat, återigen.
Här kan ni se målen:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/article13832369.ab
http://na.se/tv#VWGg-iyr3vPLK4dn_oiX-w

Det blev naturligtvis inga mängder bilder tagna, och jag kunde inte heller fokusera mig på att försöka ta några bra bilder heller.


Fler vakter än södertäljesupportrar..På hockey, Örebro mot Södertälje SK! Publi...

img_5347 (MMS)

På hockey, Örebro mot Södertälje SK! Publik gissar jag på 2245, och 4-3 till Örebro efter förlängning!


Bilder från rävgången

Skönt tur i eftermiddags i Rynningeviken. Fina färger såhär års, och vädret var verkligen kanon! Lagom svalt och helt blå himmel. Hoppas snön dröjer länge i år så man kan fortsätta gå där utan att behöva pulsa i snö..

I3
Ett par svanar badade. Dom kan vara rätt tvära i humöret, dom där..


Bron, brukar stå folk där och fota, jag har också fotat där men bilderna blir aldrig bra, det är vackrare att titta på live än på bild.Lillån

Vila i frid, morfar

I lördags morse klockan 04.00 dog min morfar. Han hade varit sjuk några år och jag hade hunnit förbereda mig på att så kunde ske när som helst. Men ändå blev jag självklart överaskad.
Märkligt att jag inte känt någonting i övrigt tycker jag. Jag har inte gråtit en tår. Svårt det där, han är den första i den närmaste släkten som dör, jag har aldrig varit på begravning.
Sjukdomen gjorde att han dom sista åren inte var sig själv, han fanns ju men levde inte. Bodde på ett boende.
Känns skönt att han somnade in lungt och inte hade massa krämpor utöver sjukdomen sista åren.

Morfar och jag hade nära kontakt när jag var liten. Han var entreprenör och hade sitt företag. Han ägde dom flesta grusgropar här i området, bland annat den där hjälmarberget ligger nu. Han krossade sten och sålde allt man fick fram ur grusgropar, och hade även en stor verkstad där han köpte och rustade maskiner till grusgropar och sålde dessa, oftast inom norden men ibland till turkiet och nån gång till Egypten!
Ofta ofta efter skolan så cyklade jag til mormor och morfar och ville hänga med morfar till nån av dom grusgropar han ägde här i trakten, eller följa med till hans verkstad. På sommrarna fick jag sommarjobba där.
Han var med och byggde kumlafängelset, globen och när han var yngre byggde han vägar uppe i norrland där han kom ifrån. 

Morfar ställde alltid upp på saker, engagerade sig i moderaterna (jag fick 50 öre för varje informationsblad jag delade ut..), sponsrade fotbollslag och mitt hockeylag.
På helgerna åkte jag med till lantstället.
När sanden vid lantstället var för tråkig ordnade han en lastbilsflak med finaste hawaii-sand och dumpade där. Otroligt driven och full fart hela tiden. Sålde av företaget för några år sedan i samband att sjukdomstecken visade sig. Han var familjens patriarkat och det var tryggt. Oerhört bestämd och rätt hett temperament, men aldrig elak.
Mormor hyssjade honom alltid när han svor inför oss barn när något gick honom emot - "helvetes jävlar.."

På något vis kändes ingenting omöjligt när jag var liten och morfar fanns. Jag minns det som en fantastisk känsla att känna den känslan, att oavsett om någon sa att något inte gick, så visste jag att "det gör det visst..".
På lantstället lade vi nät på kvällen, och gick upp i gryningen för att vittja näten. Ofta rökte vi fisken vi i vår abusrök fick eller så gick jag iväg till någon granntant med fisken till dennes katter.
En vinter när jag var 10-11 år fick jag köra hans stora chevrolet på isen vid lantstället. Jag var upprymd i flera dagar efteråt.

Senaste gången jag satt ner och pratade ett längre samtal med honom för några år sedan berättade han att han var så otroligt nöjd med det liv han levt, han reste jorden runt 2 eller 3 gånger, var utomlands ett par gånger per år, och jobbade med det han ville och levde hela livet ihop med min mormor.
Det känns rätt skönt att veta att han var nöjd att ha levt det liv han gjorde.

http://nilsis.blogg.se/2011/april/utkast-april-11-2011.html


Blev en bit! Långsamt pga att jag fotograf...

img_3662 (MMS)

Blev en bit! Långsamt pga att jag fotograferade..


