Söndag..


Märkligt stavfel i menyn på wongs. "Glassnudlar".


Igår lagade vi mat hemma, min favorit skagen som förrätt. Kallskänkornas kallskänka, Carin Chädström skriver i sin bok Kallskänkornas kokbok att ursprungsreceptet på skagen icke innehöll någon dill. Det var Carin som "kom på" 1-2-3-lagen, dvs den klassiska lag man lägger in exempelvis gurka i. Carins bok ligger på min önskelista.
Hon dog här i sommras. 86 år gammal.
http://wwwc.aftonbladet.se/kultur/9912/12/ap.html


Varmrätt, sås på schalottenlök, vitlök, svartpeppar från kvarn, chiliflakes, bottenredning, salt, vitt vin, grädde, grönsaksbuljong, kvibille gräddädel ismulad, ihopkokad. Färsk pasta, wokad scharlottenlök & sparris.
Bygga ihop: Pasta i botten, wokgrönsakerna, sås över swoos swoos, toppa med tranchad biff. Ingen parmesan, skulle förstöra allt. Är kvibille i. Skippa chiliflakes om ni är rädda för lite hetta.



Idag blir det hantverkets dag i Wadköping. Tar kameran med mig, hoppas på några fina bilder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0