Seger mot RBK och käk


Helgen över, gick otroligt snabbt. Ny vecka, jobbar 7 dagar i sträck. Härligt..

Var på hockey igår. Såg örebro tryna till Rögle med 4-2. Innan matchen snurrade Jörgen Jönsson runt utanför arenan och frågade folk vad biljetterna kostade. Lite märkligt. Ännu märkligare var att det bara var 2 biljettluckor öppna, vilket ledde till otroligt långa och långsamma köer. När det var 5 minuter kvar innan nedsläpp sp öppnade dom en tredje lucka. Vi hann in precis till nedsläpp, och der första målet kom efter bara 38 sekunder, vilket säkerligen ett par hundra åskådare missade då dom fortfarande stod och väntade på biljett utanför hallen.

Efter första perioden så såg spelet klart stabilt ut, jag började hoppas på en 7-2 seger. Örebro hade fart och kraft, Rögle såg riktigt sega ut, trots att dom kom till Örebro under lördagen och inte hade en seg bussresa i benen direkt innan matchen.

Andra perioden, och rollerna var helt ombytta, RBK körde med hög fart och Örebro verkade spela med små juniorklubbor, dom fick inte med sig pucken, eller så drällde dom med den. RBK hämtade också igen försprånget och gick upp till 2-2.

Sista perioden, och Örebro gick att känna igen igen. Stark avslutning där segern togs hem, vinst med 4-2 efter ett par härliga klassmål. Rögle kostade på sig att missa 2 frilägen, det ena så var spelaren helt ren framför må, men lyckades missa från ca 1.5 meter! Andra så kom en spelare fri, men fick inte iväg något skott. Det tackar vi för.

Noterbart: Nummer 11 i Örebro Thomas Enström är en riktig kämpe. Riktigt kul att se en spelare som verkligen tokåker över hela planen och jagar hem med 100% fart. Härligt.

Conny Strömberg, ville verkligen göra poäng igår. Skriker, härjar och slår med klubben när han vill ha puck. Igår vägrade han byta och körde ett dubbelbyte. Het, och gjorde ett jävligt snyggt 3-2 mål.
Conny en en profil, som när han slutar i Örebro om kanske 4 år, kommer snackas om. När han är på spelhumör, helt kanon, lägger fantastiska passar.

Conny lägger straff i Modo 1999:
http://www.youtube.com/watch?v=ywzstY4ThMM

Intervjuver med Conny:
http://mrmadhawk.se/2010/july/sommarsnack-conny-stromberg.html

"Spelade på sig själv – vann 60 000 kronor"
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/article7562684.ab

"- Egentligen borde jag spelat i elitserien"
http://gronvitasumo.blogg.se/2010/july/intervju-med-orebros-conny-stromberg-skull.html

Conny strömberg har dessutom världsrekord i att dutta med medicinboll:
http://sport.msn.se/hockey/blogg/9435354/conny-strombergs-varldsrekord

"Conny strängs av"
http://na.se/sporten/ishockey/1.965100-orebro-stanger-av-poangkungen


Bild lånad från http://www.orebrohockey.se/





Sambon bjöd på 3-rätters hemma i fredags:
Våffla med stenbitsrom

Biff med hasselbackspotatis, chilibea och sidfläsk. Sjukt gott.

En dessert som var otroligt söt, lite för söt för oss. Choklassås, glass, nötter och chokladlinser

Restmat i lördags; uppstekta pannkakor. Låter ju inte direkt gott, men det är det. överblivna pannkakor skärs i 1.5x1.5 cm, steks ich lite grädde och socker på.

Skykokningen gick bra

Allt förpackat, bara att frysa in. När man ska ha, så är det bara att ta fram ett sånt där glas och pluppa ut såsen i en liten kastrull och koka upp. Perfekt

Igår efter hockeyn, spaghetti med köttfärssås, inge fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0