En tur vid vackra Rynningeviken!

img_5913 (MMS)

En tur vid vackra Rynningeviken!


Det blev prick en halvmil, skön promenad!

img_9785 (MMS)

Det blev prick en halvmil, skön promenad!


Här finns gamla ammo-förråd.

img_8157 (MMS)

Här finns gamla ammo-förråd.


Olaglig, men snyggt!

img_7074 (MMS)

Olaglig, men snyggt!


Ute och motionerar vid Rynningeviken. Unde...

img_6608 (MMS)

Ute och motionerar vid Rynningeviken. Underbart svalt och skönt!


Örebro - Tingsryd

Jag gissade att det var 1765 på matchen. Det var 1720. Ruggigt vass på det där. Mot Malmö trodde jag på 2871
, det var 2529. Mot Troja gissade jag 1745, det var 1848. Mot Rögle 2114, det var 2243.

Matchen var inget vidare, 3-1 till Örebro. Haffsigt spel, kunde lika gärna slutat med uddamålsseger för Tingsryd.
Men, det är det som är skillnaden på topplag och bottenlag, topplagen vinner såna här matcher!

Bilder:
Löwdahl


Kolla hur motståndarspelarna i Tingsryd kollar in Löwdahl..
Nu vet jag inte hur livet ser ut i Tingsryd eller om det möjligtvis var några örebotjejer som försökte få spelare ur balans..

Zajkowski som förra säsongen stod i Örebro spelar nu i Tingsryd. Var bra ikväll.

Pucken precis utanför!


Tingsrydssupportrarna får nog en seg resa hem..

På hockey. Ingen vidare match, 1-1 efter 2...

img_6194 (MMS)

På hockey. Ingen vidare match, 1-1 efter 2 perioder mellan Örebro och Tingsryd aif. Publik kanske 1765 pers.


Jag gillar igentligen inte flygande Jacob,...

img_5788 (MMS)

Jag gillar igentligen inte flygande Jacob, men det här var nog veckans godaste rätt faktiskt!


Fredagar på jobbet. Lungt och skönt, alla ...

img_1534 (MMS)

Fredagar på jobbet. Lungt och skönt, alla är på pre-helghumör. Jag har inget att förbereda inför imorgon, solen skiner, jag slutar 13.30 idag. Hockey ikväll. Kan inte bli mycket bättre!


Jag har Virginska skolrestaurangen som vän...

img_0906 (MMS)

Jag har Virginska skolrestaurangen som vän på facebook. Av en händelse har vi samma rätt idag. Skillnad i mängden, jag lagar på 5 kg kyckling, medans dom lagar på 250 kg. Sanslöst!


Morgon på jobbet. Kokar kaffe, tevatten oc...

img_4362 (MMS)

Morgon på jobbet. Kokar kaffe, tevatten och gröt.


Idag blir det middag på lokal, faktiskt.

img_6172 (MMS)

Idag blir det middag på lokal, faktiskt.


Charlie är här på besök! Hon är ingen lite...

img_2734 (MMS)

Charlie är här på besök! Hon är ingen liten plutt längre, hon är 6 månader och väger 27-28 kg!


Det blev en halvmil, på bra tid! Riktigt s...

img_3589 (MMS)

Det blev en halvmil, på bra tid! Riktigt skönt!


På kvällsrunda!

img_9770 (MMS)

På kvällsrunda!


Det här lagar jag i veckan!

Jobbets meny! Just nu kokar jag den rostade paprikasåsen!


Halvmilen klar. Gick rätt segt idag.

img_3615 (MMS)

Halvmilen klar. Gick rätt segt idag.


Korven hamnade i en Wok!

img_1815 (MMS)

Korven hamnade i en Wok!


Bilder från sekelskiftesmarknaden i Wadköping

Lite bilder från sekelskiftesmarknaden i Wadköping. Snart är det dags för julmakrnaderna där också, varje söndag i december. Fanns lite köttprodukter, fisk, honungsvaror, och övrigt hantverk. Hade varit trevligt om det även funnits grönsakshandlare på plats. Trevligt att komma ut och röra på sig och kul att det händer event i Wadköping!

Mycket folk.


Tjurskallen sålde grillad korv i tunnbröd och olika andra produkter. (Företaget heter tjurskallen..)


Positivhalare


Handdriven karusell!

Dagens kap, stark honungssenap, bivaxljus,...

img_2911 (MMS)

Dagens kap, stark honungssenap, bivaxljus, och korvar "henkare".


På hantverksmässa i Wadköping!

img_5386 (MMS)

På hantverksmässa i Wadköping!


Smörgås och drickare

Lugn och skön lördagskväll hemma. Gick till ica och handlade smörgåspålägg, hamburgerkött, ost och dallassallad.. Dallassallad är en favorit på "festsmörgåsen".

Åt smörgås och drack kaffe framför tvn vid 20-tiden. Kände mig lite gammal när jag borstade bort smulorna från underlägget.

Det var ett fyllo på ica, gick runt och frågade var ströbrödet var. Han skulle steka fläskkotletter sa han. Stor och brölig.
Varför är ofta alkisar så kaxiga? Han träffade en likasinnad gammal kamrat och var lite närgången mot dennes sambo. Strök henne över kinden. Rätt var det var hade nån av dom ner en stor burk hallonsylt i golvet som gick i kras. Dom garvade. Jag sket i det. Men jag hade lust att ta dom i nacken och släpa dom genom affären och slänga ut dom. Samtidigt vill jag själv ju inte utsätta mig för risken att skadad över något som inte rör mig. Egentligen rör det ju mig eftersom dom störde mig, och dom som arbetade där verkade besvärade.
Jag kan ju inte bry mig och lägga näsan i blöt om allt möjligt jag tycker är fel, eller hur. Skulle jag göra det så skulle jag ju hamna i problem flera gånger i veckan. Det är en balansgång det där. Man har ju läst om folk som blivit mördade för att dom bankat på hos grannen och bett den sänka musiken.
Samtidigt kan man ju inte stryka sig fram mot väggarna livet igenom. Knepigt det där.

Smörgås, som sagt..

Skriver och kollar på tv samtidigt. Har eg...

img_8677 (MMS)

Skriver och kollar på tv samtidigt. Har egentligen inget att göra, men försöker ändå rationalisera upp. Håhåjaja..


Örebro - Malmö Redhawks

Sådär, Örebro kom tillbaka efter den taffliga matchen hemma mot Troja/Ljungby i onsdags, och spöade Malmö Redhawks utan pardon, 6-3! Helt annan match än i förrgår, riktigt rolig att gå på! 2529 i publiken, jag gissade på 2871. Får väl räknas som en okey publiksiffra en fredagskväll, med tanke på att matchen även sändes på tv.
Minns förra året då Örebro fick frossa och torskada flera hemmamatcher när det var över 2000 på läktarna..

Dock kanske Örebro ska fundera över om det verkligen är en bra idé att ta 150:- i entré i matcher som räknas som stormatcher, vilket är ca hälften av matcherna. Derbyna kan jag tycka är okey att det kostar 150:- istället för 100:- som det brukar kosta, men lag som Mora, Södertälje och Rögle drar inte dom som inte går så ofta. Ska man dessutom ha sittplats så kostar det 200:- inkl. entré. Jag personligen kan ju tycka att det är värt det, men sällanpubliken är nog mer tveksam.
Är man dessutom en familj med 2 vuxna och ett par ungar på halsen så drar det iväg. Småglinen vill väl ha korv och snask, och en kopp kaffe vill man ju själv värma sig med.
Örebro Hockey borde blicka mot ÖSK som har en familjeläktare och erbjudanden om att gå vuxna med barn till rabatterat pris, men även fler olika erbjudanden om säsongsabonnemangberoende hur familjen ser ut till antalet.
Det tycker jag absolut bör föras in som alternativ även i hockeyn, kan inte se någon aledning till att INTE börja med det över huvud taget.
Supportåterväxten är livsviktig, det är snorungarna på läktaren som kommer bli stammisar och livstidssupportrar, och om 20 år sitta i ledningsgruppsmöten och besluta var man ska stoppa in årets $$-säck med sponsorpengar.
Rätt var det är så får dom själv ungar som dom tar med sig till hallen och köper örebro-mössor till i julklapp.
http://nilsis.blogg.se/2011/february/utkast-feb-22-2011.html

Här kan man se dagens mål! http://na.se/sporten/ishockey/1.1398009-na-tv-orebros-maktiga-urladdning-mot-malmo

Lite pics!

Dahlberg stod. Stabilt.

Örebro gick upp till 3-0 på ca 10 minuter!Billiga hamburgarer fanns eftter matchen..

Publiken!

Weinstock och Matt Keith tafsar på kameran efter ett mål


Ha så kul i er 60-mil långa bussresa hem i natten, Malmö ;)Örebro - Malmö Redhawks

Innan match


Sportdryck på Harrs innan kvällens match Ö...

img_7317 (MMS)

Sportdryck på Harrs innan kvällens match Örebro - Malmö Redhawks!


Ja, ni ser ju..

img_8782 (MMS)

Ja, ni ser ju..


Jag har försökt baka eftermiddagsfika. Soc...

img_4072 (MMS)

Jag har försökt baka eftermiddagsfika. Sockerkaka. Men det här är ju inte godkänt, ser ju ut som ett barn har bakat..


Skär färska grönsaker till en wok!

img_6652 (MMS)

Skär färska grönsaker till en wok!


Fixar pocklade morötter!

img_3753 (MMS)

Fixar pocklade morötter!


Middagen blev kycklingwok!

img_6240 (MMS)

Middagen blev kycklingwok!


Drygt en halmils promenad blev det, mycket...

img_7173 (MMS)

Drygt en halmils promenad blev det, mycket skönt. Ska ladda in lite bättre musik i mp3n bara.


Herregud, det här är väl som att bjuda in ...

img_2797 (MMS)

Herregud, det här är väl som att bjuda in bovar och banditer..


Riktigt härlig miljö!

img_4068 (MMS)

Riktigt härlig miljö!


Ute och motionerar, vid rynningeviken!

img_6249 (MMS)

Ute och motionerar, vid rynningeviken!


Brödet blev bra! Jästa upp när jag gräddad...

img_7010 (MMS)

Brödet blev bra! Jästa upp när jag gräddade det.


Nu har brödet jäst klart, nu blir det gräd...

img_9806 (MMS)

Nu har brödet jäst klart, nu blir det gräddning! Tyckte dock inte brödet jästa så bra?!


Har har fått min första present av en unge...

img_3018 (MMS)

Har har fått min första present av en unge! Ser ni vad det är? Det är en larv, man ska vifta med den i luften...


Baka baka!

img_6276 (MMS)

Baka baka!


Örebro - Troja 2-6

Matchen var ingen höjdare. 2-6, ni förstår själva. Nu blir det fil, säng och upp 06.20 imorgon. Det är enklare att kliva upp efter en seger än en förlust..

Dessutom, fick inte Örebro rejält på pälsen hemma mot Troja/Ljungby förra säsongen också..?

Vissa tar bilder när dom står inne på Camp nou eller Wembley Stadium, andra när dom är i hallen..Bilden är kass, men publiken.. alla såg att det skulle vara staff eller i alla fall utvisning!Jag har nog köpt lotter för 500:- på hocke...

img_0825 (MMS)

Jag har nog köpt lotter för 500:- på hockeyn senaste åren, mest för att stötta klubben men även för att få reda vad man vinner. Priset var en fryspåse med blandade styck-godisar. Så var det med den saken.


1848 är det på matchen. Återigen bra gissat!

1848 är det på matchen. Återigen bra gissat!


Inget ont som inte har något gott med sig....

img_1282 (MMS)

Inget ont som inte har något gott med sig. Jag vann på mållott för första gången i mitt liv! Undrar vad priset är..


Ganska dåligt med folk. Jag gissar på 1745...

img_8976 (MMS)

Ganska dåligt med folk. Jag gissar på 1745. Och 5-3 till rödvitt!


På hockey. Örebro - Troja/Ljungby!

img_8620 (MMS)

På hockey. Örebro - Troja/Ljungby!


Steker Pannbiff..

img_4757 (MMS)

Steker Pannbiff..


Gissa vem som tagit en power walk! Med mp3...

img_0424 (MMS)

Gissa vem som tagit en power walk! Med mp3 i öronen gick det riktigt bra!


Har jobbat klart för dagen. Sitter i parke...

img_8970 (MMS)

Har jobbat klart för dagen. Sitter i parken med hunden i vanlig ordning och läser min egen blogg. Ibland har man det bra! /självupptagen.


Morgondagens inlagda gurka, check!

img_4571 (MMS)

Morgondagens inlagda gurka, check!


Det här lagar jag på jobbet den här veckan!

img_5865 (MMS)

Det här lagar jag på jobbet den här veckan!


Läkarbesök

Jag var till läkaren idag. Han trodde att det var pågrund av allt som hänt senaste tiden jag kände mig konstig.
Vi ska ha uppföljning om några veckor. Rätt skönt att träffa läkaren hur som helst och höra hans teori.

I parken, som vanligt. Hon har blivit lite...

img_6703 (MMS)

I parken, som vanligt. Hon har blivit lite trist, sitter bara och glor efter ekorrar. Minsta löv som dalar ner från trädet och hon blir på helspänn.


Bilder från nya lägenheten

Tjejen som har lägenheten jag ska flytta till mailade över lite bilder för en tid sen:

Hallen:

Till höger är vardagsrummet, rakt fram är till sovrummet

Vardagsrummet. Till vänster är det badrum och garderober innan man kommer ut till köket

Vardagsrum, ingång till sovrummet till vänster

Sovrum. Till vänster utanför bild är öppna spisen.

Sovrumet. Dörren längst till höger är till en walk-in closeth, och dörren till vänster är ut till hallen.

Köket. Till vänster utanför bild är det kyl/frys, och till höger spis och diskbänk. Stort torrföråd där till höger om fönstret.


Det var det hele.. Jag ska nog trivad finfint!

I parken med gammelgäddan. Hon vill mest l...

img_6957 (MMS)

I parken med gammelgäddan. Hon vill mest ligga och njuta av vädret och spana på folk..


En tur till Ica maxi. Tvärlungt här, lite ...

img_0100 (MMS)

En tur till Ica maxi. Tvärlungt här, lite skillnad mot när man åker hit efter jobbet..


Fisk, grönsaker och nåt lurt!

Det blev en tur på stan, med kameran på axeln. Där blev den hängandes då det inte riktigt fanns någonting att fota. Nå, jag tog kort på ett katastrofalt dåligt renoveringsarbete på slottet, får visa upp det någon annan dag..
Jag får bättra mig, det räcker ju inte att åka till stortorget och knalla runt och hoppas att någonting dyker upp att ta kort på. Samtidigt så har jag ju inte full koll på vad som sker runt om i stan. Jag får börja läsa annonserna i NA bättre.


På torget handlade jag rökt fisk från Tottes fisk och grönsaker från Mobergs grönsaker. Fint. Satte ett abboreben i halsen, inte fint.


Sen några veckor har jag nå "skit i kroppen". Sitter jag stilla för länge framför datorn eller tvn så blir jag snurrig och illa till mods. Räcker med 30 minuter framför skärmarna för att det ska komma.
När jag pratade med sjukvårdsupplysningen så fick jag inget riktigt svar vad det kunde vara. Idag när jag var och handlade fick jag samma känsla när jag stod framför coops gigantiska länga med tidingar. Blev snurrig och jag fick obehagskänslor.
Är det för stressigt på tv så blir jag också illa till mods. Slår jag bort blicken blir det bättre. Blir det för "stimmigt" så vill jag också därifrån. Otroligt märkligt eftersom jag aldrig har känt något liknande förut. Jag får känslan flera gånger om dagen, men inte när jag jobbar eller är upptagen med något.
Dessutom har jag märkt att jag blivit sämre på att skriva på datorn, jag trycker fel tangent och stavar fel oftare.

Jag skulle tro att det har med allt som skett senaste månaderna att göra, min mamma fick cancer, några andra anhöriga som är svårt sjuka, nytt jobb, uppbrottet med flickvän, ett par svåra beslut, hundvalpen som väckte mig runt 06 varje morgon under hela semestern och hur vi skulle göra med den när förhållandet tog slut, bostad åt mig och ex-flickvännen. Allt på bara ett par månader.
Jag har inte känt mig direkt stressad eller liknande och har heller inget behov av att prata om det, men inombords blir det nog en press ändå. Dessutom har jag nojjat lite att känslan ska komma så även när det varit bra har jag känt efter och liksom väntat på att det ska slå till.
Dessutom brukar jag alltid ha flyt och medgång, och att få motgång är jag inte riktigt bekant med.
Och det mesta av det jobbiga tycks nu lösa sig, vilket är skönt.


Jag tror inte att jag ska tänka och grubbla för mycket på vad det beror på. Jag försöker alltid vara positiv (men realist), och är glad av mig. Jag tror att när allt är klart och jag stänger dörren om mig på min nya adress i december månad så kommer det att släppa!


Ikväll blir det en lugn lördagskväll med lite packning på schemat!


Dagens lunch! Rökt abbore! Ska bena ur den...

img_5140 (MMS)

Dagens lunch! Rökt abbore! Ska bena ur den lilla rackarn..


I don't wanna end up like bonnie and clyde

Tv-bänken såld. Skönt.

Örebro tvålade dit Sundsvall borta med 2-4 igår kväll. Skönt det med.

Idag blir det promenad på stan, och fortsätta packa lite här hemma. Jag gör det stötvis, det är ju nästan 2 månader kvar tills det att flyttlasset går.

http://www.youtube.com/watch?v=SDL2Pung1R4

Tjitjing!

img_1116 (MMS)

Tjitjing!


Håller på och säljer av lite prylar inför ...

img_1401 (MMS)

Håller på och säljer av lite prylar inför flytten. Tv-bänken är stor och väger som en tonåring. 1500:-, kommer en karl snart och tittar. Får hoppas han vill ha den. Har plockat ut alla dvd:er och flyttat tvn.


Jag fixar fredagsfika på jobbet! Mycket up...

img_8102 (MMS)

Jag fixar fredagsfika på jobbet! Mycket uppskattat!


Idag fick småglinen Nudelwok med färska gr...

img_6126 (MMS)

Idag fick småglinen Nudelwok med färska grönsaker och kyckling!


Skön morgon. Fåglarna flyger söderut inför...

img_1037 (MMS)

Skön morgon. Fåglarna flyger söderut inför vintern. Man borde nästan ta rygg på dom, om man kunde!


Nu bär det hemåt! Otroligt trevlig kväll!

img_6106 (MMS)

Nu bär det hemåt! Bästa kvällen på länge!


Middag, på Stallyktan!

img_1152 (MMS)

Middag, på Stallyktan! Dom har nog stans godaste burgare. Och jag har testat en och annnan runtikring..


Trevlig sällskap på stallis!

img_9404 (MMS)

Trevlig sällskap på stallis!


Chrickan dricker varannan vatten, säger ha...

img_0996 (MMS)

Chrickan dricker varannan vatten, säger han. Med det är små glas och bjuda vill han inte!


Charlie på besök!

Mamma och Charlie var och hälsade på idag. Charlie har hunnit bli lite drygt 5 månader! 24 kilo väger hon nu. Busig och kanonfin!

Lite skillnad från i sommras..


Nån lustigkurre hade ändrat skylten. Kommunens gubbar var där och tog ner den efter att dom fotat med sina mobilkameror ;)Charlie 9 veckor och Attis busar

Från i sommras


Charlie 9 veckor och Attis går i parken

Från i sommras


Mina nya arbetsskor från arbesko kom idag ...

img_4406 (MMS)

Mina nya arbetsskor från arbesko kom idag också! Rena julafton!


Nya knappar till kockrocken. Silver och gu...

img_1148 (MMS)

Nya knappar till kockrocken. Silver och guld, såklart!


Varorna har kommit. Inte så mycket direkt!

img_5692 (MMS)

Varorna har kommit. Inte så mycket direkt!


Örebro - Rögle BK

Jag gissade på att det var 2114. Det var 2243. Ok felmarginal.

Ok är väl även betyget matchen får. Andra och tredje perioden bättre än den första. Ganska sväning match där Dahlberg i målet hade bra hjälp av sina reflexer, backar och snedskjutande röglespelare.
Försvaret var riktigt bra.

Conny


Jared Aulin
Kåberg

Dahlberg


Henrik Löwdahl (som för några år sedan drabbades av en vidrig olycka, han fick under en match en skridsko som skar in i baksidan av sin ena vad och skar av hälsenen. Fy fan. Ett par år tidigare bröt han en arm under match..)Johan Wiklander
Lån från Färjestad BK - Peter Wennerström, Ok debut, löste några situationer fint!
Typisk bild när man fotar från läktaren, alltid något skit i vägen!


Den nya jombotronen är verkligen kanon!3-1 till rödvitt..Jag gissar publiksiffran till 2114, matche...

Jag gissar publiksiffran till 2114, matchen har inte börjat än men jag har "feeling".


Jag gissar publiksiffran till 1214, matche...

img_5276 (MMS)

Jag gissar publiksiffran till 1214, matchen har inte ens börjat men jag har "feeling".


På plats!

img_8771 (MMS)

På plats!


Harrys innan hockeyn med Jocke!

img_7356 (MMS)

Harrys innan hockeyn med Jocke!


Läsa tidningen i parken: 4 Läsa tidningen ...

img_9698 (MMS)

Läsa tidningen i parken: 4 Läsa tidningen i parken i halvstorm: - Vi får leta ekorrar istället.


Bloggtips!

Jag sprang över en rolig blogg idag! Busringningar fast på nätet, skämtmejl. Det har ju skämtats med folk i alla tider, Kalle Sändare, Hassan, Brev till samhället (bok där författaren skrev märkliga förslag till myndigheter och företag), osv.

I bloggen svarar signaturen "Kaj" på folks blocketannonser. Först trevligt, sen urartar det.
Mailen är naiva och roliga. Dessutom har jag läst tillräckligt mycket av Alex Schulman för att "genomskåda" att det är han som ligger bakom busmejl.se, ord som "charlatansk", "smäcker" och "skitbeteende" i sin skrivspråk är det väl bara han som gör, dessutom är tonen med plötsliga aggressivitetsattacker typiska för honom.

www.busmejl.se

Någa favoriter:
Herr Wallenbergs droska
Den inkomptetenta kameraköparen
Den uppretade tidningssamlaren

Attis jagar ekorre

Ingen Jaktlycka direkt.


Stensittarn.

img_2532 (MMS)

Stensittarn.


Först irra hon omkring, satte sig och stir...

img_7359 (MMS)

Först irra hon omkring, satte sig och stirrade upp i trädet och for sen upp på en stor sten strax bredvid. Ekorrar är fridlysta, och det sa jag till henne.


Attis fick korn på en ekorre i parken. Hon...

img_8633 (MMS)

Attis fick korn på en ekorre i parken. Hon blir helt stirrig när hon känner av dom små pajsarna!


Förbereder steklöken till morgondagens köt...

img_8764 (MMS)

Förbereder steklöken till morgondagens köttgryta!


Söndagsmiddag, lasagne!

img_3510 (MMS)

Söndagsmiddag, lasagne!


Idag ska jag köpa mus!


Min gamla datamus har blivit allt för sliten, den dubbelkickar av sig själv och håller på, rätt störande när det försvinner ner fler fönster än vad jag vill.

Den mus jag använder mig av är den absolut bästa mus jag någonsin haft, en Microsoft Intellimouse Explorer 3.0.
Den är lite större än vanliga musar vilket passar mina nävar. Dessutom är den utmärkt när jag spelar dataspel, den är lagom känslig, åker fint på underlaget och har perfekt spänst i knappar och scrollhjul.

Jag spelade oerhört mycket call of duty 4 online för några år sedan, och var faktiskt riktigt riktigt bra.
Mycket tack vare mina oerhört snabba handreflexer och att musen var perfekt. Dock är min mus nu allt för sliten, och jag har börjat spela Call of duty black ops. Läge att skaffa ny!


Här ser ni några princscreens jag tog när jag låg på topp. Blev ofta utsläng från matcher för dom andra spelarna trodde att jag fuskade, vilket jag inte gjorde. Det förstår ju vem som helst att en spelare som dödar 10-20 gånger oftare än han själv blir dödad blir anklagad för fusk. Särskilt om jag hoppade rakt in i en pågående match och dödade 18 på rad, då blev jag ofta utkastad.

Gamla musen.. sliten!Strumpor!

Jag gick till klädhandlarn. Expediten kom fram medans jag tittade på strumpor och frågade om jag behövde hjälp.
"-ja" sa jag, "-jag tänkte köpa strumpor, jag tar 25 par, olika fäger". Jag ville ha strumpor med lite karaktär, jag är trött på svarta som jag alltid brukar ha.
Praktiskt sen när jag flyttar, då kan jag slänga alla gamla strumpor och slipper släpa med dom till nya bostaden. Bekvämt.

Jag betvivlar att ni sett ett längre strumpkvitto!


/seger!

img_2908 (MMS)

/seger!


Glenn bowlar!

img_2245 (MMS)

Glenn bowlar!


Köpte kalvdans också. Har aldrig käkat det...

img_1190 (MMS)

Köpte kalvdans också. Har aldrig käkat det, blir intressant!


Jag köpte 25 par strumpor på stan!

img_1910 (MMS)

Jag köpte 25 par strumpor på stan!


På stan. Letar nytt matporslin till nya lä...

img_9548 (MMS)

På stan. Letar nytt matporslin till nya lägenheten. Orkar inte flytta med allt från gamla lägenheten och kul med nytt!


RSS 2.0